Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Συνεχίζεται η επίσχεση στο Κανάλι-1 του Πειραιά


Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Κανάλι-1, μετά και από την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/7.
Ανεπαρκής, απάνθρωπη και απαράδεκτη ήταν η πρόταση της εργοδοτικής πλευράς να πληρώσει ένα μισθό (ήδη χρωστάει έξι) μέχρι το τέλος Αυγούστου και μάλιστα χωρίς να δεσμεύεται ούτε γι αυτό. Εκτίμησή μας είναι, ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του σταθμού, για να κουραστούν ψυχικά και οικονομικά οι εργαζόμενοι και να φύγουν μόνοι τους, ώστε η εργοδοσία να "κάνει παιχνίδι" με νέες προσλήψεις.
Είναι η στιγμή που χρειάζεται η μέγιστη ενότητα δράσης όλων των κλαδικών σωματείων, μέσω του διασωματειακού.
Είναι η στιγμή που η ΕΣΗΕΑ πρέπει να στηρίξει οικονομικά τους εργαζόμενους, ώστε να αντέξουν την εργοδοτική πίεση. Είναι η στιγμή που το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, πρέπει να "πατήσει πόδι" και να απαιτήσει να μπεί τέλος στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Είναι τραγικό για έξι μήνες να μην έχουν κλιμακωθεί οι αντιδράσεις (με εξαίρεση την δραστήρια ΕΤΕΡ), υπάρχει αλήθεια ΠΟΕΣΥ στον κλάδο;
Στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας, τους οποίους επισκεφθήκαμε χθες λίγο πριν τη συνέλευση.

Αντίσταση, ενότητα, αξιοπρέπεια και αγώνας, είναι πια μονόδρομος για όλους μας.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Κύμα αλληλεγγύης μέχρι τη νίκη!!

EΤΕΡ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΚΑ, Σωματείο εργαζομένων στον "επικοινωνία 94 FM" και άλλοι φορείς έχουν εκδώσει ανακοινώσεις αλληλεγγύης υπέρ των εργαζομένων στο Κανάλι - 1. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ&ΤΟΥ ΕΚΘ)
ΦΑΞ 2310642680
E-mail: etitbe@in.gr
Web site: www.etitbe.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Θεσσαλονίκη 15 Ιουλίου 2007 Αριθ. Πρωτ. 964

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2006 είναι οι εργαζόμενοι στον Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά Κανάλι 1 που αναγκάστηκαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007 προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους και ζητάμε από τον Δήμαρχο του Πειραιά να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Είναι ντροπή να ακούμε από τους, σοσιαλιστές σήμερα, υπευθύνους του σταθμού δηλώσεις ότι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πληρωμή ενός χρωστούμενου μισθού κάθε Μήνα.
Απαιτούμε να αφήσουν κατά μέρος τα τερτίπια και να πληρώσουν αμέσως ΟΛΑ τα χρωστούμενα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.



Διεύθυνση: Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.), Αριστοτέλους 32 (Ε. Κ. Θ.) Τ. Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Aλληλεγγύη στους συναδέλφους στο Κανάλι-1


newsletter της 16ης Ιουλίου 2007
Ξεκίνησε επί Αγραπίδη και συνεχίστηκε και επί Φασούλα, η απληρωσιά στο Κανάλι-1 του Πειραιά. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι στις δύσκολες στιγμές, όπως τώρα με την επίσχεση εργασίας συνάδελφοι με δύο και τρείς δουλειές, οφείλουν να στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους, ιδίως όταν εμφανίζονται σαν συνδικαλιστές στον κλάδο και να μην προτάσσουν (κινδυνολογώντας) τις όποιες κομματικές τους συμπάθειες προς την δημοτική αρχή (αναφερόμαστε και για την προηγούμενη και για την σημερινή δημοτική αρχή). Η επίσχεση συνεχίζεται μετά και από τη σημερινή συνέλευση και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους διοικητικούς, δημοσιογράφους και τεχνικούς, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα ενός εξαμήνου.
Συνεχίζονται οι περιοδείες διακίνησης του νέου τεύχους νο 30 των Financial Crimes.


Με δημοσιογραφική συνεστίαση - τσιμπούσι και χαλαρή κουβεντούλα έκλεισαν τη σαιζόν οι Financial Crimes, ενώ τέθηκε σε λειτουργία και η ιστοσελίδα www.financialcrimesnews.blogspot.com, η οποία θα κινηθεί αναγκαστικά με τους "καλοκαιρινούς" ρυθμούς των αδειών και από το τέλος Αυγούστου, θα γίνει πιο "γρήγορη" στις ενημερώσεις της.


Φτωχότερη η οικογένεια της ΕΡΤ μετά την απώλεια του μουσικού παραγωγού Γιώργου Ζορμπά, πριν από λίγες μέρες, στα 57 του χρόνια.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

Δολοφονίες εργαζομένων στα ΜΜΕ


Ο 23χρονος ιρακινός δημοσιογράφος των Νιού Γιόρκ Τάιμς, Χαλίντ Χασάν, έγινε το 193ο, θύμα προερχόμενο από τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που από την αρχή του πολέμου, έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ, όπως καταγγέλλει η οργάνωση "Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα". Ένας ιρακινός φωτορεπόρτερ και ένας οδηγός, εργαζόμενοι και οι δύο για το πρακτορείο Ρόιτερς, σκοτώθηκαν χθες 12 Ioυλίου, σε συμπλοκή αμερικανικών στρατευμάτων με ενόπλους στη Βαγδάτη.
Φωτο από την κηδεία του Χαλίντ Χασάν στη Βαγδάτη, με το φέρετρο να μεταφέρεται στην οροφή του αυτοκινήτου.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΕΣΗΕΠΗΝ



ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΟΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των δημοσιογράφων – συντακτών
ημερήσιων εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου - Νήσων
(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ της από 1-6-2007 Σ.Σ.Ε.)

Στην Αθήνα σήμερα την 29.6.2007 στα γραφεία του Ο.ΜΕ.Δ., Πλατεία. Βικτωρίας 7, ενώπιον του Διαιτητή Ανδρέα Νικολόπουλου, μεταξύ:της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων με έδρα την Πάτρα, οδός Μαιζώνος αρ. 200 όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο Απόστολο Βουλδή και το Γεν. Γραμματέα Ζώη Μαρίνο και
α) της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων με έδρα την Αθήνα, οδός Βησσαρίωνος αρ. 4 όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τη δικηγόρο Σοφία Γεωργακοπούλου
β) του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων με έδρα την Αθήνα, οδός Πινδάρου αρ. 4, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τη δικηγόρο Σοφία Γεωργακοπούλου συμφωνούνται και γίνονται αποδεκτά τα εξής:
Άρθρο 1
Πεδίο Εφαρμογής
Στους όρους της σύμβασης αυτής υπάγονται οι δημοσιογράφοι – συντάκτες μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων, που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων και του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.
Άρθρο 2
Βασικοί Μισθοί
Οι βασικοί μισθοί των εργαζομένων, που υπάγονται στη σύμβαση αυτή, όπως είχαν διαμορφωθεί την 31-12-2006 αυξάνονται από 1-1-2007 κατά ποσοστό 5,1% για τα πρώτα τρία μισθολογικά κλιμάκια (0-3 έτη προϋπηρεσίας) καθώς και το μισθολογικό κλιμάκιο προϋπηρεσίας 21-25 ετών και για τα μισθολογικά κλιμάκια 4-20 έτη κατά 7,25%.
Μετά τη συμπλήρωση προϋπηρεσίας 25 ετών οι βασικοί μισθοί προσαυξάνονται κατά 25,48 ευρώ ανά έτος.
Άρθρο 3
Επιδόματα – Αμοιβή νυκτερινής εργασίας
1. Στους εργαζόμενους, που υπάγονται στη σύμβαση καταβάλλονται κατά περίπτωση τα ακόλουθα επιδόματα τα οποία υπολογίζονται επί του εκάστοτε ισχύοντος μισθολογικού κλιμακίου, στο οποίο εντάσσεται ο εργαζόμενος με βάση την προϋπηρεσία του ως δημοσιογράφου –συντάκτη.
(α) Επίδομα πολυετούς υπηρεσίας. Για τη συμπλήρωση τριετούς υπηρεσίας καταβάλλεται επίδομα ποσοστού 7% για κάθε τριετία και μέχρι έξι τριετίες για απασχόληση ως δημοσιογράφου- συντάκτη σε οποιοδήποτε εργοδότη.
(β) Οικογενειακά επιδόματα:
Β1.Επίδομα γάμου. Το επίδομα γάμου καταβάλλεται σε ποσοστό 10% σε κάθε έγγαμο, ανεξάρτητα από το εάν ο ή η σύζυγος εργάζεται ή συνταξιοδοτείται. Το επίδομα γάμου καταβάλλεται και στους άγαμους γονείς, καθώς και στους χήρους/ες, διαζευγμένους/ες.
Β2. Επίδομα τέκνων. Το επίδομα τέκνων καταβάλλεται σε κάθε γονέα και σε ποσοστό 5% για κάθε παιδί και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του ή του 25ου έτους της ηλικίας, εφόσον το παιδί σπουδάζει σε σχολή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρισμένη από το Κράτος. Προκειμένου για παιδιά με αναπηρία 67% τουλάχιστον, η οποία συνεπάγεται ανικανότητα προς εργασία, το επίδομα τέκνων καταβάλλεται ανεξαρτήτως της ηλικίας.
Για τη διαπίστωση της αναπηρίας και της ανικανότητας προς εργασία προσκομίζεται κατάλληλη ιατρική βεβαίωση.
(γ) Επίδομα διευθυντών. Στους διευθυντές συντάξεως και τους αρχισυντάκτες καταβάλλεται επίδομα ποσοστού 20%.
(δ) Επίδομα συντακτών ύλης. Στους συντάκτες ύλης καταβάλλεται επίδομα ποσοστού 10%
(ε) Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Σε όλους τους συντάκτες-δημοσιογράφους καταβάλλεται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ποσοστού 7%.
2. Αμοιβή νυκτερινής εργασίας. Στους δημοσιογράφους-συντάκτες που απασχολούνται κατά την νύκτα δηλαδή από ώρα 22:00 έως 06:00 καταβάλλεται προσαύξηση της αμοιβής τους ανά ώρα σε ποσοστό 25% και πάντως όχι λιγότερο από 11,00 ευρώ ανά ώρα, από 1-1-2007.
ΑΡΘΡΟ 4
Εβδομαδιαία Εργασία – Άδειες
1. Στους εργαζόμενους, που υπάγονται στη σύμβαση αυτή εφαρμόζεται η 5νθήμερη εβδομαδιαία εργασία για 40 ώρες απασχόλησης ανά εβδομάδα.
2. Σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.)των ετών 2002 και 2003 (Πράξη κατάθεσης Υπ. Εργασίας 19/29.4.02), η διάρκεια της σχέσης εργασίας (βασικός χρόνος) που απαιτείται για τη γένεση της αξίωσης για τη χορήγηση της ετήσιας κανονικής άδειας με αποδοχές μειώνεται από δώδεκα (12) σε (10) μήνες συμπληρωμένους.
3. Στους εργαζομένους, που υπάγονται στη σύμβαση αυτή χορηγούνται οι άδειες που προβλέπονται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και οι οποίες έχουν ως εξής :
α) Οι ημέρες άδειας για όσους έχουν προϋπηρεσία μέχρι και πέντε (5) χρόνια είναι αυτές που προβλέπονται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
β) Για προϋπηρεσία από έξι (6) μέχρι και δέκα (10) χρόνια παρέχονται τρεις (3) επιπλέον ημέρες άδειας από αυτές που προβλέπονται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
γ) Για προϋπηρεσία από έντεκα (11) μέχρι και 20 χρόνια τέσσερις (4) επιπλέον ημέρες άδειας και από 21 χρόνια και άνω πέντε (5) επιπλέον ημέρες άδειας από αυτές που προβλέπονται από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
δ) Σε περίπτωση γέννησης τέκνου, ο πατέρας δικαιούται δύο (2) ημέρες άδειας με αποδοχές, ενώ η συνολική άδεια μητρότητας αναπροσαρμόζεται σε δεκαεπτά (17) εβδομάδες.
ε) Οι μητέρες εργαζόμενες δικαιούνται για χρονικό διάστημα τριάντα μηνών από τη λήξη της άδειας τοκετού, είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε μέρα.
στ) Εναλλακτικά, με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο ώρες ημερησίως για τους πρώτους 12 μήνες και σε μία ώρα για έξι επιπλέον μήνες.
ζ) Την άδεια απουσίας για λόγους φροντίδας του παιδιού, δικαιούται και ο πατέρας, εφόσον δεν κάνει χρήση αυτής η εργαζόμενη μητέρα, προσκομίζοντας στον εργοδότη του σχετική βεβαίωση του εργοδότη της μητέρας του παιδιού.
η) Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα του παιδιού, έχουν και οι θετοί γονείς παιδιού ηλικίας έως έξι (6) ετών, υπό τους ίδιους ως άνω όρους των φυσικών γονέων και χρονική αφετηρία την υιοθεσία.
θ) Την άδεια φροντίδας παιδιού δικαιούνται και οι άγαμοι γονείς.
ι) Η άδεια φροντίδας του παιδιού, θεωρείται και αμείβεται ως χρόνος εργασίας και δεν πρέπει να προκαλεί δυσμενέστερες συνθήκες στην απασχόληση και στις εργασιακές σχέσεις.
ια) Στους εργαζόμενους (-ες), που έχουν χηρέψει και στον άγαμο (η) γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργάσιμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούται από άλλες διατάξεις. Γονέας με τρία (3) παιδιά ή περισσότερα, δικαιούται άδεια οκτώ (8) εργάσιμων ημερών.
ιβ) Η άδεια αυτή χορηγείται λόγω αυξημένων αναγκών φροντίδας των παιδιών ηλικίας μέχρι δώδεκα (12) ετών συμπληρωμένων, χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά, μετά από συνεννόηση με τον εργοδότη, σύμφωνα με τις ανάγκες του γονέα και δεν πρέπει να συμπίπτει χρονικά με την αρχή ή το τέλος της ετήσιας κανονικής άδειας.
ιγ) Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας, που έχουν υπηρεσία μέχρι τεσσάρων (4) ετών στον ίδιο εργοδότη, οι οποίοι πάσχουν από νόσημα που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρση και το οποίο έχει γνωστοποιηθεί στον εργοδότη, δικαιούνται έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες τον χρόνο επιπλέον άδεια με αποδοχές.
ιδ) Στους εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας χορηγείται άδεια δύο ημερών με αποδοχές, σε περίπτωση θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών.
ιε) Η ημέρα της εορτής του Αγίου Πνεύματος ορίζεται ως ημέρα αργίας.
ΑΡΘΡΟ 5
Διάρκεια - Καταβολή αναδρομικών
1. Αυτή η συλλογική σύμβαση εργασίας αρχίζει από την 1/1/2007.
2. Η καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους δικαιούχους, θα γίνει εντός τριών μηνών από την υπογραφή της παρούσας συλλογικής σύμβασης.
ΑΡΘΡΟ 6
Γενική Ρύθμιση
Αποδοχές ανώτερες από αυτές που καθορίζονται με αυτή τη Σ.Σ.Ε., ή ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, κανονισμούς εργασίας, έθιμα, εσωτερικούς κανονισμούς, επιχειρηματικά πρακτικά ή ατομικές συμβάσεις εργασίας δεν θίγονται από τις ρυθμίσεις αυτής της Σ.Σ.Ε. και εξακολουθούν να ισχύουν.
Η σύμβαση αυτή υπογράφηκε σε επτά όμοια πρωτότυπα, τρία έλαβε η εργατική πλευρά που θα επιμεληθεί τη νόμιμη κατάθεσή της στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ένα έλαβε κάθε μία από τις εργοδοτικές οργανώσεις και ένα κρατείται στο αρχείο του Ο.ΜΕ.Δ.


ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (Ε.Ι.Η.Ε.Ε.) ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΗΣΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ, Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΏΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
-ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (Σ.Η.Π.Ε.)
ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Aνακοίνωση ΕΤΕΡ για Κανάλι-1


Αθήνα, Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσχεση εργασίας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας, στηρίζει τους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) που εργάζονται στον ραδιοσταθμό Κανάλι 1, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007,

Ζητώντας

Την καταβολή των χρωστούμενων μισθών από τον Δεκέμβριο του 2006 μέχρι και σήμερα.

Οι εργαζόμενοι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν το θύμα και να πληρώνουν το μάρμαρο των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αβελτηρίας των Διοικούντων. Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά και κάθε εμπλεκόμενο να δώσουν αμέσως λύση.

Δηλώνουμε ότι ο σεβασμός των ΣΣΕ και των θεσμικών οργάνων των εργαζομένων από μέρους της Διοίκησης κάθε ραδιοσταθμού, περιφρουρείται από την ΕΤΕΡ με κάθε τρόπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας)

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Διαδήλωση για την ΕΡΤ


Έξω από τη βουλή διαδήλωσαν σήμερα 5/7 εργαζόμενοι της ΕΡΤ (περίπου 200-300) με συνθήματα ενάντια στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας για την ψηφιακή τηλεόραση. Με τα πανό στραμμένα προς τη Β.Σοφίας, διανομή προκηρύξεων και μπλουζάκια που έγραφαν " η ΕΡΤ δεν πωλείται", έδιναν τον τόνο στην κινητοποίηση και ενημέρωναν τους διερχόμενους. Στο πλευρό των απεργών ήταν αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ. Εκπρόσωποι κομμάτων της βουλής (Χυτήρης, Αλαβάνος, Σκυλάκος) έκαναν χαιρετισμούς προς τους εργαζόμενους. Το κλού ήταν η εμφάνιση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Π.Σόμπολου, που έκανε χαιρετισμό λέγοντας ότι "έφαγα 24 χρόνια ψωμί στην ΕΡΤ και είμαστε μαζί σας, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν". Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ δεν ψήφισε ούτε καν στάση εργασίας στην ΕΡΤ, όσοι δημοσιογράφοι ήταν στην κινητοποίηση (και ήταν λίγοι) δεν είχαν βάρδια εκείνη την ώρα.Συνεργείο των Financial Crimes μοίρασε την προκήρυξη, που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες και ζητάει απεργιακή κλιμάκωση, με ένταξη στον αγώνα και της ΕΣΗΕΑ με την ΠΟΕΣΥ.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ

Επιδότηση ιδιωτών με δημόσιο χρήμα, προικοδότησή τους με εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τμηματική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, είναι η ουσία του νομοσχεδίου Ρουσσόπουλου, που αποτελεί δώρο στους βαρόνους των media, δίνοντας λάφυρο στους πειρατές των εργασιακών σχέσεων και τους κουρσάρους της παραπληροφόρησης, την ΕΡΤ, που χτίστηκε και ζει με την εισφορά του κάθε εργαζόμενου πολίτη, μέσω των ανταποδοτικών τελών. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του Ρουσσόπουλου για τη ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, για την ακόμη μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Η εμπειρία απο άλλες ΔΕΚΟ που η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση αντίστοιχων θυγατρικών (γιατί τάχα η εταιρίες δεν μπορούσαν μόνες τους να εξελίξουν νέα πεδία δραστηριότητας) είναι αποκαλυπτική. Στον ΟΤΕ η Cosmote έγινε το φυτώριο διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, χωρίς δικαιώματα και που Ο Βουρλούμης προσπάθησε στην συνέχεια να εφαρμόσει σε όλο τον όμιλο του ΟΤΕ. Στον ΟΣΕ η ΕΡΓΟΣΕ και ο Προαστιακός είναι δύο θυγατρικές που ο συνδικαλισμός τώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του Βήματα. Το ίδιο και στην ΔΕΗ και παντού σε κάθε ΔΕΚΟ το όχημα για να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης είναι οι νέες θυγατρικές.

Ακόμη πιο προκλητικά ο Ρουσσόπουλος ξεκινάει απο την αρχή δίνοντας μέχρι και 49% της νέας θυγατρικής σε ιδιώτες. Το ίδιο έγινε και στον Σκαραμαγκά πριν δέκα χρόνια και σήμερα το ναυπηγείο είναι σε γερμανικά χέρια και οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες απεργούν για να σταματήσουν τις απολύσεις.

Η αλήθεια είναι, οτι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να πασάρει με κάθε τρόπο φιλέτα κερδοφόρα στους φίλους της επιχειρηματίες και να τσακίσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις μας. Το πού μας οδηγεί αυτή η ξέφρενη πορεία «προς τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς» που μας οδηγεί η κυβέρνηση του Καραμανλή, το δείχνει με τον πιο δραματικό τρόπο η καμένη Πάρνηθα. Τους λέμε λοιπόν ότι δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν την κρατική ραδιοτηλεόραση καμένη γη.

Έφτασε πλέον η ώρα να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος και να αρχίσει κανονικά η μάχη. Οι τρείς στάσεις εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ μόνο σαν αναγνωριστικές αψιμαχίες με τον εχθρό μπορούν να θεωρηθούν. Χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουμε σε απεργίες με διάρκεια που θα βάλουν για μέρες «μαύρο» στις οθόνες της τηλεόρασης και θα σιγήσουν τα μικρόφωνα, για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο.

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας να κερδίσουμε την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας στον αγώνα μας. Να απαιτήσουμε απο την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να βγουν απο την ένοχη αδράνεια και να προχωρήσουν και αυτές σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ.
Να εμπνευστούμε απο την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των φοιτητών που πριν λίγους μήνες γονάτισαν την κυβέρνηση και την ανάγκασαν σε υποχώρηση. Εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα. Να στείλουμε την κυβέρνηση να αναδασώσει τα καμμένα της Πάρνηθας.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

"Ενωτικός συνδυασμός - Financial Crimes"

με αφορμή τη χθεσινή νέα απόλυση της δημοσιογράφου Έλενας Κεφαλά από τον Alpha 98,9:"Με αφορμή το πρόσφατο (και μακάρι να είναι το τελευταίο) περιστατικό με την απόλυση συναδέλφου από το ραδιόφωνο του "ΑΛΦΑ" σκεφτήκαμε αντί δελτίου καταγγελίας της απόλυσης, να κάνουμε ένα "λογοπαίγνιο" με το όνομα του σταθμού:
"Α" όπως απολύσεις σαν αυτές που γίνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα στο ραδιόφωνο του Άλφα.

"Α" όπως απαξίωση ενός ενημερωτικού σταθμού, που κοντεύει να μετατραπεί σε τζούκ-μπόξ.

"Α" όπως αχαριστία της εργοδοσίας για την δουλειά που έκαναν όσοι απολύθηκαν και για την προσφορά τους.

"Α" όπως ανεργία, που υποτίθεται ότι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή της.

"Α" όπως αντίσταση για την ανατροπή τέτοιων καταστάσεων.

"Α" όπως αξιοπρέπεια, αυτό που έχουν οι εργαζόμενοι και λείπει από τους εργοδότες

"Α" όπως αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ