Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση από ΔΟΛ


Σήμερα 30/112/20112 μετά απο τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΔΟΛ,  όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΒΗΜΑ,ΝΕΑ, Διοικητικοί Τεχνικοί) ,συγκάλεσαν γενική συνέλευση με παρουσία των σωματείων.

 
Η Γ.Σ  δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους και είναι αποφασισμένοι να τους υπερασπιστούν έμπρακτα με απεργιακές κινητοποιήσεις, έως ότου η εταιρεία  τις πάρει όλες πίσω. 

Εισηγούνται στα σωματεία να πάρουν άμεσα την απόφαση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον όμιλο του ΔΟΛ.

 

Επιπλέον, διατυπώθηκε και το αίτημα να υπάρξουν διαδικασίες συγκροτημένου ελέγχου  των επιχειρηματικών επιλογών καθώς και διάλογος για το προιόν της ενημέρωσης.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Αναστασιάδης Τάσος

 

Σακελλαρίου Γιάννα

Aπολύσεις στο ΔΟΛ



Δέκα απολύσεις ανακοινώθηκαν σήμερα στο ΔΟΛ (διάφορες ειδικότητες) και αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι πάνε για συνέλευση.

Η ρατσιστική βία της Αστυνομίας και η κάλυψη των νεοναζί καλά κρατεί!

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 1ΜΜ, ΑΙΟΛΟΥ 47, 5ος

Η ρατσιστική βία της Αστυνομίας και η κάλυψη των νεοναζί καλά κρατεί!


Συνεχίζονται τα περιστατικά ρατσιστικής βίας με εμπλοκή της ΕΛΑΣ. Στη συνέντευξη θα μιλήσουν θύματα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου με εμπλοκή τριών αστυνομικών  και από την οδό Αχαρνών από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Όχι μόνο νέες ρατσιστικές ενέργειες αλλά και το κουκούλωμα των παλιών επιθέσεων σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή  συνεχίζεται: Σαλαμίνα και Περιστέρι.

Επίσης θα παρέμβει ο Αιγύπτιος εργάτης που απειλείται με απέλαση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης!

Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

To Reuters κάνει αναφορά στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ σε άρθρο για την κατάσταση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα.

Νέα 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 3/12/2012 (12.00–16.00) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12.30 μ.μ. στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20)

 

 

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΠΕΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΗΤ, ΕΦΕ) με παρέμβασή τους την Τετάρτη 28/11/2012 και την Πέμπτη 29/11/2012 στα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη βίαιη υπαγωγή των κλάδων υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, με νέα υπεξαίρεση των ασφαλιστικών μας πόρων, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι η έναρξη ενός διαρκούς αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις διάλυσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και υφαρπαγής των πόρων του.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας ζήτησαν από τη διοίκηση του Ταμείου να λάβει απόφαση ότι:
•Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.
•Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν ολοκληρώθηκε και δεν ελήφθη απόφαση λόγω απουσιών αλλά και της διστακτικότητας κάποιων συνδικαλιστών που μετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεών μας αποφάσισαν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 3/12/2012, (ημέρα που έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.) κηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας από 12.00 μ.μ. έως 16.00 μ.μ. και καλώντας σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20).
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ να δώσουν αγωνιστικό «παρών».
Ζητάμε από όλες τις Ενώσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, καλώντας σε συμμετοχή σ’ αυτή την κινητοποίηση και δεσμεύοντας με απόφαση τους εκπροσώπους τους να στηρίξουν έμπρακτα την παραπάνω πρόταση.
Ζητάμε από τις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου να μην προχωρήσουν σε καμία εφαρμοστική πράξη αναμένοντας την απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Προειδοποιούμε ότι οι εκπρόσωποι που θα σταθούν ενάντιοι στις ομόφωνες θέσεις των σωματείων μας θα μας βρουν απέναντί τους.
•Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχτούμε κανένα τετελεσμένο και καταγγέλλουμε εκ των προτέρων κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αντι-ασφαλιστικών αποφάσεων της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα μας βρει αντιμέτωπους στη νέα προσπάθεια «κουρέματος» των αποθεματικών των Ταμείων που για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σημαίνει βέβαιο θάνατο.


Τα Δ.Σ. των Ενώσεων
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξανά για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ


ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

Για άλλη μια φορά την Πέμπτη το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν «κατάφερε» να έχει απαρτία και να συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει ότι:

 

1.   Διαφωνεί στην ένταξη του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την υπεράσπιση των ασφαλισμένων του που οδηγούνται σε διαρκή υποβάθμιση παροχών.

2.  Διαφωνεί στην μεταφορά πόρων, περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ και δεν θα προβεί στην έκδοση σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων του έναντι των ασφαλισμένων, ενώ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την υπεράσπιση της κοινής περιουσίας του, ως ένα βήμα για να μπλοκαριστούν όλες οι περαιτέρω εξελίξεις.

3.  Δεν πρόκειται επ’ ουδενί να συμμετάσχει στην «εθελοντική σφαγή» των αποθεματικών με την «ανταλλαγή ομολόγων» που συναποφάσισαν οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις, και η ΕΕ.

 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να αλώσει τη δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, και με την απομείωση των αποθεματικών που θα πετσοκοφτούν, περιοριζόμενα μόλις σε 140 εκατ. ευρώ.

 

Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο: Θα είμαστε αυτοί που θα βιώσουμε την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα; Ή θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την ανατροπή των άθλιων πολιτικών τους και της συγκυβέρνησής τους;

Σε αυτά τα ερωτήματα όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε θέση. Και πρώτα και κύρια, όσοι βρίσκονται στη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

 

Ωστόσο, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή ημέρα ο πρόεδρος του Ταμείου Κ. Τσουπαρόπουλος ήταν απών, όπως και κάποιοι εκπρόσωποι εργαζομένων, ενώ στην συνεδρίαση της Τετάρτης (28/11) κάποιοι από αυτούς είχαν εκφράσει την «επιφυλακτικότητά τους» στην ψήφιση αυτών των ελάχιστων θέσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ.

 

Θεωρούμε πρώτιστο καθήκον όλων των σωματείων του κλάδου των ΜΜΕ, αλλά ιδιαίτερα των εκπροσώπων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ να βρίσκονται παρόντες και εξοπλισμένοι με αποφάσεις στήριξης των θέσεων που έχουν διατυπώσει οι επτά ενώσεις σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση.

 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση ενάντια σε ανεργία-απολύσεις

Στο πλευρό των εργαζομένων, μέχρι τη νίκη.

Ανακοίνωση "Παρατύπως" για ΕΤΑΠ ΜΜΕ

ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ
Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων Συντακτών

* «ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!
* ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΠ, ΑΠΟ 1,7 ΔΙΣ. ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 140 ΕΚΑΤ. €

Δεκάδες ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 7 σωματείων (ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΠΕΛ, ΕΠΠΕΑ, ΕΦΕ, ΕΠΠΗΤ και ΕΑΞΤ), μέλη των οποίων καλύπτονται ασφαλιστικά από το Ταμείο, και συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από το ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να μην εφαρμόσει την κατάπτυστη απόφαση της συγκυβέρνησης να εντάξει τους κλάδους υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ, καταργώντας εν μία νυκτί ασφαλιστικά δικαιώματα και υφαρπάζοντας όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του προς βορά των τοκογλύφων και της χρεομηχανής των ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι κάλεσαν το ΔΣ του ΕΤΑΠ να λάβει απόφαση για την άρνηση ένταξης του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και να μην συναινέσει σε καμία μεταφορά ή εκχώρηση πόρων, αποθεματικών, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες στις διοικητικές υπηρεσίες του Ταμείου.
Ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ, Τσουπαρόπουλος υπεξέφυγε δηλώνοντας… ασθενής, όλως τυχαίως με την εμφάνιση των εργαζόμενων στο προγραμματισμένο ΔΣ! Αξίζει πάντως να επισημάνουμε ότι προανήγγειλε νέο «κούρεμα» των αποθεματικών του ΕΤΑΠ, που με την επαναγορά των ομολόγων που αποφάσισε το Eurogroup, θα καταβαραθρώσει την όποια περιουσία του, που μέσα σε λίγους μήνες, μετά τα δύο διαδοχικά «κουρέματα»-κλεψίματα, από 1,7 δισ. ευρώ, θα περιοριστούν σε μόλις 140 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μιλάμε για απομείωση της αξίας τους κατά 91,77%!
Πλέον μιλάμε για διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για όλους, για κατάργηση της πρόνοιας και περίθαλψης, για άγριο τσεκούρωμα των συντάξεων, που είτε δε θα δίνονται είτε θα περιοριστούν σε επίδομα… κηδείας 200-300 ευρώ!
Δυστυχώς, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα διαφόρων μελών του ΔΣ, που ένιωσαν «άβολα» από την παρουσία εργαζόμενων και ασφαλισμένων του κλάδου, τελικά μια τέτοια απόφαση δεν ελήφθη. Παραπέμφθηκε σε νέο ΔΣ την Πέμπτη, όπου θα φανούν και οι πραγματικές προθέσεις όλων των μελών του.
Προκλητική ήταν η στάση τόσο των διορισμένων κυβερνητικών υπαλλήλων του Ταμείου, που έκαναν λόγο για «υποχρέωση που απορρέει από τα μνημόνια» αλλά και μελών προερχόμενων από το εργοδοτικό μπλοκ, που ψέλλιζαν διάφορα περί «εκβιαστικού κλίματος», λόγω της παρουσίας των συγκεντρωμένων.
Το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, όπως και τα σωματεία, καλούν σε νέα συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη όλους τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ, προκειμένου να ληφθεί η κρίσιμη και αναγκαία πολιτικά για τον αγώνα μας, απόφαση από μέρους του ΔΣ του ΕΤΑΠ.
Επίσης, καλούμε όλα τα μέλη του ΔΣ που αντιπροσωπεύουν σωματεία και εργαζόμενους, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να είναι όλοι παρόντες στη συνεδρίαση και να λάβουν θέση υπέρ των δικαιωμάτων μας.
Από την επαύριο, απαιτείται σκληρός και μαχητικός αγώνας διαρκείας για την ανατροπή της χούντας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για την απαλλαγή από τον χαλκά των μνημονίων των τραπεζιτών, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μόνο έτσι μπορούμε, όχι απλώς να περισώσουμε, αλλά να αλλάξουμε τη ζωή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ, με δωρεάν ασφάλιση, περίθαλψη για όλους!

Η ΕΤΤΘ για τον ΕΟΠΥΥ


 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

To διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης, εκφράζει την συμπαράστασή του στην διαμαρτυρία των συναδέλφων όλων των Ενώσεων Τύπου σε σχέση με την ένταξη του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ.

Η κυβέρνηση έχει σαν μοναδικό στόχο την καταλήστευση της περιουσίας των ταμείων μας προωθώντας μια τέτοια ρύθμιση.

 
Θέλει να μας τιμωρήσει γιατί διαχειριστήκαμε  τα του οίκου μας με χρηστό τρόπο.
Θέλει να μας τιμωρήσει ενώ ουδέποτε έβαλε το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει.
Θέλει να μας τιμωρήσει ενώ «κούρεψε» τα αποθεματικά μας, κατά 53%.

Θέλει να μας τιμωρήσει εντάσσοντας μας σε έναν οργανισμό με έλλειμμα  τουλάχιστον 4 δίσ. Ευρώ

 

Θα αντισταθούμε και θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στον αγώνα των συναδέλφων ώστε να αποτραπούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που προσπαθεί να διαλύσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ταξίδι στο κέντρο της 4π

Ενημέρωση 27/11/2012: Ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου και την προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος που είχε προκύψει τότε (με συμφωνία μεταξύ του ΣΜΕΔ και της διοίκησης της εταιρείας να πληρώνονται με μεταχρονολογημένες επιταγές οι συνάδελφοι στους οποίους οφείλονταν χρήματα), φαίνεται ότι η 4π βάζει οριστικά λουκέτο (βλ. αναλυτικά εδώ). Όσοι συνάδελφοι έχουν λαμβάνειν από την 4π χρήματα για δεδουλευμένα ή έχουν στα χέρια τους ανεξόφλητες επιταγές της εταιρείας μπορούν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή με τον Σύλλογο.


Η ανακοίνωση του ΣΜΕΔ (2 Ιουνίου 2011):

Η 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. δημιουργήθηκε όταν ο διευθυντής του τομέα περιοδικών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), Θ. Σπίνουλας, υπενοικίασε προ τριετίας τους τίτλους Ram και HiTech από τον ΔΟΛ και προχώρησε στη σύσταση νέας εταιρείας. Για τη στελέχωσή της, τότε, χρησιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι του ΔΟΛ που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν χωρίς να διεκδικήσουν αποζημίωση, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την υπόσχεση ότι θα βρουν αμέσως δουλειά στη νέα εταιρεία. Κακή αρχή, με δυο λόγια.
Ακόμα χειρότερη ήταν η συνέχεια, όπως διαπιστώνουμε σήμερα. Η 4π αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς από το 2008 ως σήμερα, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της σε ένα μεγάλο φάσμα των ειδικών περιοδικών εκδόσεων, στις οποίες συγκαταλέγονται πλέον και τα «βιβλία του περιπτέρου»: νέες, χαμηλού κόστους εκδόσεις γνωστών και δημοφιλών τίτλων, που κυκλοφορούν μαζικά και πωλούνται φθηνά, συνήθως σε ιλουστρασιόν αμπαλάζ και με την υποστήριξη εντατικής διαφημιστικής καμπάνιας. Αφού επανεξέδωσε σε αυτή τη μορφή την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κ. Παπαρρηγόπουλου, η 4π προχώρησε από τις αρχές του 2011 στην επανέκδοση και των Απάντων του Ιουλίου Βερν. Όλοι οι τίτλοι της σειράς μεταφράστηκαν εκ νέου, και για τον σκοπό αυτό εργάστηκαν αρκετοί μεταφραστές (συχνά περισσότεροι από ένας ανά βιβλίο), με ασφυκτικές προθεσμίες παράδοσης και, εξ όσων γνωρίζουμε, χωρίς γραπτά συμφωνητικά. Η προφορική συμφωνία για την πληρωμή τους πρόβλεπε την εξόφλησή τους τρεις μήνες μετά την έκδοση του αντίστοιχου τόμου: οι πληρωμές δηλαδή θα έπρεπε να ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου, για τους μεταφραστές των πρώτων τόμων της σειράς.
Αυτό ωστόσο δεν συνέβη. Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις εκ μέρους των συναδέλφων, η εταιρεία ειδοποίησε στα τέλη Μαΐου τους συναδέλφους ότι «αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας» και ότι, μοιραία, η πληρωμή τους …αναβάλλεται επ’ αόριστον. Συγχρόνως, μαθεύτηκε ότι η εταιρεία προχωρούσε σε μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένων χρόνου με τις οποίες απασχολούσε πολλούς εργαζόμενούς της, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι –που ήδη δουλεύουν εδώ και μήνες με ατομικές συμβάσεις, πολύ κατώτερες της κλαδικής– ενημερώθηκαν ότι από τις αρχές Ιουνίου θα υπαχθούν σε σύστημα εκ περιτροπής εργασίας (περισσότερα εδώ).
Είναι φανερό ότι η διοίκηση της εταιρείας επιδίδεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων της και των εξωτερικών συνεργατών της προκειμένου να διασώσει τα κέρδη της. Φαίνεται ότι όσο δεν λυπήθηκε τα έξοδα προκειμένου να διεξαγάγει την επιθετική διαφημιστική της εκστρατεία για τα βιβλία περιπτέρου, άλλο τόσο είναι αποφασισμένη να μη σεβαστεί τη δουλειά και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια των συναδέλφων, εκμεταλλευόμενη κάθε μέσο, αλλά και κάθε παράθυρο, που της παρέχει η κουρελιασμένη πια «εργασιακή νομοθεσία». Στην προσπάθειά της αυτή, προσδοκούμε να βρει εμπόδιο τις δυναμικές αντιστάσεις όλων των συναδέλφων, υπαλλήλων όσο κι εξωτερικών συνεργατών.
Από την πλευρά μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους μεταφραστές που έχουν εργαστεί ή εργάζονται ακόμα για την εταιρεία 4π, και ιδίως για τα Άπαντα του Ιουλίου Βερν, να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο. Η προκλητική στάση της εταιρείας πρέπει να βρει το συντομότερο δυνατό τις απαντήσεις που της αξίζουν.
Τώρα και κάθε φορά, δύναμή μας είναι η συλλογική δράση και διεκδίκηση

--
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410

Τηλ. Επικοινωνίας [νέο]: 6980 972580
Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com
Website: http://www.smed.gr/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Όλοι στην 4ωρη στάση εργασίας Τετάρτη 28/11 (11.00–15.00) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20) ώρα 12.00 το μεσημέρι

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων, σε κοινή έκτακτη συνεδρίασή τους μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις, που οδηγούν στην καταστρατήγηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού μας Ταμείου (μετά και την ψήφιση από τη συγκυβέρνηση του ν. 4093/2012) ομόφωνα αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και από 11.00 π.μ.-15.00 μ.μ., ημέρα και ώρα συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜE.
Καλούν τη διοίκηση του Ταμείου και τις υπηρεσίες του, να πάρουν απόφαση ώστε να παρεμποδίσουν κάθε διοικητική πράξη στην κατεύθυνση αυτή καθώς και στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων για άλλη μια φορά:
• Υπογραμμίζουν τη θέση τους για ενιαία δωρεάν δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ενιαίες και αξιοπρεπείς παροχές συντάξεων, περίθαλψης, πρόνοιας, υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
• Εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για υποβάθμιση της ασφάλισης και δήμευσης (κλοπής) των αποθεματικών και των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος
•Ζητούν να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά από το κούρεμα του PSI και δεν αναγνωρίζουν κανένα τετελεσμένο

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά, δυναμικά στην 4ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 και Περραιβού 20) την ίδια ημέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ

ανοιχτές σήμερα οι κάλπες στην ΕΡΤ από τις 8πμ έως τις 7μμ‏

Από τις 8πμ σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και μέχρι τις 7μμ θα είναι ανοιχτές οι κάλπες στην ΕΡΤ για εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, αλλά και για επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας. Δικαίωμα ψήφου έχουν και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.
Στηρίζουμε - ψηφίζουμε, για εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΕΡΤ, τη συνάδελφο Ειρήνη Φωτέλλη.
Συνεχίζουμε και την επόμενη ημέρα των εκλογών τους αγώνες ενάντια σε μνημόνια-περικοπές. Ενάντια στις απολύσεις και τις δυσμενείς εργασιακές αλλαγές, σε κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πέντε μήνες απλήρωτοι στον "Α.Τ."


Εμείς οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου παραμένουμε απλήρωτοι επί 5 μήνες, δεχόμαστε τον διαρκή εμπαιγμό της εργοδοσίας η οποία συστηματικά αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα μας ενώ την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 μας πρότεινε ενώπιον των Σωματείων τα εξής:

Προκειμένου να εξοφληθούμε τα δεδουλευμένα μας θα πρέπει να παραιτηθούμε από την εργασία μας -χωρίς ασφαλώς να λάβουμε τη νόμιμη αποζημίωση μας- να υπογράψουμε χαρτί παραιτήσεως οποιονδήποτε άλλων δικαιωμάτων μας ειδάλλως θα κηρύξει πτώχευση χωρίς να μας καταβληθεί ούτε ευρώ.

Από την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τουλάχιστον το μισθό του Ιουλίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως -σε αντίθεση με την εργοδοσία- την πρόθεση μας να στηρίξουμε την εφημερίδα και να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας μας.

Διεκδικούμε επίσης: Χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και νομική κύρωση.

Παράλληλα καταδικάζουμε την δόλια μεθόδευση που ακολουθήθηκε για την απομάκρυνση της συναδέλφου μας Γεωργίας Μπρίνια απαιτώντας την άμεση επιστροφή της στην εργασία της.

Οι εργαζόμενοι του Αδέσμευτου Τύπου

Πηγή: erg-adesm.blogspot.gr

Η απεργιακή συγκέντρωση στον 984

Με συμμετοχή απεργών του 984, εργαζομένων-συμπαραστατών από άλλα ΜΜΕ, αντιπροσωπειών από τα ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, από το ΠΑΜΕ , από το ΣΥΡΙΖΑ, από την τοπική αυτοδιοίκηση (Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος-Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος-Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική), πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του 984.

Αντιπροσωπεία των ΔΣ των ενώσεων, επισκέφτηκε τον διευθυντή του 984 Τάκη Καμπύλη, που όμως δεν ανακαλεί την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά, με αποτέλεσμα η αγωνιστική ατζέντα να παραμένει ανοιχτή…



Στην πύλη φωνάχθηκε το σύνθημα «δεν είμαστε στα τέσσερα – 984»

Διαδηλώνουμε για το δικαίωμα της συναδέλφου μας στην εργασία χωρίς προαπαιτούμενα.

 
 
Αθήνα, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
 
 
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου
Για να εργάζεσαι στον δημοτικό ραδιοσταθμό της Αθήνας,
πρέπει να κάνεις δηλώσεις μετανοίας;
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο κάθετο τρόπο και εκφράζει την αγανάκτησή του για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας 98,4, προκειμένου να υποχρεώσει την συνάδελφο δημοσιογράφο Λαμπρινή Θωμά να υπογράψει «δήλωση μετανοίας», για να έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην εργασία της, από την οποία απελύθη από το γενικό διευθυντή τάκη καμπύλη.
Το «έγκλημα» της συναδέλφου είναι η υπεράσπιση της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ στον 98,4. Ο γενικός έχει πολλές φορές γίνει θέμα με την αντεργατική του συμπεριφορά και τις ακραιφνώς νεοφιλελεύθερες θέσεις του απέναντι στους εργαζόμενους. Νωπές είναι οι μνήμες μας από τις σκηνές που διαδραματίζονταν στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό με τις εντολές του γενικού προς την αστυνομία και τις προσαγωγές εργαζόμενων στο τμήμα.
Καλούμε τον Δήμαρχο να βάλει τέλος στον διασυρμό της φήμης του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας με τα καμώματα του κύριου γενικού. Η εργασία είναι δικαίωμα και όχι επιβράβευση για δηλώσεις μετανοίας, πολλώ μάλλον όταν εργοδότης είναι ο Δήμος Αθηναίων.
Να επιστρέψει τώρα και χωρίς όρους η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά στην εργασία της και να αφεθεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της, που δεν είναι άλλο από την Δημοσιογραφία όπως τόσα χρόνια την υπηρετεί με επιτυχία και εγκυρότητα όσο λίγοι.
 
 
Όλοι αύριο Τρίτη 27/11 έξω από τις εγκαταστάσεις του 98,4 στο Γκάζι στις 13.00. Διαδηλώνουμε για το δικαίωμα της συναδέλφου μας στην εργασία χωρίς προαπαιτούμενα.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 9.84






ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αιόλου47,5ος.Τηλ.2103232871, 6932828964


 
ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 9.84
 
 
 
Η απόλυση εργαζόμενης δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά από την διεύθυνση του 9.84 είναι μια ενέργεια εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και λογοκρισίας απέναντι στην οποία δίκαια οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Θυμίζουμε ότι αντιμετωπίζει την ποινή της απόλυσης επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9.84 κατά της ΕΣΗΕΑ! Επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9,84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.
Είναι πρόκληση να επιλέγει η διοίκηση τις μέρες που οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τους αγώνες τους με καταλήψεις ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις να απολύεται μία εργαζόμενη δημοσιογράφος για να επιβληθεί καθεστώς φίμωσης και λογοκρισίας.
Οι εργαζόμενοι του 984 πρέπει και μπορούν να νικήσουν ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ που επέβαλαν την συνέχιση της ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ χωρίς τη λογοκρισία σε βάρος των Αρβανίτη και Κατσίμη.
Καλούμε τα συνδικάτα του Δήμου της Αθήνας να σταθούν στο πλευρό των απεργών του 984.
Ο Δήμαρχος Γ.καμίνης πρέπει να συζητήσει άμεσα με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και την ΕΣΗΕΑ και επαναφέρει στην δουλειά τη Λαμπρινή Θωμά.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον 984

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον 984 αύριο Τρίτη στη 1μμ, με αφορμή την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά, θα πραγματοποιήσουν εργαζόμενοι του σταθμού, αλλά και συμπαραστάτες από άλλα ΜΜΕ. Διαδίδουμε την είδηση και στηρίζουμε την κινητοποίηση με τη συμμετοχή μας.




 

2)Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 27 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου 2012 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί την αποκατάσταση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά και την επιστροφή της στη θέση, που κατείχε. Επίσης, ζητεί τη διακοπή των απειλών απόλυσης αλλά και την παύση της λογοκρισίας, που ασκείται.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να γυρίσει στη δουλειά της χωρίς «δήλωση μετανοίας»‏

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2012


 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την καταχρηστική, προκλητική και δια θυροκόλλησης απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά από τον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», επειδή αρνήθηκε να υπογράψει «δήλωση μετανοίας». Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία καταγγέλλει την αυταρχική, εκφοβιστική και λογοκριτική συμπεριφορά της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη απέναντι στη δημοσιογράφο και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την επιστροφή στην εργασία της.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84». Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε τιμωρητικό ωράριο, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης και τελικά με την προκλητική, δια της θυροκόλλησης, απόλυσή της.

Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί και η ευθύνη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος εξακολουθεί να μην παίρνει θέση απέναντι στις λογοκριτικές παρεμβάσεις των οργάνων του.

Η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με τις Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου οι οποίες:

 · υπογραμμίζουν ότι το νέο αυτό περιστατικό λογοκρισίας, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας της εργοδοσίας έρχεται να προστεθεί στην ανησυχητικά αυξανόμενη αλυσίδα των καθημερινών πλέον λογοκριτικών παρεμβάσεων στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, που αποβλέπουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης σκέψης και φωνής των δημοσιογράφων με τελικό στόχο τη φίμωση και χειραγώγησή τους

· εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη τους στις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα τρομοκράτησης της δημοσιογραφίας αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και του πολίτη να πληροφορείται ελεύθερα, να κρίνει και ν’ αξιολογεί.

 · ζητούν την άμεση αποκατάσταση της συναδέλφου όχι μόνο προασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία ενός δημοσιογράφου, αλλά κυρίως υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην πολυφωνία, την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και καταδικάζοντας παρόμοιες ενέργειες λογοκρισίας που προσβάλλει, αμαυρώνει και ακυρώνει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, πολιτισμού και δημοκρατίας.

 Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

28 Νοεμβρίου-εκλογές για εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΡΤ


Financial Crimes

Yπενθυμίζουμε ότι στις 28 Νοεμβρίου, θα γίνουν εκλογές για εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα της Ειρήνης Φωτέλλη (ενιαίο ψηφοδέλτιο). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (και οι συμβασιούχοι), σε πανελλαδική κλίμακα, όπου υπάρχουν σταθμοί και υπηρεσίες της ΕΡΤ.

Με το καλημέρα υφαρπαγή μέρους του ανταποδοτικού τέλους, συμβάσεις χρυσοκάνθαρων ΠΕΘ την ώρα που έχουν τσεκουρώσει κατά συρροή και κατ εξακολούθηση τους μισθούς μας. Αναθέσεις έργου σε ιδιώτες, από την καθαριότητα, μέχρι τις τηλεοπτικές παραγωγές, σκέψεις για να ξαναέρθει το αμαρτωλό «μπλοκάκι», οι ΣΟΧ επί ξύλου κρεμάμενοι, με τη δουλειά να μην βγαίνει πια και από τις ελλείψεις προσωπικού να χτυπάει «κόκκινο» η κούραση κα τα οφειλόμενα ρεπό.

Για να πάρει κάποιος άδεια πρέπει να παιχτεί τόσο πολύπλοκο σύστημα κάλυψης των βαρδιών, που θυμίζει σύνθετο δελτίο λόττο. Και ενώ οι κατευθύνσεις που χάραξε ο Μόσιαλος, υλοποιούνται σταδιακά και χωρίς αυτόν, πάμε για εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για έναν, αφού η τρόικα και η συγκυβέρνηση (με το Παπαδημικό της προστάδιο), κούρεψε και την εκπροσώπηση των εργαζομένων.


«Μα ο ένας εκπρόσωπος τι μπορεί να κάνει μέσα σε ένα ΔΣ, όπου θα μειοψηφεί», μπορεί να αναρωτηθεί ο κάθε συνάδελφος, «γιατί να ασχοληθούμε με αυτές τις εκλογές», να ρωτήσει ένας άλλος.

Απαντάμε: ο ένας εκπρόσωπος αρχικά δεν θα πρέπει να κάνει πλάτες στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης, στις περικοπές, στην είσοδο ιδιωτών που ροκανίζουν το φιλέτο της ΕΡΤ. Ακολούθως πρέπει να ενημερώνει το σύνολο των εργαζομένων για τα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα. Πρέπει να είναι ενεργό μέλος του κινήματος αντίστασης στην τροϊκανή επίθεση, μέσα κι έξω από την ΕΡΤ, εκφράζοντας λογικές κλιμάκωσης και όχι συμβολικών αντιδράσεων.

Προφανώς δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε, όσους με συνέπεια και πάθος υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις πολιτικές των κομμάτων που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και ήδη πιάνουν στασίδι και για επόμενες «στενές σχέσεις» με πιθανά νέα κυβερνητικά πεδία στο μέλλον που μας έρχεται.

Αλήθεια εμπιστεύεστε αυτόν το ρόλο σε όσους κρύφτηκαν μέσα σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, για να μην χρεωθούν (έτσι νομίζουν) το πολιτικό τους παρελθόν, στους μηχανισμούς που γέννησαν υπόδικους Παναγόπουλους, μισθούς των 32.000 ευρώ τον μήνα, εντεταλμένους συμβούλους, αργόμισθους-άφαντους για χρόνια, βουλευτές (και μεταξύ αυτών και «συναδέλφους» μας από την ΕΡΤ) που ψήφισαν όλα τα μνημόνια ?

Η θέση του εκπροσώπου πρέπει να έχει σαν βασικό της άξονα, την μη πρόσδεση σε καμία κυβερνητική εξουσία, σε καμία διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά με αυστηρό και κριτικό πνεύμα, να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, μακριά από συντεχνιασμούς και διαχωρισμούς ειδικοτήτων. Το διαίρει και βασίλευε ήταν το χαρτί που έπαιζαν πάντα όσοι ήθελαν διασπασμένους τους εργαζόμενους. Δεν τσιμπάμε. Απαντάμε, όλοι μαζί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ότι εμείς θα γίνουμε οι υπερασπιστές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τους πολίτες και μαζί με τους πολίτες, απέναντι στο πάρτυ της εργολαβίας, που ήδη έχει ξεκινήσει.

Μπορούμε να το καταφέρουμε και το έδειξαν οι αγώνες μας. Γι αυτό εκπέμπει ακόμα η ΕΤ1, γι αυτό βγαίνει ακόμα η ραδιοτηλεόραση. Αυτό το νήμα ξαναπιάνουμε. Με τέτοιες λογικές αξίζει τον κόπο η παρέμβαση στις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου, γιατί συνθέτει το πεδίο αυτό, με την οικοδόμηση εστιών αντίστασης, δημιουργικών προτάσεων και διεκδικήσεων, για δημόσια ΜΜΕ στο πλευρό του πολίτη, του εργαζόμενου, του ανέργου, του συνταξιούχου.


Στηρίζουμε την υποψηφιότητα (σε ενιαίο ψηφοδέλτιο) της Ειρήνης Φωτέλλη, μέλους του ΔΣ της ΠΣΥΠΕΡΤ για τις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπου των εργαζομένων.









2)Financial Crimes

28 Νοεμβρίου-εκλογές για επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας στην ΕΡΤ
Συνάδελφε, συναδέλφισσα



Στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου, μαζί τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπου των εργαζομένων, πραγματοποιούνται και εκλογές για τη στελέχωση επιτροπής για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην επιχείρηση (ΥΑΕ). Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε αυτή τη μάχη σε καμία περίπτωση και ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να θυμηθούμε το μεγάλο πρόβλημα των επαγγελματικών ασθενειών και των ατυχημάτων, αλλά και τις επιπτώσεις τους στις ζωές των εργαζομένων, που στη χώρα μας για χρόνια καταγράφουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υψηλά στατιστικά στοιχεία. Θα πρέπει να θυμηθούμε τη Marfin που δεν είχε ανοιχτή έξοδο ασφαλείας, τα μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα παλαιότερα στην ΠΕΤΡΟΛΑ και την ΠΥΡΚΑΛ, που δεν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας, την Ρικομέξ με τις πολεοδομικές παραβάσεις και δεκάδες άλλες «μικρότερες» περιπτώσεις.
Μήπως αυτά είναι μακριά μας?

Πόσο επηρεάζει τους ρυθμούς δουλειάς μας και τις επιπτώσεις σε μακροχρόνια βάση στον οργανισμό μας, η εντατικοποίηση που προέρχεται από τις μειώσεις προσωπικού στην ΕΡΤ? Πόσο σίγουρος είναι ο καθένας από εμάς, ότι οι περικοπές δε θα αγγίξουν τομείς με επιπτώσεις στη ζωή και την ασφάλειά μας, πχ μετακινήσεις εξωτερικών συνεργείων με οχήματα, ακτινοβολίες, μυοσκελετικά προβλήματα στο χώρο εργασίας, πυρασφάλεια, αντισεισμική προστασία, κλπ Να θυμίσουμε την απόπειρα να κλειδωθούν οι έξοδοι κινδύνου (για πυρκαγιά και σεισμό) της ΕΡΤ με αλυσίδες, κάτω από την πίεση της έλλειψης προσωπικού φύλαξης, το 2010, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε μετά από έγγραφη παρέμβασή μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πόσο έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι εργαζόμενοι για τα θέματα που σχετίζονται με την ΥΑΕ?
Πόσο γνωστό είναι ότι το πεδίο της ΥΑΕ δεν είναι συνδικαλισμός για να διαπραγματεύεσαι και ενδεχομένως να υποχωρείς, αλλά αντίθετα είναι πεδίο με αυστηρούς κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα, αλλιώς συνιστούν βαρύτατα αδικήματα?

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εργασιακής μας καθημερινότητας και της ποιότητας στις συνθήκες εργασίας, χρειαζόμαστε στις επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας, παρουσίες που στέκονται κριτικά σε κάθε εξουσία, έχουν γνώση του αντικειμένου, του θεσμικού πλαισίου που το διέπει και δεν κάνουν «σκόντο» και εκπτώσεις μπροστά στην «αναγκαιότητα» του μνημονίου, για να μπουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ζητήματα γύρω από την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας (ΥΑΕ).

Συμμετέχουμε στις εκλογές για επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας στην ΕΡΤ (σε ενιαίο ψηφοδέλτιο), υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα που έθεσε ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος για την επιτροπή. Για την επιτροπή ΥΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ στην Αθήνα (για τη Θεσσαλονίκη ισχύουν διαφορετικές υποψηφιότητες και άλλη επιτροπή).




 

Τις ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ έφτασαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για την διοίκηση του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για την χρήση απεργοσπαστών

 
Αθήνα, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
 
Τις ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ έφτασαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για την διοίκηση του ραδιοσταθμού Alpha 98,9 για την χρήση απεργοσπαστών


Για τέταρτη φορά χθες αργά τη νύχτα με την Απόφασή του 1852/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή του ALPHA 98,9 εναντίον μας, με την οποία ζητούσαν να κριθεί η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευτεί.
Η απεργία μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 συνεχίζεται κανονικότατα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έκρινε ότι η απεργία μας διεξάγεται επί δικαίω.
 
Για πολλοστή φορά καλούμε τους διοικούντες το ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 να εφαρμόσουν τις 4 αποφάσεις της Δικαιοσύνης στην οποία άλλωστε και οι ίδιοι προσέφυγαν. Τους καταγγέλλουμε ότι χρησιμοποιούν απεργοσπαστικό μηχανισμό και απαγορεύουν στους συναδέλφους μας τεχνικούς και απεργούς να επιτελέσουν το έργο τους ως βάρδια ασφαλείας με τελικό σκοπό να παραπλανούν το ακροατήριο του ραδιοσταθμού και να εκπέμπουν πρόγραμμα κανονικά και όλα αυτά κατά παράβαση των δικαστικών αποφάσεων 1646/2012, 1716/2012, 1742/2012 και 1852/2012. Αρνούνται την ίδια ώρα τον διάλογο στον ΟΜΕΔ με τους απεργούς εργαζόμενους, όπου καλούνται νομίμως να συμμετάσχουν ως ορίζει ο 1264, όπως οι ίδιοι χρόνια τώρα υποστηρίζουν. Λοιδορούν και απειλούν συνεχώς τους συναδέλφους που έχουν ορισθεί από την ΕΤΕΡ βάρδια ασφαλείας.
 
Επιτέλους στις πόσες δικαστικές αποφάσεις σκέπτεται να παρέμβει ο υπουργός εργασίας και το ΣΕΠΕ, έτσι όπως το κατάντησε η κυβέρνηση, και να επιβάλουν στη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 την νομιμότητα και τον σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Μάλλον όμως αδίκως περιμένουμε. Οι κυβερνώντες δεν σέβονται ούτε ακόμα και τις διαπιστώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) ή την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο έκρινε παράνομες τις μειώσεις αποδοχών του 2010. Δεν ελπίζουμε τίποτα πια από την κυβέρνηση. Είναι κυβέρνηση των μεγαλοκαναλαρχών, του κεφαλαίου και ενεργούμενο των εργοδοτών.
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έχουμε δίκιο και σίγουρα αργά ή γρήγορα κυβερνώντες και εργοδότες θα θερίσουν θύελλες ως καρπό των ανέμων που έσπειραν.
Σε όλο αυτό τον αγώνα μας συνεχείς και συνεπείς συμπαραστάτες έχουμε και τους ευχαριστούμε τους Νομικούς μας κο Δημήτρη Περπατάρη και κο Κώστα Προίσκο. Επίσης την Πρόεδρο του ΕΚΑ κα Στάβυ Σαλουφάκου, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κο Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, όπως και την νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ κα Εβίτα Διβάρη και του ΕΚΑ κο Μπάμπη Δάμο, τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ και το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, που μας στήριξαν και μας στηρίζουν πάντα.
 
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Kέρδος-απεργοσπαστικό φύλλο

Απεργοσπαστικό φύλλο κυκλοφορεί σήμερα το ΚΕΡΔΟΣ. Οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα απεργούν από την περασμένη Τετάρτη διεκδικώντας την καταβολή παλαιότερων οφειλών εκ μέρους της εταιρείας, την ομαλοποίηση της τρέχουσας μισθοδοσίας αντί να πληρώνονται με καθυστερήσεις ενάμιση μήνα και την συμμόρφωση της ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ με την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας ότι η μονομερής μείωση μισθών από τον Ιούνιο είναι παράνομη.
Ο διευθυντής του ΚΕΡΔΟΣ κ. Δ. Ευαγγελοδήμος αφού είπε κατάφωρα ψέματα στους εκπροσώπους των σωματείων την Παρασκευή ότι δεν προωθεί την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου – υπήρχαν σχετικές ενδείξεις- στην πράξη έκανε ακριβώς αυτό.
Η ένωση στην οποία ανήκει, η ΕΣΗΕΑ, είναι καιρός πια να τον θέσει εκτός σωματείου. Η τελευταία του αυτή ενέργεια είναι το «κερασάκι» σε μία πολύ μεγάλη «τούρτα» αντεργατικών-γιατί το «αντι-συναδελφικών» δεν έχει κανένα νόημα- κινήσεων στην εφημερίδα.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

"Oι απεργίες πλήττουν τα ανάπηρα παιδιά"

"Oι απεργίες πλήττουν τα ανάπηρα παιδιά", ήταν η φάσα που συνόδευε σχετικό σχολιασμό στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Super B με έδρα την Πάτρα, χτες μεσημέρι Παρασκευής και αναφέρονταν στη δυσλειτουργία υπηρεσιών λόγω απεργιών. Για την τρόικα ούτε λόγος, που διαλύει τις ζωές όλων.

Και τι άλλο μας θύμισε ο σχετικός σχολιασμός: το αποτυχημένο εκδοτικό εγχείρημα του Βαρδαλαχάκη (ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σταθμού) το 1986 στην Αθήνα, με το περιοδικό "Εξώφυλλο". Κάποιοι που είχαμε συνεργαστεί, ακόμα περιμένουμε τα λεφτά μας....

Υ.Γ. αλλά είπαμε για όλα φταίνε οι απεργοί...

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη απόλυση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ


Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΘΩΜΑ




ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

EN ΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

EN ΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη απόλυση

της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και καταδικάζουν απερίφραστα την καταχρηστική, προκλητική και μέσω της απαράδεκτης μεθόδου δια θυροκόλλησης «απόλυση» της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, η οποία ακολούθησε την αυταρχική, εκφοβιστική και λογοκριτική συμπεριφορά της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» κ. Καμπύλη απέναντι στη δημοσιογράφο του σταθμού, ζητώντας παράλληλα την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την επιστροφή στην εργασία της.



Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17 ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας, επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».



Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε τιμωρητικό ωράριο, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης και τελικά με την προκλητική, δια της θυροκόλλησης, απόλυσή της.



Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί και η ευθύνη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος εξακολουθεί να μην παίρνει θέση απέναντι στις λογοκριτικές παρεμβάσεις των οργάνων του.


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου:

υπογραμμίζουν ότι το νέο αυτό περιστατικό λογοκρισίας, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας της εργοδοσίας έρχεται να προστεθεί στην ανησυχητικά αυξανόμενη αλυσίδα των καθημερινών πλέον λογοκριτικών παρεμβάσεων στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, που αποβλέπουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης σκέψης και φωνής των δημοσιογράφων με τελικό στόχο τη φίμωση και χειραγώγησή τους

εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη τους στις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση του ΑΘΗΝΑ 9.84 και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα τρομοκράτησης της δημοσιογραφίας αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και του πολίτη να πληροφορείται ελεύθερα, να κρίνει και ν’ αξιολογεί.

ζητούν την άμεση αποκατάσταση της συναδέλφου όχι μόνο προασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία ενός δημοσιογράφου, αλλά κυρίως υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην πολυφωνία, την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και καταδικάζοντας παρόμοιες ενέργειες λογοκρισίας που προσβάλλει, αμαυρώνει και ακυρώνει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, πολιτισμού και δημοκρατίας.




Από τη Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δελτίο τύπου
ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΓΕΝΑΡΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ 2ΜΜ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 4ΜΜ

ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!
Θερμή ήταν η υποδοχή ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, μεταναστών, ακτιβιστών στη συνάντηση στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Πέμπτη 22 Νοέμβρη για να κάνουμε την Αθήνα-πόλη αντιφασιστική στις 19 Γενάρη 2013 με Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2μμ και συναυλία-καλλιτεχνικά δρώμενα στη Πλατεία Συντάγματος στις 4μμ.Το κάλεσμα είχαν απευθύνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, η Κίνηση Μαβίλη(κίνηση καλλιτεχνών).

Εισηγήθηκαν και συντόνισαν η Γεωργία Μαυραγάνη (Κίνηση Μαβίλη και Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ), Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και ο Κώστας Κεχαγιόγλου, ΔΣ ΠΟΘΑ. Στη συζήτηση συμμετείχαν αρκετοί με προτάσεις και ιδέες. Έγινε μια πλούσια συζήτηση για την καλύτερη διοργάνωση, την διεύρυνση της συμμετοχής, την ανάπτυξη μιας καμπάνιας με δράσεις σε σχολεία, γειτονιές, πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού.

Ο στόχος είναι να πλημμυρίσει η Ομόνοια και το Σύνταγμα με χιλιάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές για να μπει φραγμός στο νεοναζισμό και το ρατσισμό. Τα κεντρικά συνθήματα είναι


ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ


ΟΧΙ ΣΤA ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

Ανοιχτό αρχικό κάλεσµα:

KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΒΙΛΗ, ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑ∆ΟΣ, AΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΡΙΩΝ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑ∆Α ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ASANTE, ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΎΛΛΟΓΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Στηρίζει ο Κώστας Αρβανίτης, δηµοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 19 Γενάρη, από κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, από κάθε τόπο δουλειάς, µόρφωσης, τέχνης, εργαζόµενοι και νέοι ξεχυνόµαστε και πληµµυρίζουµε την Αθήνα. Την καταλαµβάνουµε µε µουσικές, φωνές και λόγο για να διατρανώσουµε ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύµητοι και η συγκυβέρνηση µε τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και της κατάργησης της ιθαγένειας για τα παιδιά των µεταναστών µας προκαλεί οργή όσο και τα βάρβαρα µέτρα της που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες.

∆εν ανεχόµαστε να φορτώνονται οι ευθύνες των πλούσιων και των κυβερνήσεων για την κρίση που σπέρνει φτώχεια και εξαθλίωση, οδηγεί σε αυτοκτονίες, στέλνει άστεγους σε ουρές συσσιτίων στις πλάτες των µεταναστών µετατρέποντάς τους σε αποδιοποµπαίους τράγους όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τα πάντα στους εβραίους. Αυτά οδήγησαν στα Νταχάου και τα Άουσβιτς, στους θαλάµους αερίων και τα κρεµατόρια µε εκατοµµύρια νεκρούς εβραίους, τσιγγάνους, κοµµουνιστές, οµοφυλόφιλους. Οδήγησαν στο µακελειό του Β’ Παγκόσµιου Πολέµου, στις ναζιστικές θηριωδίες στις κατεχόµενες χώρες όπως στην Ελλάδα µε τις µαρτυρικές πόλεις που πυρπολήθηκαν, τις ζωές που χάθηκαν στα µπλόκα από τους εκτελεστές των Ταγµάτων Ασφαλείας στα Καλάβρυτα, την Κοκκινιά, τη Καισαριανή, το Χορτιάτη, το Κοντοµαρί, τη Βιάνο, το ∆ίστοµο και τόσα άλλα.

∆εν µπορούµε να δεχτούµε την Αστυνοµία του ∆ένδια που χτυπάει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις µας µε τόνους χηµικών να απλώνει χέρι συνεργασίας στα νεοναζιστικά τάγµατα εφόδου της Χρυσής Αυγής οργανώνοντας ρατσιστικά πογκρόµ στις γειτονιές µε µαχαιρώµατα µεταναστών, καταστροφές καταστηµάτων και εισβολές σε σπίτια. Η Αστυνοµία που φυλακίζει διαδηλωτές όπως στη Θεσσαλονίκη έφτασε να βασανίζει τους αντιφασίστες της µοτοπορείας. Μας προκαλεί φρίκη η χυδαία επίθεση κατά καλλιτεχνών όπως στη περίπτωση του ΧΥΤΗΡΙΟΥ και η λογοκρισία του ∆ένδια µε απολύσεις δηµοσιογράφων και ποινικοποίηση των αποκαλύψεων.

∆εν κλείνουµε τα µάτια στις χιλιάδες νεκρών µεταναστών και προσφύγων, γυναικών και παιδιών από το κυνηγητό των φρουρών της FRONTEX. Απαιτούµε να σταµατήσει η ντροπή των στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου και οι επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ. Νοµιµοποίηση χρειάζονται οι µετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες, όλοι αυτοί οι κατατρεγµένοι από τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, τις δικτατορίες και τα εξοντωτικά µέτρα λιτότητας του ∆ΝΤ.

Ο Σαµαράς έτρεξε µε ταχύτητα φωτός να προωθήσει νέο νόµο καρατόµησης του δικαιώµατος στην ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα µετά την απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας που επιδοκίµασε τις ρατσιστικές προκαταλήψεις της Ν∆ και της Χρυσής Αυγής. Χιλιάδες παιδιά που σπουδάζουν σε σχολεία µετατρέπονται σε παράνοµους στα δεκαοχτώ τους και τους ζητάνε να πάνε πίσω σε χώρες των γονιών τους που δεν τις επισκέφθηκαν ποτέ!

Γι αυτό και όλο το προηγούµενο διάστηµα ξεδιπλώθηκε ένας αντιφασιστικός ξεσηκωµός χωρίς προηγούµενο. Στις 24 Αυγούστου χιλιάδες µετανάστες έστειλαν το µήνυµα στο ∆ένδια ότι δεν φοβούνται το Ξένιο ∆ία. Στις γειτονιές τα ρατσιστικά πογκρόµ πήραν απαντήσεις παντού. Στις 28 Οκτώβρη οι εκπαιδευτικοί, οι µαθητές και οι αντιφασίστες έδειξαν ποιος έχει τον έλεγχο στους δρόµους στέλνοντας του νεοναζί της Χρυσής Αυγής στις τρύπες τους. Ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά, έξω οι νεοναζί από κάθε γειτονιά βροντοφώναξαν χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.

Καλούµε τους εργαζόµενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες µεταναστών, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους µαθητές, τους ∆ήµους, όλες τις επιτροπές κατά του ρατσισµού και του φασισµού, τις συλλογικότητες αντίστασης, τις λαϊκές συνελεύσεις να στηρίξουν την πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 19 Γενάρη. Στη πόλη που έστειλε κορυφαίο µήνυµα στην ναζιστική κατοχή και στέλνει σήµερα παγκόσµιο µήνυµα αντίστασης στα Μνηµόνια και τις Τρόικες δεν χωράνε νεοναζί και ρατσιστές δολοφόνοι!

THΛ.6932828964

Κατατέθηκε η αγωγή για τα δεδουλευμένα του ALTER



ΑLTER ενημέρωσης συνέχεια: Σύμφωνα με ενημέρωση που εστάλη σήμερα στους διοικητικούς υπαλλήλους του τ/σ ALTER, από το σωματείο τους ΕΠΗΕΑ κατατέθηκε σήμερα επιτέλους η αγωγή για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων της περιόδου 01/01/2011 έως 31/10/2012. Ημερομηνία συζήτησης ορίστηκε η 08/01/2013. Και λέμε επιτέλους γιατί έπρεπε να ... φτάσουμε κυριολεκτικά στο παραπέντε και να προηγηθεί η εξευτελιστική και συνάμα διασπαστική για τους εργαζόμενους του σταθμού πρόταση Κουρή, που χώρισε τους υπαλλήλους του σταθμού στα δύο. Αφού τα τελευταια 24ωρα οι διαφωνίες στα groups, που έχουν δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους του ALTER στο facebook, δίνουν και παίρνουν.

   Πάντως χαρακτηριστικό της...αργοπορημένης αντίδρασης στις κινήσεις των ενώσεων είναι και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ κ.Γκανάς, ζήτησε συνάντηση με τους διοικητικούς υπαλλήλους μόλις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ελπίζουμε να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός..."κάλιο αργά πάρα ποτέ".

Αν και αυτό το "αργά" μέχρι στιγμής μόνο τον Γιώργο Κουρή έχει ωφελήσει...που αυτός εφαρμόζει ένα άλλο ρητό: "Ουδείς επτώχευσε τάζοντας". Και στο τάξιμο ο Κεφαλλονίτης είναι μαίτρ στο είδος του...Αφού η αναβολή της τριμερής συνάντησης στο υπουργείο εργασίας που επρόκειτο να γίνει σήμερα και αναβλήθηκε...λόγω κολλήματος που επικαλέστηκε ο υπουργός, μαντέψτε ποιον εξυπηρετεί;

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συμπαράσταση στην ΕΤΕΡ



  Απόψε στις 11 αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση της ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό Alpha.


 Όλοι σήμερα στις 15.00 στην Ευελπίδων, κτίριο 5 αίθουσα 2, όπου δικάζεται η ΕΤΕΡ για την αεπργία στον Alpha. Παρακαλούνται οι ενώσεις, το ΕΚΑ και η ΓΣΕΕ για πρόσθετες παρεμβάσεις

Απολύθηκε η Λαμπρινή Θωμά





Πριν λίγο η διεύθυνση του σταθμού Αθήνα 9,84 κοινοποιήσε στη συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά την απόλύσή της. Η απεργία στα σταθμό συνεχίζεται.

Αναστέλλεται η απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό Flash 96

Αθήνα, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21.00

Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου

Αναστέλλεται η απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό Flash 96

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά την εξόφληση ενός μισθού από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Flash και την εκτίμηση των νέων δεδομένων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ως απότοκο των δράσεων της Ένωσης στον εν λόγω ραδιοσταθμό, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις, αποφάσισε, στα πλαίσια μιας στρατηγικής που θα απαντά σε αυτά τα νέα δεδομένα, την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης στον ραδιοσταθμό Flash από τις 6.00πμ της Παρασκευής 23/11/2012.

 

Επόμενες δράσεις: Συναντήσεις (23 & 30/11), Ενημερωτική παρέμβαση (24/11), Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (3/12)


Οι επόμενες δράσεις της πρωτοβουλίας μας:
 •Ανοιχτές διακλαδικές συναντήσεις:
Παρασκευή 23 & 30/11, 8 μ.μ.
Λόντου 6 (Εξάρχεια), 2ος όροφος
 •Ενημερωτική παρέμβαση:
Σάββατο 24/11, 10:30 π.μ.
Μοναστηράκι (Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού)
• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Δευτέρα 3/12, 10 π.μ.

Υπ. Οικονομικών (Κ. Σερβίας 10, Σύνταγμα)

 *** Δείτε επίσης: Πέντε φωνές, ένας λόγος: ο δικός μας

http://mplokakides.blogspot.gr/
mplokakia@gmail.com

--
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών
Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα
Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410


Τηλ. Επικοινωνίας [νέο]: 6980 972580

Ηλ. Ταχυδρομείο: syl.smed@gmail.com
Website: http://www.smed.gr/

Forum: http://smed.forumotion.net

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mail: info@pasevodafone.gr
Αρ. Πρωτ. 65/2012         
Αθήνα, 22/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τον μόνο δρόμο για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς, την παραγωγή, την κοινωνία
Νέα Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τετάρτη 28/11/2012 στις 6.00μμ στο Press Room του Χαλανδρίου.
Θα γίνει απολογισμός της «εθελουσίας», θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για την οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας
Τίποτε από όσα υποσχέθηκε η διοίκηση της εταιρίας την προηγούμενη Τρίτη, όταν ανακοίνωνε το πρόγραμμα «εθελουσίας» παραίτησης, δεν εφάρμοσε στην πράξη, ειδικά αφού μετά τις πρώτες ημέρες φάνηκε ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων δεν ήταν μεγάλη:
- Ενώ το Δελτίο Τύπου της εταιρείας έκανε λόγο μόνο για την Διεύθυνση του Customer, στην πράξη το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε όλες τις Διευθύνσεις, με ατομικές και ομαδικές συναντήσεις όπου οι προϊστάμενοι δήλωναν ότι «όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμμετέχει».
- Η συντριπτική πλειοψηφία των παραιτήσεων που τελικά κατατέθηκαν ήταν κάθε άλλο παρά «εθελούσιες», καθώς στα περισσότερα τμήματα εξελίχτηκε ένα όργιο τρομοκρατίας, ευθείων ή συγκαλυμμένων εκβιασμών και απειλών, προκειμένου να αποσπαστούν οι παραιτήσεις των συναδέλφων (με «παραινέσεις» όπως: «θα απολυθείς έτσι κι αλλιώς μέχρι το τέλος του μήνα ή τον ερχόμενο Μάρτη, χωρίς πακέτο και με φτηνότερη αποζημίωση», «το τμήμα σου θα καταργηθεί», «τον Μάρτη θα γίνουν μεγάλες μειώσεις μισθών γιατί θα καταργηθεί η συλλογική σύμβαση» κλπ.).
- Το διοικητικό προσωπικό της εταιρίας σε ρόλο μπράβου προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει την συνδικαλιστική δράση των εκπροσώπων του Σωματείου και να υποσκάψει την επιτυχία των κινητοποιήσεων.
Κόντρα σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας, σημαντικός αριθμός συναδέλφων –κυρίως στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρίας-, δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς, αρνήθηκε να παραδώσει την θέση εργασίας του, συμμετείχε στις Γενικές Συνελεύσεις του Σωματείου και στήριξε με αποφασιστικότητα επί μία εβδομάδα τις καθημερινές επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποφασίστηκαν από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της «εθελουσίας» και για όλη την διάρκεια που «έτρεχε» το πρόγραμμα.

Ωστόσο, αυτή η διάθεση για αγώνα δεν επικράτησε στο σύνολο των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα, ούτε εξαπλώθηκε μέσα σε ολόκληρη την εταιρία. Η διστακτικότητα να διαλέξουμε τον δρόμο του αγώνα, η υποχωρητικότητα απέναντι στους εκβιασμούς και τις απειλές της Διοίκησης, η ηττοπάθεια, είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι να εγκαταλείψουν την θέση εργασίας τους και να υποβάλλουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «εθελουσίας». Στην πραγματικότητα υπερκαλύφτηκε ο στόχος της Διοίκησης για «60-80 αποχωρήσεις», πράγμα που της δίνει την δυνατότητα να προχωρήσει στην απόλυση πολύ μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων.
Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι η πρόσφατη «εθελουσία» δεν είναι το τέλος, αλλά ένας ακόμα σταθμός μιας πορείας ολομέτωπης επίθεσης της Διοίκησης, της κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ, στις θέσεις εργασίας, στις συλλογικές συμβάσεις, στο ωράριο, στις συνθήκες εργασίας.
Το πιο πιθανό είναι ότι το πρόγραμμα εθελουσίας θα πάρει στην πράξη ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, με διαρκείς πιέσεις της εργοδοσίας «να φύγουμε τώρα που είναι ευκαιρία, γιατί τα πράγματα θα είναι χειρότερα στο μέλλον».
Είναι αποφασισμένοι προκειμένου να σώσουν τα κέρδη και το σύστημά τους, να μας τα πάρουν όλα, να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους.
Απέναντι στην βαθιά και παγκόσμια, οικονομική και πολιτική κρίση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ:
-> Εγκαταλείποντας την θέση εργασίας μας στη VODAFONE, καταδικάζουμε τον εαυτό μας στην μακροχρόνια ανεργία και εξαθλίωση. Ακόμη κι αν έχουμε κάποια «εναλλακτική» θέση εργασίας, το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι με πολύ χειρότερους όρους και το σίγουρο είναι ότι και εκεί γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε ανάλογες επιθέσεις με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση ωραρίου κλπ. Η κρίση είναι παγκόσμια και θα μας βρει όχι μόνο σε μια άλλη επιχείρηση, αλλά και σε μια άλλη χώρα!
-> Είναι αλήθεια ότι η εντατικοποίηση της εργασίας, οι διαρκείς πιέσεις και εξευτελισμοί από τους προϊστάμενους, το άγχος και η κούραση, οδηγούν στην αγανάκτηση και πολλές φορές σε κινήσεις απελπισίας, όπως είναι η παραίτηση. Όμως είναι προτιμότερο και αποτελεσματικότερο να υψώσουμε το ανάστημά μας ως εργαζόμενοι της εταιρίας και μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου, παρά να αυτοκτονήσουμε πηδώντας «εθελοντικά» στον γκρεμό της ανεργίας.
->  Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το δικαίωμα της εργοδοσίας να απολύει ή να μειώνει μισθούς, όποτε δεν έχει αρκετά κέρδη, για να χορτάσει την ακόρεστη δίψα της για πλούτο, όταν η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζεται στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αν δεχτούμε τις «εθελούσιες»/απολύσεις/μειώσεις μισθών σε εταιρίες σαν την VODAFONE, που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη με τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, ανοίγουμε τον δρόμο για την πλήρη διάλυση της παραγωγής και της οικονομίας, φέρνουμε πιο κοντά την ανεξέλεγκτη και οριστική χρεοκοπία μας.
Για εμάς τους εργαζόμενους υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα για να σώσουμε όχι μόνο τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς, αλλά ολόκληρη την οικονομία, την παραγωγή, την κοινωνία.
=> Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν την παραίτησή τους, να μην αποδεχθούν απολύσεις, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τους μονοδρόμους των «κεφαλοκυνηγών» της Διοίκησης. Ακόμα και όσοι υπέβαλαν την ηλεκτρονική φόρμα παραίτησης, να ακυρώσουν την συμμετοχή τους και να μην υπογράψουν την παραίτηση/απόλυσή τους.
=> Να οργανωθούμε όλοι στα Σωματεία μας, να τα δυναμώσουμε με την συμμετοχή και στήριξή μας στις Γενικές Συνελεύσεις και τις δράσεις τους.
=> Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα πολύμορφα κινήματα και τις αντιστάσεις που ξεπηδούν από παντού: Λαϊκές Συνελεύσεις και επιτροπές γειτονιάς, άρνηση πληρωμής χαρατσιών, κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης κα. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία και την νίκη των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, των κεντρικών διαδηλώσεων, των μαχητικών μορφών πάλης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-PANAFON

Οι προκλήσεις των φασιστικών συμμοριών δεν θα μείνουν αναπάντητες!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Όλες και όλοι στην Πλατεία Κυψέλης το Σάββατο 24 Νοέμβρη στις 4μμ.
Στη γειτονιά μας, την Κυψέλη, σε μια περιοχή που ντόπιοι και μετανάστες μένουμε εδώ και δεκαετίες μαζί και ζούμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της φτώχειας και της εξαθλίωσης των κυρίαρχων πολιτικών, μεταφερόμενες φασιστικές συμμορίες θα επιχειρήσουν το Σάββατο 24 Νοέμβρη να στήσουν μια ρατσιστική πρόκληση. Ζήλεψαν τη δράση των “ταγμάτων εφόδου” της Χρυσής Αυγής που λυμαίνονται τον Άγιο Παντελεήμονα και θα προσπαθήσουν και στη γειτονιά μας να στήσουν “συγκέντρωση αγανακτισμένων κατοίκων” και πογκρόμ “κατά των αλλοδαπών” και όσων δεν ταιριάζουν στα ναζιστικά γούστα τους.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Κινήματα κατοίκων, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, συνελεύσεις, απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, νεολαίοι και άνεργοι, κινητοποιούμαστε το Σάββατο 24 Νοέμβρη: συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Κυψέλης, διαδηλώνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ντόπιοι και μετανάστες, μιλάμε για τα προβλήματα της περιοχής μας, εναντιωνόμαστε στις πολιτικές της συγκυβέρνησης, του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχουν διαλύσει τα νοσοκομεία μας, τα σχολεία μας και τους ελεύθερους χώρους μας.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της αντιφασιστικής κινητοποίησης του Σαββάτου, οργανώνουμε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία, τους εργατικούς χώρους και τις γειτονιές. Για να μην περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν οι φασιστικές συμμορίες, για να μην ζήσουμε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού, όπου οι φτωχοί θα κατηγορούν τους φτωχότερους για τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για να νικήσουν οι αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή!
Το κάλεσμα υπογραφουν μέχρι στιγμής οι εξής συλλογικότητες:
Τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κυψέλης
Τοπική Επιτροπή Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) Κυψέλης
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Κυψέλης
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Αντιφασιστική Ομάδα Αλβανών Μεταναστών
Κίνημα “Δεν Πληρώνω”
ΕΕΚ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές των σχολείων της περιοχής.