Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Δολοφονία αντιπολεμικού δημοσιογράφου


Επισυνάπτουμε την είδηση από το ΑΠΕ και θεωρούμε ότι είναι άλλη μια αφορμή για να καλέσουν και τα σωματεία των ΜΜΕ στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 22 Μάρτη,12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με αφορμή τα πέντε χρόνια κατοχής στο Ιράκ.
Καλούν: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΧΒ,ΟΜΥΛΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, ΑΚΕ, ΚΕΑΔΕΑ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας – Η Ενότητα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας.Θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Βαγδάτη, Ιράκ 27/02/2008 17:15 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ-Γερμ.Πρακτ.)

Ιράκ. Υπέκυψε στα τραύματά του ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού συνδικάτου της χώρας. Είχε τραυματιστεί το περασμένο Σάββατο σε επίθεση ενόπλων εναντίον του.
Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού συνδικάτου του Ιράκ Σιχάμπ αλ -Ταμίμι, υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί πριν από τέσσερις ημέρες σε επίθεση αγνώστων οπλοφόρων στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι συνάδελφοί του.Ο αλ Ταμίμι, 74 ετών, ήταν ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος συνεργαζόμενος με πολλές τοπικές εφημερίδες και ήταν γνωστός για την έντονη κριτική που είχε ασκήσει κατά της αμερικανικής εισβολής του 2003, αλλά και κατά της συνεχιζόμενης αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα του. Τα άρθρα του στρέφονταν συχνά και κατά της εθνοτικής βίας.Μετά τον τραυματισμό του δημοσιογράφου, το περασμένο Σάββατο, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι είχε συστήσει να μεταφερθεί στο Αμάν της Ιορδανίας για νοσηλεία, αλλά οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του, ιδιαίτερα σοβαρή, δεν επέτρεπε τη μετακίνησή του.Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση στο Ιράκ ως την πιο επικίνδυνη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, καθώς από το 2003 έχουν σκοτωθεί στη χώρα αυτή 126 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης και 50 εργαζόμενοι σε συναφή επαγγέλματα.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Κλιμάκωση με απεργίες!!


Την ανάγκη κλιμάκωσης με 48ωρες απεργίες επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ (μπορείτε να δείτε όλη την ανακοίνωση στο www.esiepin.gr)ενώ η ΕΣΠΗΤ έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις της για το ασφαλιστικό, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (μπορείτε να τις δείτε στο www.espit.org).
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Υ.Γ.η φωτο είναι από διαδήλωση στην Πάτρα

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

εργασιακό newsletter


1)Δεν ήταν είδηση, η ομιλία του πρωθυπουργού στη βουλή για το ασφαλιστικό, ήταν όμως πρόκληση, αφού επανέλαβε τα σχέδια για καταλήστευση των ταμείων και προχώρημα της αντιασφαλιστικής
μεταρρύθμισης, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εισφοροδιαφυγή, την ατιμωρησία για τη συνεχιζόμενη ληστεία, τους τζόγους με τα ομόλογα, τον σφιχτό εναγκαλισμό των ταμείων με προέδρους ταμείων διορισμένους χωροφύλακες της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Η ανάγκη για άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων (ανάμεσά τους και των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων των ΜΜΕ) είναι πλέον μονόδρομος ενάντια στην αδύναμη και ευρισκόμενη σε πανικό κυβέρνηση των σκανδάλων.
Για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής είναι αναγκαίο να σταματήσουν απαράδεκτα κρούσματα αφερεγγυότητας, σαν τον "αιφνιδιασμό" σε βάρος των συναδέλφων που έκανε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όταν σε μια γνωστή εδώ και αρκετές ημέρες κινητοποίηση άλλων κλάδων, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, αντί να λειτουργήσει με σχέδιο, οργάνωση και προοπτική, ανακοινώνοντας έγκαιρα την όποιας μορφή κινητοποίηση θα επέλεγε,
κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης δίωρη στάση για το πρωί της Παρασκευής, φέρνοντας σε δύσκολη θέση όχι την κυβέρνηση, αλλά τους συναδέλφους (όσους πρόλαβαν να το μάθουν). Όσο για τους εμπνευστές της τσαπατσουλιάς, ήμασταν έξω από τη Βουλή και είδαμε πόσοι και ποιοί εμφανίστηκαν, για να υπερασπιστούν την επιλογή τους (ατομικά και
ανοργάνωτα και αυτοί) γιατί ο κλάδος έλλειπε. Πρόκειται για απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς από αυτούς που επιχειρηματολογούσαν στο ΔΣ για να δοθεί άδεια μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων σε MEGA και Αντέννα, με το επιχείρημα ότι οι επιχειρηματίες έχουν δώσει λεφτά για τα παιχνίδια (εμάς μας θυμίζει την ατάκα του Μάτσα στο ρόλο του προδότη σε ελληνικές ταινίες "μα οι Γερμανοί είναι φίλοι μας").Τολμήστε συνάδελφοι, κλιμακώστε τις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους
εργαζόμενους της χώρας, μαζί με το διασωματειακό των ΜΜΕ. Είναι η πιο μεγάλη ώρα της μάχης και οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες.


2)Επισυνάπτουμε ανακοίνωση της πλειοψηφούσας παράταξης της ΕΤΕΡ, καθώς και επιστολή που πρωτοκολλήσαμε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για προβλήματα στην εφημερίδα το Αρθρο.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ

Αλλού οι μαϊμούδες και αλλού οι μπανανόφλουδες

Αθήνα, Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2008

Η παράταξή μας με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων της Ε.Σ.Η.Ε.Α η οποία με χονδρή παραποίηση της αλήθειας επιχειρεί στην πραγματικότητα να υπονομεύσει την ενότητα, ομοψυχία και σύμπνοια όλων των εργαζομένων του κλάδου και να δημιουργήσει εσφαλμένη εντύπωση για την συνοχή και αποτελεσματικότητα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, δηλώνει σε κάθε κατεύθυνση τα εξής:
• Η Ενωτική Κίνηση Τεχνικών Ραδιοφωνίας της Ε.Τ.Ε.Ρ δεν συνηθίζει να ασχολείται με παρατάξεις άλλων Ενώσεων. Μιλά με το ΔΣ μας και λογοδοτεί μόνο στα μέλη της. Το γεγονός, επίσης, ότι η Κ.Ε.Δ. είναι η τέταρτη κατά σειρά παράταξη στην Ε.Σ.Η.Ε.Α και η μόνη παράταξη που είχε και αριθμητική -πέρα από ποσοστιαία- μείωση της δύναμής της στις τελευταίες εκλογές της Ε.Σ.Η.Ε.Α έχει πολύπλευρη σημασία και αποδεικνύει πολλά.
• Συμβαίνει, όμως, ο επικεφαλής αυτής της παράταξης αυτή τη στιγμή να προεδρεύει στην Π.Ο.Ε.ΣΥ και να «συνδιοικεί» την Ε.Σ.Η.Ε.Α. Σεβόμαστε κάθε διοικητική θέση ακόμα και όταν δεν αντιπροσωπεύει ό,τι εκφράζει με την ψήφο του το πολιτικό σώμα στην κατανομή θέσεων. Δεν θα σχολιάσουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο σήμερα πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ διαμόρφωσε, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις της
Ομοσπονδίας Συντακτών, το διεκδικητικό πλαίσιο του απεργιακού αγώνα, το κατά πόσο ή όχι ενημέρωνε για τις κινήσεις του, αν εξέφραζε τις θέσεις όλων, αν λειτούργησε ως πρόεδρος ή ως «εκπρόσωπος», αν επεδίωξε τον συντονισμό. Και δεν μας αφορούν βέβαια οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων που περιμένουν ένα συνέδριο για αλλαγή διοίκησης το οποίο έπρεπε να γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο και μετατέθηκε κάπου προς την άνοιξη, χωρίς να έχει με ακρίβεια οριστεί ακόμα. Μας αφορά όμως η σύγχυση, όταν κινδυνεύει να μεταβληθεί σε δυσφήμηση για το σωματείο μας. Οφείλουμε να απαντήσουμε ανεξάρτητα αν πρόκειται για παρατάξεις ουράς, που λόγω συσχετισμών βρίσκονται στο κεφάλι και ανεξάρτητα εάν όλοι λίγο πολύ είμαστε γνωστοί στο χώρο με τις απόψεις,
τις θέσεις, τις υπηρεσίες και τη δράση μας.
• Η Ε.Τ.Ε.Ρ μετείχε καθολικά στην απεργία. Με διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν εννιά από τις 12 Ενώσεις του Διασωματειακού και με την προσωπική δημόσια δήλωση του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α: «βεβαίως ανήκετε στο ενιαίο Ταμείο των ΜΜΕ γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να κάνει την δουλειά του χωρίς τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. Τιμώ την δουλειά σας κι αγωνίζομαι μαζί σας».
• Τα ραδιόφωνα διέκοπταν την ροή του μουσικού προγράμματος σε τακτά χρονικά διαστήματα μεταδίδοντας μήνυμα για την απεργία.
• Απόπειρες να παραβιαστεί η απεργία, αντιμετωπίστηκαν δυναμικά και πετυχημένα.
• Η απεργία ήταν εντυπωσιακή. Καμιά μιζέρια δεν μπορεί να αμαυρώσει τη συσπείρωση και μαζικότητά της. Εάν η Ε.Σ.Η.Ε.Α δεν βρέθηκε στο μπλοκ όπου συμμετείχαν οι Ενώσεις του Διασωματειακού, η ευθύνη βαραίνει μάλλον την Ε.Σ.Η.Ε.Α, αφού όλοι εμείς (διοικητικοί υπάλληλοι του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, συντάκτες του περιοδικού τύπου, τεχνικοί τύπου - τηλεόρασης –ραδιοφώνου, φωτορεπόρτερ, αλλά και παρατάξεις της Ε.Σ.Η.Ε.Α) συγκεντρωθήκαμε στο σημείο που αρχικά πρότεινε και υπέδειξε η Ε.Σ.Η.Ε.Α (Μάρνη και Πατησίων). Το γιατί η Ε.Σ.Η.Ε.Α βρέθηκε αλλού, μόλις τώρα αρχίζουμε να το καταλαβαίνουμε. Όπως καταλαβαίνουμε και το γιατί
… η κριτική και οι ανυπόστατες κατηγορίες για αποτυχία εκτοξεύονται από την ΚΕΔ την ημέρα που παντού κλιμακώνονται και αρχίζουν νέες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.
• Είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί για «διασωματειακές απεργίες μαϊμού». Οι συνάδελφοί μας οι τεχνικοί της τηλεόρασης απήργησαν μαζικά. Οι βρόμικοι υπαινιγμοί για σχέση τους με τα αφεντικά δεν τους αγγίζουν. Δουλεύουν σκληρά για το μεροκάματο, όπως χιλιάδες δουλοπάροικοι συντάκτες συνάδελφοί μας και ποτέ κανένας δεν τους έδωσε τρεις, τέσσερις ή και πέντε δουλειές στο δημόσιο. Κανένας από μας δεν έστησε
μαϊμούδες σωματεία για να ξεκοκαλίσει ευρωπαϊκά προγράμματα, κανένας μας δεν έκανε αγωγές για να στηρίξει καραμπινάτες παραβιάσεις του νόμου για διπλοθεσίες στο δημόσιο και γι αυτό ποτέ κανένας μέχρι τώρα δεν κατηγόρησε τους τεχνικούς ως βαποράκια ή παπαγαλάκια των αφεντικών. Δεν μας αγγίζει η λάσπη και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε την στοχοποίηση και την σύνδεση των τεχνικών με τον Κώστα Κιμπουρόπουλο.
• Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας κατανοούν την ανησυχία που προκλήθηκε
από την μεγάλη συνολικά επιτυχία της απεργίας. Το φόβο που προκάλεσε
το μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας που η Συντονιστική
Επιτροπή έστειλε σε κάθε κατεύθυνση. Την απόφαση των συναδέλφων μας να προχωρήσουμε δυναμικά στην κατοχύρωση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Καθένας κρίνεται από τα έργα και τις πράξεις του στην διάρκεια του αγώνα. Και όπως ήδη έχει από άλλους ειπωθεί, ευτυχώς ο χώρος εργασίας στα ΜΜΕ είναι μικρός για να γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας.
• Η Ενωτική Κίνηση συνιστά ψυχραιμία για να διαφυλαχθούν οι δεσμοί που
τα τελευταία χρόνια όλα τα σωματεία και η συντριπτική πλειοψηφία των
μελών του ΔΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Α μέσα στο Διασωματειακό έχουμε αναπτύξει.
Και ένα μικρό μυστικό: Οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό, λειτουργούν
με βάση τον Νόμο περί ραδιοτηλεοπτικών και τον 1264 και η λειτουργία
αυτή εποπτεύεται από το ΕΣΡ.
Επομένως τα περί απεργοσπαστών και διασπαστών αλλού.

Ενωτική Κίνηση Τεχνικών Ραδιοφωνίας της Ε.Τ.Ε.Ρ


3)Επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ 14/2/2008

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τους εκπροσώπους- αχυράνθρωπους των αοράτων ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης. Τώρα πια γνωρίζουμε και τους εκπροσώπους-μοντέλα. Βεβαίως, εμείς ο Ενωτικός Συνδυασμός-Financial Crimes ίσως να μην είχαμε κανένα πρόβλημα, αν ένα γνωστό μοντέλο της πασαρέλας ανελάμβανε εκπρόσωπος μιας εφημερίδας (αν και αυτό το στοιχείο από μόνο του δείχνει την ποιότητα της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στον χώρο μας), που θα σεβόταν τα δικαιώματα των εργαζομένων της. ΄Εχουμε όμως, πρόβλημα όταν πίσω από το μοντέλο κρύβεται ένας ακόμα πειρατής στον χώρο. ΄Ενας επιχειρηματίας που βγάζει λεφτά (ή κάνει εν πάση περιπτώσει την όποια δουλειά του) σε βάρος των συναδέλφων μας οι οποίοι δεν πληρώνονται ή όταν συμβαίνει αυτό παίρνουν ψίχουλα. Για τα άλλα, ασφάλιση κ.λ.π., ούτε λόγος. Ο κύριος Κωνσταντίνος Γέρου, ιδιοκτήτης της κυριακάτικής εφημερίδας το ΄Αρθρο, έχει προσθέσει το όνομα του στην μακρά λίστα των πειρατών του τύπου. Μάλιστα, έχει τοποθετήσει για να αποφύγει ποινικές διώξεις και αγωγές την σύζυγο του –το γνωστό μοντέλο κ. Βασιλική Μπαταγιά Σουλιώτη- εκπρόσωπο της εφημερίδας . Ο κ. Γέρου, ιδιοκτήτης και διαφόρων περιοδικών, δρα εδώ και ένα χρόνο που εκδίδεται "το ΄Αρθρο" ανεξέλεγκτος σε βάρος των συναδέλφων μας.Η συμπεριφορά του έναντι των συναδέλφων συντακτών που εργάζονται στην εφημερίδα δεν μας εκπλήσσει. Ούτε μας εκπλήσσει η δική σας αδράνεια. Γιατί γνωρίζετε το θέμα από καταγγελίες συναδέλφων, αλλά και σε αυτήν περίπτωση δεν πράττεται τίποτα. Γιατί άραγε; Επί της ουσίας, όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος της εργοδοσίας, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας είναι δεδομένη και απαιτεί με πιεστικό τρόπο παρέμβαση για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ενώνουμε σήμερα την καταγγελία της παράταξης μας με την φωνή-καταγγελία των συναδέλφων σε βάρος του κ. Γέρου. Και απαιτούμε, όπως άμεσα επί τέλους δράσετε. Τους τρόπους τους ξέρετε. Είστε άλλωστε πιο έμπειροι από εμάς. Εμείς θα παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες σας για να τις στηρίξουμε κι αν χρειαστεί για να τις επισπεύσουμε!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για τον Ενωτικό Συνδυασμό-Financial Crimes

Νίκος Μανεσιώτης Νάσος Μπράτσος

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Συνεχίζουμε τη μάχη με την κυβέρνηση





«Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, θα είμαστε όλοι απεργοί»,φωνάζαμε στην απεργιακή διαδήλωση της 13ης Φλεβάρη και πραγματικά αυτό ήταν το μήνυμα προς την κυβέρνηση των κλεφτοκοτάδων και των δομημένων ομολόγων, που επιχειρεί να βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων και να περάσει την αντιασφαλιστική μεταρύθμιση.
Το μπλόκ του διασωματειακού των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ,συγκροτήθηκε από ΕΤΕΡ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ,φωτορεπόρτερ,εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, ΕΤΙΤΑ (μπήκε στο μπλόκ στο ύψος του υπουργείου απασχόλησης) και από την ΕΣΗΕΑ συμμετείχε μόνο ο «ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes». Ηταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή να διαδηλώσουμε μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια των άλλων ειδικοτήτων στα ΜΜΕ, γιατί στην πράξη φαίνεται η θέληση για να κάνεις πράξη την προοπτική του συνδικάτου Τύπου.
Δυστυχώς παρά τη συμφωνία στη συνεδρίαση του διασωματειακού (με ηχογραφημένα πρακτικά) του προέδρου της ΕΣΗΕΑ για κοινό σημείο συγκέντρωσης (Μάρνη και Πατησίων) η ΕΣΗΕΑ και αφού είχαν βγεί ανακοινώσεις των κλαδικών σωματείων του διασωματειακού για τον τόπο συγκέντρωσης, κάλεσε ξεχωριστά (Ιουλιανού και Πατησίων), δεν οργάνωσε
τίποτα και η παρουσία της στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν απολύτως μηδενική, ενώ σε ένα ρεσιτάλ συνδικαλιστικής τράκας, ο πρόεδρός της μίλησε και στην απεργιακή συγκέντρωση!!
Πρόκειται για άλλη μια συνειδητή ενέργεια απαξίωσης του διασωματειακού των ΜΜΕ, κίνηση που βολεύει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Ετσι «βολεύτηκαν» και όσες δυνάμεις του δημοσιογραφικού χώρου, επέλεξαν άλλες γεωγραφικές συντεταγμένες για να υποδηλώσουν την απεργιακή τους παρουσία, με το δημοσιογραφικό σωματείο (που δεν ανήκει στους εκάστοτε διαχειριστές του, αλλά στον κόσμο της δουλειάς), να δείχνει εικόνα διάλυσης.
Απαιτούμε κλιμάκωση, με πρώτο σταθμό την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, που ο πρωθυπουργός των σκανδάλων και της επιβράβευσης της εισφοροδιαφυγής,θα παρουσιάσει τα σχέδιά του για τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Απαιτούμε έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, σύγκλιση του μικτού με
αντίστοιχη ατζέντα, ενεργοποίησή του σαν απεργιακή επιτροπή, όπως
προβλέπει και το καταστατικό και οργάνωση γενικών συνελεύσεων στους
χώρους δουλειάς.


Υ.Γ. Διαδηλώσαμε με συνθήματα όπως "συνδικάτο τύπου ενωτικό, πάρτε τώρα πίσω το ασφαλιστικό", "Οχι στων ταμείων τη ληστεία, στείλτε την κυβέρνηση στην ανεργία", "άκου το καλά Φανούλα Πετραλιά, άσε των ταμείων τα λεφτά", "δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε βαρέα, εμείς δεν παντρευτήκαμε τη Μάρα Ζαχαρέα", "τίποτα τίποτα δε μας σταματά,ασφάλιση θα πάρουμε με τον τσαμπουκά", "θα γίνει του Γιαννίτση, θα
γίνει πανικός, κλιμάκωση αγώνα, συντονισμός", "Μαγγίνα, Μαγγίνα, μας έλειψες πολύ, γι αυτό και θα σου στείλουμε παρέα τη Φανή".


Υ.Γ.2 μεταγλωτισμένες ειδήσεις στα ελληνικά από τον SKY και περιγραφή του αγώνα της ΑΕΚ από το MEGA (ναι εκεί που δουλεύει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ). Ντροπή και αίσχος και για την απεργοσπασία και για τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ της ΕΣΗΕΑ που ηθελημένα δεν ενεργοποιούν το μικτό σαν απεργιακή επιτροπή.

Y.Γ. 3 οι δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίζονται. Και ο ΑΝΤ-1 σπάει την απεργία με σπήκερ στη μετάδοση του αγώνα του Παναθηναϊκού. Οργανωμένη πρόκληση των καναλαρχών.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ

Οι Financial Crimes συμμετέχουμε και σας καλούμε στην προσυγκέντρωση του διασωματειακού των ΜΜΕ στη διασταύρωση Μάρνη και Πατησίων (Μουσείο) στις 10.30πμ


Να έχει και η Πετραλιά την τύχη του Μαγγίνα. Η επίθεση της κυβέρνησης δε θα περάσει!!


ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

«Ενωτικός συνδυασμός - Financial Crimes»

Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Tην Πέμπτη 31 Γενάρη ο «ενωτικός συνδυασμός - Financial Crimes» είχε καλέσει σε συνάντηση τις αριστερές παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ, με στόχο τον συντονισμό για την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης του κλάδου. Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης, ο εκπρόσωπός μας που είχε αναλάβει εδώ και μέρες τη διαδικασία κλεισίματος της αίθουσας, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ότι επειδή την προηγούμενη μέρα άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΟΕΣΥ και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Δ.Τσαλαπάτη, δεν θα μας παραχωρηθεί η αίθουσα για λόγους ασφαλείας!!!
Να σημειώσουμε ότι δεν μας αποκαλύφθηκε με παρέμβαση ποιανού μέλους του ΔΣ υπήρξε αυτή η απαγόρευση. Το θέμα διευθετήθηκε με παρέμβαση του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ, Δ.Τρίμη, που δεν γνώριζε τίποτα για την απαγόρευση αυτή.
Θεωρούμε ότι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα είναι η προβοκάτσια σε βάρος μας, διότι κάθε απόπειρα άμεσου ή έμμεσου συσχετισμού της δράσης της παράταξής μας (ή έστω υπόνοιες) με μεθόδους που παραπέμπουν σε μαφιόζικους και παρακρατικούς κύκλους, μόνο σαν τέτοια απόπειρα μπορεί να εκληφθεί, ανεξάρτητα από το τεράστιο μέγεθος του βλακώδους συλλογισμού, ότι η παρουσία μας στα γραφεία της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας του χώρου!!
Καταγγέλλουμε το γεγονός, συνεχίζουμε ακόμα πιο συσπειρωμένοι τη δράση μας ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία και ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να καταδικάσει τέτοιους απαράδεκτους συσχετισμούς και να μας δώσει γραφείο στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στα πλαίσια της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης, στις γραμμές του σωματείου μας.