Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Oύστ κοπρόσκυλα του μνημονίου, η απαγόρευση δε θα περάσει


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα απαγόρευση διαδηλώσεων. Στο δρόμο σπάμε τις απαγορεύσεις.
 
 












Η χαριστική βολή δόθηκε την Κυριακή τα μεσάνυχτα σε ό,τι έχει απομείνει σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά και την οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με διαδικασία “εξπρές”. Η νέα σφαγή σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση τριετιών και την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος – μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Απέναντι στην επιβολή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας από κυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) που λειτουργεί ως οδοστρωτήρας ισοπεδώνοντας τα πάντα, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα “εργασιακό Ελντοράντο”, όλοι οι εργαζόμενοι και μαζί με αυτούς και οι δημοσιογράφοι ενώνουμε τις δυνάμεις διεκδικώντας το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην εργασία, στην ίδια τη ζωή, τη Δημοκρατία και στην ενημέρωση.

Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων και επισφάλεια εργασίας) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται, συνεχίζοντας τον αγώνα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί σε κλιμάκωση των αντιδράσεων μαζί με όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ημέρα συνεδρίασης του Ecofin στην Αθήνα, και με την 24ωρη γενική απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 9 Απριλίου.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο χώρο της ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση.


Λέμε “ΟΧΙ”:
στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.


  Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Τα νέα βιβλιάρια εργασίας (αποκλειστικό)



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετά και από την ψήφιση και αυτού του πολυνομοσχεδίου, από τους εθελοντές καρπαζοεισπράκτορες των τραπεζιτών και της Μέρκελ, αυτά θα είναι τα "νέα" βιβλιάρια εργασίας. Πρόκειται για αυτά με τα οποία εφοδίαζαν οι ναζί στην περίοδο της κατοχής τους εργαζόμενους.
Από την πλευρά μας συγκινεί περισσότερο η κληρονομιά του εργατικού ΕΑΜ και της μεγάλης κινητοποίησης που ματαίωσε την πολιτική επιστράτευση.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Π.Χριστοδουλίδου- Γιάννη Αγγέλη για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ



Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη- μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ διακόπτεται η συνεργασία με τρεις εργαζόμενους , μετά από την διαπίστωση σοβαρών παραβιάσεων του Κανονισμού,αλλά και αποφάσεων του Δ.Σ....


 

...Πριν από αρκετές ημέρες και μετά από αναφορά του Εσωτερικού Ελέγχου του Οργανισμού για την λειτουργία των ιατρικών υπηρεσιών, ξεκίνησε μία έρευνα για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που άπτεται της αρμοδιότητας του Γ.Γ και του ΤΥΠ.

Για την έρευνα ενημερώθηκε η διοίκηση από τον Γ.Γ. και την πρόεδρο του ΤΥΠ. Το ΤΥΠ ειδικά προχώρησε την έρευνα και στην διάρκειά της υπήρχε συνεχής ενημέρωση στον Πρόεδρο του Οργανισμού και τον Γ.Γ.

Μετά από πολυήμερη και διεξοδική έρευνα, η οποία σε όλους μας προκάλεσε θλίψη ( στην οποία, από πλευράς του ασχολήθηκε επισταμένως ο γεν.γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ), βρεθήκαμε ενώπιον δυσάρεστων και απογοητευτικών εκπλήξεων.

Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενοι, αρμόδιοι στην έκδοση όλων των εισιτηρίων για επεμβάσεις προγραμματισμένες παραδέχτηκαν, πως είχαν παρατυπήσει για ζητήματα που, ενώ φαίνονται τυπικά είναι εξαιρετικά ουσιαστικά για την προστασία τόσο του ΕΔΟΕΑΠ όσο και των μελών του.

Παραβίασαν αποφάσεις του Κανονισμού αλλά και του Δ.Σ που αφορούν:

* στην αναγραφή του θεράποντα ιατρού και χειρουργού στα παραπεμπτικά προς συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική,

* στην σύσταση επιτροπής προγραμματισμένων χειρουργείων , που αποτελείται από τον εκάστοτε αρχίατρο, τον γιατρό ειδικότητας και τον ελεγκτή γιατρό του Οργανισμού.

Και τα δύο παραπάνω αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς τα εισιτήρια ισοδυναμούν με «επιταγή» του Οργανισμού προς τους φορείς που καταλήγει προς εκτέλεση το παραπεμπτικό.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε από πέρσι, που αναλάβαμε στο ΤΥΠ , μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε και να ξαναλέμε προς όλους να προσέχουν ιδιαιτέρως - ως όφειλαν εκ των υπηρεσιακών τους καθηκόντων- την έκδοση εισιτηρίων και να ενημερώνουν αμέσως, αν έβλεπαν οτιδήποτε, που χρειαζόταν περαιτέρω έλεγχος.

Και από τον Ιούλιο του 2013, αυτή η πρόβλεψη ενσωματώθηκε στον Κανονισμό Υγείας, και συμπληρώθηκε με την απαγόρευση στους γιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ να χειρουργούν μέλη- μετόχους του.

Θεωρήσαμε ότι έτσι είχαμε εξασφαλίσει την ομαλή και υγιή σχέση των εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ με τα μέλη του αποκλείοντας,όσο αυτό ήταν δυνατόν, την διείσδυση συμφερόντων «τρίτων».

Η έρευνα έγινε και απέδειξε προσανατολισμό παραπεμπτικών για ένα ορισμένο είδος επεμβάσεων προς μία συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική.

Το ΔΣ ενημερώθηκε αναλυτικά και με στοιχεία για τις παραβιάσεις του κανονισμού και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διακόψει την εργασιακή σχέση με όσους είχαν σχέση με αυτές τις παραβιάσεις του κανονισμού και των αποφάσεων του Δ.Σ οποιαδήποτε και αν ήταν η πρόθεση ή η αιτία της στάσης των εμπλεκόμενων.

Γιατί υπάρχει σοβαρότατος κλονισμός εμπιστοσύνης.( εμεις δεν είμαστε γιατροί και δεν γνωρίζουμε τα ιατρικά θέματα. Επιπλέον υπάρχουν αποφάσεις του Δ.Σ και διαδικασίες εκ του Κανονισμού Υγείας, που οφείλουν να τους τηρούν οι αρμόδιοι. Κι αν έβλεπαν οτιδήποτε, που τους προβλημάτιζε να το ανέφεραν στην Επιτροπή του ΤΥΠ ή στον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ).


Η απόφαση αυτή έχει να κάνει συγκεκριμένα με 47 χειρουργικές επεμβάσεις, από αρχές Ιανουαρίου 2014 μέχρι τις 20 Μαρτίου, για τις οποίες εκδόθηκαν εισιτήρια για μια μόνο συγκεκριμένη κλινική, (ο ΕΔΟΕΑΠ έχει σύμβαση με άλλες 3 κλινικές και οι επεμβάσεις αυτές γίνονται παντού), χωρίς στα παραπεμπτικά να αναγράφεται ο θεράπων ιατρός,( υπάρχει μόνο μία αδιευκρίνιστη μονογραφή της κλινικής) και χωρίς να έχουν συσταθεί οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό Επιτροπές Προγραμματισμένου Χειρουργείου γι’ αυτά τα 47 χειρουργεία.

Σημειωτέον ότι για όλα τα υπόλοιπα χειρουργεία και θεράπων υπήρχε και οι Επιτροπές είχαν συγκληθεί. Τόσο το ίδιο χρονικό διάστημα, όσο και από τότε, που αναλάβαμε εμείς στην Επιτροπή του ΤΥΠ.

Εδώ να σημειωθεί, πως σε περίπτωση, που κάτι μη επιθυμητό συνέβαινε σε όσους χειρουργήθηκαν, το Ταμείο τους θα αδυνατούσε να τους συνδράμει και να τους υπερασπιστεί.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι εργαζόμενοι που συνδέονται με τις παρατυπίες αυτές ήταν μη πειστικές, γιατί, ενώ οι ίδιοι αναλάμβαναν την ευθύνη, δεν εξηγούσαν το γιατί έγιναν.

Η έρευνα, που συνεχίζεται , έχει,μέχρι τώρα, με έγγραφες μαρτυρίες ασφαλισμένων,αποδείξει, πως ορισμένοι γιατροί χειρουργούσαν μέλη του ΕΔΟΕΑΠ εν αγνοία του Οργανισμού και εν γνώσει τους ότι αυτό αντίκειται στον Κανονισμό.

Όπως όλοι γνωρίζουν,τα «εισιτήρια» για επεμβάσεις και νοσηλεία είναι «επιταγή» του Οργανισμού που πρέπει να πληρωθεί.

Δεν μπορούμε να πούμε γιατί το έκαναν αφού οι ίδιοι δεν το εξηγούν.

Μπορούμε όμως να πούμε ότι οι 47 εγχειρίσεις φέτος και άλλοι 19 τον Νοέμβριο του 2013 δεν είναι πουθενά «γραμμένο» ότι θα κατέληγαν στην ίδια ιδιωτική κλινική που κατέληξαν και όχι αλλού, ή σε ένα κρατικό εξειδικευμένο νοσοκομείο πιθανόν με διαφορετικές για τον ΕΔΟΕΑΠ οικονομικές συνέπειες.

Όμως, πέρα και από το οικονομικό σκέλος, όταν οι παραβιάσεις αφορούν μόνο μία συγκεκριμένη κλινική και κανένα άλλο «εισιτήριο» στα τόσα πολλά που εκδίδει καθημερινά ο ΕΔΟΕΑΠ, γίνεται φανερό ότι κλονίζεται σοβαρότατα η εμπιστοσύνη της διοίκησης και η δική μας στο ΤΥΠ, που προσπαθούμε από την πλευρά μας καθημερινά να προστατεύσουμε τα ολοένα και λιγότερα διαθέσιμα χρήματα του Οργανισμού.

Αυτό είναι και το σοβαρότερο ζήτημα, κατά την γνώμη μας.

Αυτά είναι χρήματα των ασφαλισμένων και η διαχείρισή τους απαιτεί αυστηρότητα και «ευλαβική» τήρηση των κανονισμών που εφαρμόζονται με τις αποφάσεις του Δ.Σ, τον Κανονισμό Υγείας, το Καταστατικό και ότι αποφασίζεται για την προστασία του Ταμείου.

Το εξωφρενικό είναι ότι κανείς δεν είχε αναφέρει το παραμικρό για την εν λόγω κλινική και την προτίμηση των γιατρών σ’ αυτή, κανείς δεν είχε αναφέρει στην πρόεδρο ή στα υπόλοιπα μέλη του ΤΥΠ ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, αλλά, αντιθέτως σε καθημερινή βάση και από τους τρεις αρμόδιους για την έκδοση, εργαζόμενους παίρναμε διαβεβαιώσεις, πως τηρούνται τα νόμιμα, ελέγχονται όλα τα εισιτήρια και δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση οποιασδήποτε παρατυπίας ή παρανομίας.

Μέχρι να το εντοπίσει ο Εσωτερικός Έλεγχος και μετά εμεις, οι ίδιοι…Αν επρόκειτο για μία τυχαία αμέλεια δεν θα ήμασταν τόσο αυστηροί.

Όμως,κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να αναφερθεί στο ΤΥΠ και να προειδοποιήσει για το "περίεργο γαϊτανάκι". που παιζόταν πίσω από την πλάτη όλων. Και αυτό όταν μόλις πριν από λίγους μήνες σαν ΤΥΠ προσπαθήσαμε (επιτυχώς), μετά από επώνυμη καταγγελία συναδέλφου μας και ξηλώσαμε άλλο δίκτυο συνεργασίας με «τρίτους», εκτός ΕΔΟΕΑΠ και φυσικά με απόφαση του Δ.Σ.

Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό των συνεργατών μας σε όλα, στον ευαίσθητο τομέα, που αναλάβαμε.

Και το έχουμε αποδείξει όταν καταψηφίσαμε προτάσεις (που έγιναν τελικά αποφάσεις του ΔΣ) που θεωρήσαμε ότι θα έβλαπταν την αμοιβή και τα συμφέροντά τους, αλλά ταυτόχρονα ήμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον Οργανισμό με κάθε κόστος και απέναντι σε όποιον αντιστρατεύεται άμεσα ή έμμεσα τα ασφαλιστικά συμφέροντα των μελών του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν λέμε βέβαια, πως το υπόλοιπο Δ.Σ ή μέλη του δεν έχουν την ίδια πρόθεση. Μιλώντας όμως για μας, τονίζουμε ότι δεν ασχοληθήκαμε με τον ΕΔΟΕΑΠ για να κουκουλώνουμε, να κρύβουμε κάτω από το χαλί όλα όσα απειλούν την ύπαρξή του και την σωστή απόδοση υπηρεσιών στα μέλη του. Το αντίθετο.

Προσπαθούμε να διορθώσουμε «λάθη» που εντοπίζουμε και να δρομολογήσουμε διαδικασίες που θα απλοποιήσουν και θα κάνουν πιο λειτουργική την σχέση των μελών με τον Οργανισμό στον Τομέα Υγείας.

Συναντούμε όμως «παράδοξα εμπόδια» ακόμα και για τα αυτονόητα.

Που σημαίνει ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά και θα την κάνουμε με σύνεση, προσοχή, έρευνα και την συνδρομή των εργαζομένων- που δίνουν ότι περισσότερο και καλύτερο μπορούν για το Ταμείο- όσα εμπόδια και αν μπουν μπροστά μας.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα που εξελίσσεται η έρευνα αυτή, ειδικά, οι υπογράφοντες έγιναν στόχος πυκνών δυσφημιστικών σχολίων και παραπληροφόρησης μέσα από ανώνυμα social media.

Δεν έχουμε δώσει σημασία στο παρελθόν και δεν θα δώσουμε ούτε τώρα.Ολοι κρινόμαστε.

Κι εμείς αποδεχόμαστε την κριτική, μιλάμε με τα μέλη-μετόχους, δεχόμαστε υποδείξεις, παράπονα, προτάσεις και προσπαθούμε.

Κάθε πράξη μας φέρει την υπογραφή μας και έτσι θα γίνεται και στο μέλλον, είτε απέναντι στην κυβέρνηση/τρόικα που συνεχίζει να ληστεύει τα Ταμεία είτε απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να σκυλεύουν πάνω στα απομεινάρια του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο Διαχειριστικός Έλεγχος για τις παρελθούσες χρήσεις του ΕΔΟΕΑΠ που είχε αποφασίσει ο κλάδος στην περιπετειώδη Γενική Συνέλευση (2012), που είχε επιχειρήσει να διακόψει η προηγούμενη διοίκηση, οσονούπω ολοκληρώνεται.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουμε τις προσπάθειές μας και εμείς από την πλευρά μαςγια να κλείσουμε- αν και όπου υπάρχουν- τρύπες ή ελλείψεις σε έλεγχο , που βλάπτουν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η έρευνα για το τελευταίο επεισόδιο για το οποίο σας ενημερώνουμε συνεχίζεται. Συγκεντρώνονται τα αποδεικτικά στοιχεία με την βοήθεια των υπηρεσιών του Οργανισμού και την συμμετοχή συναδέλφων μας.

Και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς και άλλοι συνάδελφοι μας στο Δ.Σ , όπως και η κ. Ζαφειροπούλου, μέλος της Επιτροπής ΤΥΠ και όχι μόνο ψήφισαν γιατί επιθυμούν την τήρηση των διαδικασιών και την προστασία του Ταμείου.

Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια, δεν θα υποκύψουμε σε παρεμβάσεις και δεν θα κάνουμε πίσω, ακυρώνοντας και τους συναδέλφους μας, που είπαν την αλήθεια για να βοηθήσουν να σταματήσουν οι παρατυπίες.

Τους σεβόμαστε. Και προστατεύουμε έτσι όλους όσους στον ΕΔΟΕΑΠ (είμαστε βέβαιοι πως είναι η συντριπτική πλειονότητα) εργάζονται ακούραστα, με φιλότιμο, με εντιμότητα και εκτός ωραρίου και με αγάπη για το Ταμείο και είναι σωστοί και τηρούν τα «νόμιμα» χωρίς να παρεκκλίνουν για κανέναν και για τίποτα.

Πολλές φορές ακόμα και αν αυτό γίνεται εις βάρος των κεκτημένων τους.

Έχουμε ευθύνη έναντι όλων των μελών-μετόχων και των εργαζόμενων στον Οργανισμό. Και ήμαστε αποφασισμένοι να την τιμήσουμε προσέχοντας και παρακολουθώντας τις διαδικασίες από κοντά, γιατί έλεγχος, έρευνα, αυστηρή τήρηση των κανονισμών σημαίνει προστασία σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη ώρα του Ταμείου μας για να μείνει όρθιο, αλώβητο και κοντά στα μέλη του.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στάση εργασίας στα κανάλια



   
     
29 Μαρτίου 2014

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
EN ΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συμπαρίσταται στον αγώνα των τεχνικών της τηλεόρασης, που εκπροσωπούνται από την ΕΤΙΤΑ, για:

    Την άμεση και πλήρη διασφάλιση, με παρέμβαση και της εργατικής και της εργοδοτικής πλευράς, της συνέχισης του νόμιμου καθεστώτος απονομής των αδειών άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης.
    Τη συντονισμένη απόκρουση του Σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης που υπονομεύει εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων τεχνικών-μελών του Σωματείου τους.

Για τον λόγο αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών εμπλεκόμενων Ενώσεων, των οποίων τα μέλη εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς, (Ε.Σ.Η.Ε.Α.-Ε.Π.Η.Ε.Α. και Ε.Σ.Π.Η.Τ.) αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 για σήμερα Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αποχαιρετισμός με όρκο αγώνα


...αναδημοσίευση από http://www.ertopen.com...

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την Πέμπτη στην τελευταία του κατοικία, τον Τάσο Αβράτογλου, πρώην γενικό γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Τιμώντας τη μνήμη του συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο "μαύρο" μέχρι την τελική νίκη.

ΕΤΕΡ: Η ανεργία και η ανέχεια δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας τονίζει ότι: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ σύμφωνα με τις δημοκρατικά ψηφισμένες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΤΕΡ και του Διοικητικού της Συμβούλιου είναι η συμμετοχή τεχνικών  στις διαδικασίες προκήρυξης για τακτικό προσωπικό της ΝΕΡΙΤ, αφού αντιστρατεύεται τους Καταστατικούς σκοπούς και τις αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της Ένωσης.

Είχαμε έγκαιρα ενημερώσει ότι οποιαδήποτε συμμετοχή, σύμπραξη, στήριξη σε κάθε αντεργατικό εγχείρημα υποκατάστασης της ΕΡΤ και των εργαζομένων της, η οποία οικοδομείται με τα υλικά του γκρεμίσματος της ΕΡΤ και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της, αποτελεί ατόπημα και θα αποδοκιμαστεί δημόσια από την ΕΤΕΡ που, αν και εκπροσωπεί εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοτικού τομέα, υπερασπίστηκε, υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Η πραξικοπηματική φίμωση, το μαύρο και οι ομαδικές απολύσεις δεν ξεχνιούνται. Είναι επομένως προφανές ότι για τις ρουσφετολογικές  «τακτοποιήσεις» και συνδιαλλαγές με την κυβερνητική εξουσία και τους εκπροσώπους της που μαρτυρούν ιδιοτέλεια και ωχαδερφισμό και καταστρατηγούν κάθε έννοια συναδελφικής αλλά και ανθρώπινης αλληλεγγύης, δικαιολογία δεν υπάρχει.

Για τον λόγο αυτό όσοι είδαν στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ μια «ευκαιρία» να βολευτούν ατομικά  και  έσπευσαν να επωφεληθούν, αδιαφορώντας για το πώς αυτή η «ευκαιρία» προέκυψε, θα είναι για πάντα υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία και τους απολυμένους συναδέλφους τους. Οι λίγοι ανάμεσά τους που είναι μέλη της ΕΤΕΡ θα παραπεμφθούν με το ερώτημα της διαγραφής στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Ενώσεως.

Παραμένουμε ταγμένοι και αταλάντευτοι στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των ομαδικών απολύσεων, του σκοταδισμού και της οικονομικής αποικιοκρατίας των δανειστών, γνωρίζοντας και ελπίζοντας ότι έχει ο καιρός γυρίσματα !

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

"Έφυγε" στα 39 του ο αγωνιστής δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης : Αποχαιρετάμε το συναγωνιστή Νίκο Βαβατσικλή με υπόσχεση αγώνα 
 
 
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ροδόπης με αίσθημα βαριάς θλίψης αποχαιρετά το συναγωνιστή Νίκο που μας άφησε ξαφνικά στις 26 του Μάρτη.

Με χαμόγελο και πίστη στο δίκιο όσων αγωνίζονται, υπηρέτησε ακέραια μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχιμη και αδέσμευτη δημοσιογραφία.
 
Όχι μόνο έδωσε φωνή σε όλα τα κινήματα που αναπτύχθηκαν στη Ροδόπη αλλά αποτέλεσε πάντα ενεργό κομμάτι τους.

Σε μια περίοδο όπου η κρίση βαθαίνει, τα ΜΜΕ ρέπουν προς την ηττοπάθεια και την τρομοκρατία αναδεικνύοντας κάθε λογής Πρετεντέρηδες και Θεοδωράκηδες. Σ' αυτήν την οξυμένη και κρίσιμη περίοδο ο Νικόλας διάλεξε τον άλλο δρόμο. Αποτέλεσε πρότυπο αγωνιστή, πρότυπο αξιοπρέπειας.
 
Επέλεξε να εκφράσει το ρεύμα της αμφισβήτησης και της εξεργεσης, χωρίς να λυγίσει και να φοβηθεί ποτέ.

Σ' έναν άνθρωπο αθεράπευτα αισιόδοξο, όπως στο Νικόλα, χρωστάμε μια υπόσχεση ότι σε αυτό το δρόμο που συναντηθήκαμε, αυτόν τον άλλο δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μέχρι να δούμε την αισιοδοξία γραμμένη στα πρόσωπα όλων.

Εκφράζουμε στην οικογένεια, τους φίλους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.
 

Διαβάστε εδώ

Θα νοιώθουμε την παρουσία του στους αγώνες

Τελευταίο αντίο σήμερα στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης, στον Τάσο Αβράτογλου, στέλεχος της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την υπόσχεση και τη δέσμευση στους ανθρώπους που χάσαμε κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να φύγει το "μαύρο" από τις ζωές μας.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αγώνας μέχρι να φύγει το "μαύρο" από παντού...



Σε νέα παρέμβαση προχώρησαν οι εργαζόμενοι της ελεύθερης - αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου στην Αγία Παρασκευή. Με πανό έδωσαν το παρόν στο χώρο της παρέλασης (το ίδιο έπραξαν το ΚΚΕ και η δημοτική παράταξη "Φυσάει Κόντρα", ενώ σε κάποιο άλλο σημείο ήταν το ΕΠΑΜ).

Φωνάχτηκαν συνθήματα όχι μόνο για το κλείσιμο και τον αγώνα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά και για την υπεράσπιση της Παιδείας, της Υγείας, της εργασίας και γενικά για όλο το φάσμα των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το Ραδιομέγαρο (τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ακολούθησε μόνο το σχήμα "Φυσάει Κόντρα"). Εντός του περιβόλου του Ραδιομεγάρου υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας (της ΕΛΑΣ) και εντός του κτηρίου υπήρχε αστυνομία (αυτοί με τα πολιτικά, των "ειδήσεων").

Η διαδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη του πρώην γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ Τάσου Αβράτογλου, που σήμερα το πρώι έφυγε από τη ζωή, με την υπόσχεση να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα








Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τα επόμενα τρία (3) έτη  και μέχρι τη 12η Δεκεμβρίου 2016 διαμορφώνεται και ανασυγκροτείται σε σώμα ως εξής:

Καμαρινόπουλος Δημήτριος: ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαυράκης Παναγιώτης: ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσουραμάνη Νικολέττα: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεσύλλας Γεώργιος : ΤΑΜΙΑΣ

Χωριανόπουλος Γεώργιος:  Β΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων)

 Γεωργέα Μαρία: Γ΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Υπεύθυνη οργανωτικού)

Κολλύβας Ιωάννης: Δ΄ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ (Υπεύθυνος Κινητοποιήσεων)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                Ο Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας
  Δημήτρης Καμαρινόπουλος                                          Τσουραμάνη Νικολέττα
 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΡΤ: Παρελαύνουμε και διαδηλώνουμε

...από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου...
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9,5 μήνες αγώνα.                                                       

Ενός αγώνα  που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε.                                                                   

Η ΠΟΣΠΕΡΤ , οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ  και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή της βάναυσης επίθεσης της 11ης Ιουνίου κατά της ελευθερίας του λόγου, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των 2.656 με αορίστου χρόνου και 300 με ορισμένου χρόνου, εργαζομένων της και των οικογενειών τους, έχουν παλέψει σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια.
Από την πρώτη στιγμή δίνουμε έναν αγώνα έντιμο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τα συνταγματικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα φέρει την τελική νίκη που θα αφορά και θα έχει αναφορά την ελληνική κοινωνία και την διασπορά.
Αγωνιζόμαστε επίσης  όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη και κατά του ξεπουλήματος όποιου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ έχει απομείνει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !   
  Ενάντια:
• στην κατάλυση του συντάγματος
• στο «μαύρο στην ΕΡΤ»
• στα λουκέτα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
• στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.
• στο ξεπούλημα όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών
• στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις επιστρατεύσεις απεργών.
• στο φασισμό.

Στις  25 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 11.00 π.μ, , οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ  θα συμμετέχουμε  στην παρέλαση  στην  πλατεία της ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  και  ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους δημοκράτες ,τους αλληλέγγυους, τους μη υποταγμένους  και κάθε ενεργό πολίτη μετά την παρέλαση ,  ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΏΣΟΥΜΕ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ  ( όπως και την 28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ) για την  επαναλειτουργία της  ΕΡΤ .

ΕΠΙΣΗΣ στις 26 του Μάρτη στις 11.00 π.μ, οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στον όμιλο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με τη συμπλήρωση 1 χρόνου από τότε που η ιδιοκτήτρια LAFARGE ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφ. Μαρκοπούλου (19,3 χλμ) στην Παιανία, έξω από το συγκρότημα Α.

Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελεί το όπλο για τους εργαζόμενους απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.  Η ΠΟΣΠΕΡΤ  καλεί όλους τους συναδέλφους  να βρεθούμε ΕΚΕΙ , αλληλέγγυοι μαζί με τους εργαζομένους στα τσιμέντα γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας !  


ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ - ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!,

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ:               
                                             
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!                                                                                                         

  ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ,  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ   ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιος Αντιφασιστικός Ξεσηκωμός, Σάββατο 22 Μάρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά σε 30 πόλεις σε όλο τον Πλανήτη

Ξεσηκωμός, Σάββατο 22 Μάρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά σε 30 πόλεις σε όλο τον Πλανήτη
Το πλήρες πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, έδωσε στη δημοσιότητα η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), που είναι το ακόλουθο:

"Διαδηλώνουμε για να τελειώνουμε με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τις  ρατσιστικές επιθέσεις του Δένδια


Διαδηλώνουμε συντονισμένα σε 30 πόλεις σε όλο τον Πλανήτη

·  Αθήνα - Συλλαλητήριο  Ομόνοια 2μμ,
Συναυλία, Σύνταγμα 4μμ,

Συμμετέχουν οι : Σταμάτης Κραουνάκης, Active Member, Υπόγεια Ρεύματα, MC Yinka, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Σιδηράς, AlexK(TheLastdrive) + t-nick(dustbowl), Νίκος Τουλιάτος , RadioSol, Σίλλας Σεραφείμ, Sound Escape, Tsopana Rave, Γυμνά Καλώδια, Ρωμιοσύνη, Tρίτη Όχθη

·   Θεσσαλονίκη – Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μεσημέρι, συγκέντρωση και πορεία. Ραδιομέγαρο ΕΡΤ3, 3μμ, συναυλία.

·  Χανιά – Πλατεία Αγοράς 12.30μμ.

Τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια είναι η κραυγή όλων μας να μπει τέλος στην ασυλία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ακόμη κυκλοφορούν ελεύθεροι παριστάνοντας το «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που μαχαίρωσαν εκατοντάδες στις γειτονιές πρέπει να πάνε φυλακή τώρα.
Να σταματήσουν τα ρατσιστικά παιχνίδια του Σαμαρά και του Δένδια που απέλασαν τον Πόλας Πεφάρι, εργάτη Γής της Ν.Μανωλάδας και ζητάνε να μπει στο Κώδικα Μετανάστευσης διάταξη για απέλαση των μεταναστών σε περίπτωση καταδίκης από τα δικαστήρια όταν καταγγέλλουν την αστυνομική αυθαιρεσία. Επιχειρούν να κλείσουν το στόμα των θυμάτων μετά τις μαρτυρίες στο Φαρμακονήσι.
Στην Αθήνα στη πρώτη γραμμή της διαδήλωσης θα βρεθούν οι εργάτες Γής από τα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας, μαζί με τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν.
Θα βρεθούν μαχητικά τμήματα του εργατικού κινήματος από τις καθαρίστριες και τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς μέχρι τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Οι καλλιτέχνες του φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών ετοιμάζονται να έρθουν με προσυγκέντρωση από το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στην Ομόνοια στις 2μμ

Στις 22 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή- συντονιζόμαστε με δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές σε πάνω από 30 πόλεις στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό ξεσηκωμό.
Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και  τα Χανιά, τη Λευκωσία, το Λονδίνο, το Κάρντιφ και τη Γλασκώβη, το Δουβλίνο, την Κοπεγχάγη, το Παρίσι,  την Τουλούζη, τη Νάντη, την Γκρενόμπλ, τη Λυών, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, τη Λειψία, τη Βαρσοβία, το Βότσλαβ, τις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Μπαϊόνα, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σάο Πάολο από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη απλώνεται το κύμα των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών συλλαλητηρίων και εκδηλώσεων.
Λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη στέλνουν το μήνυμα πως δεν θα δεχτούν την επίσημη ρατσιστική πολιτική που εφαρμόζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με προεξέχοντα ρόλο ανάμεσα σε αυτές την ελληνική κυβέρνηση".

...συμμετοχές από όλους τους χώρους...

Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΣΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, Εργατικό Κέντρο Χανίων, Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων, ΕΔΟΘ, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου.
Συνδικάτα, Σωματεία: ΕΙΝΑΠ, Σωματείο εργαζομένων Παίδων Πεντέλης, Σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”, Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Ένωση γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων, Ένωση γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου, Σωματείο ΨΝΘ, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Σύλλογος γιατρών Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Αγία Όλγα, Σωματείο εργαζομένων Αγίου Σάββα. Ε' ΕΛΜΕ, Ζ' ΕΛΜΕ, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Χανίων, ΕΛΜΕ Βόλου, ΕΛΜΕ Ημαθίας, ΕΛΜΕ Φλώρινας. Σύλλογος δασκάλων “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Χανίων, Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου “ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ”, Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου. Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Ελληνικού, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ημαθίας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΣΤΑΤ, ΕΣΠΗΤ, ΕΡΑ Ηρακλείου, ΕΡΑ Βόλου, Εργαζόμενοι ΕΡΤ 3, Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, Σωματείο εργαζομένων INTRACOM, Σωματείο εργαζομένων COCA-COLA Θεσσαλονίκης.

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης, Φ.Σ. Βιολογικού Ηρακλείου, Φ.Σ Ιατρικής Ηρακλείου, Φ.Σ. Φιλοσοφικής Παν. Κρήτης, Φ.Σ. Οικονομικού Π.Κ., Φ.Σ. Κοινωνιολογίας Π.Κ., Φ.Σ. ΠΤΔΕ Π.Κ., Φ.Σ. Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, Φ.Σ. Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης.

Δημοτικά Συμβούλια: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Γαλατσίου, Νίκαιας-Ρέντη.

Επίσης μια σειρά από δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι Γονέων και συλλογικότητες, ανάμεσά τους οι: Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Αττικής, Ενωση Συλλόγων Γονέων Ν. Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας (Ημαθία), Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας, Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Δήμου Νάουσας, Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση (Έδεσα), Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Κίνηση Φλώρινας, Good as You(th), Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων, Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Κοινωνική κουζίνα Χανιά, Γιατροί του Κόσμου Τμήμα Χανίων, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Κύτταρο Χαλέπας, Κόσμος χωρίς Βία και Πολέμους.








 

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…


                                  

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ     ΠΟΣΠΕΡΤ               ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03/2014

Η συλλογική αγωνία για την κρίση που βιώνουμε όχι μόνο οικονομική, πολιτική αλλά πολιτισμική και αξιών διασαλεύει τις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίαρχος γίνεται ο ατομοκεντρισμός.

Μ’ αυτό τον όρο προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την επιστολή «κάποιων πρώην απολυμένων» μάλλον λίγων αν δεν είναι προβοκατόρικη και υποβολιμαία.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί εργαζόμενοι της ΕΡΤ που αγωνίζονται μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων που εναρμονίστηκαν και συντάχθηκαν με τον Καψή και την κυβέρνηση, που όλοι όμως έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη με αγωγές και ζητούν να κηρυχθούν οι δήθεν απολύσεις παράνομες να θεωρείται ότι γράφουν τέτοιες επιστολές που ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης του μαύρου και να την απαλλάσσουν από το εύρος των παρανομιών της.

Είναι επίσης προφανές ότι η κυβέρνηση του «μαύρου» και της «πολιτικής διαπραγμάτευσης» των «ξαφνικών θανάτων» υπέχει πλήρους ευθύνης γι αυτό το επιστέγασμα της σωρείας των παρανομιών.
Πως θα μπορούσαμε λοιπόν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να εκλιπαρούμε τους βιαστές μας;
Η μετατροπή αυτού του γνήσιου αγωνιστικού κινήματος σε μορφές που μας φέρνουν απέναντι από τις ιδέες μας, από τους ίδιους τους εαυτούς μας, από τους στόχους μας, από τους Θεσμούς και από την Κοινωνία δεν είναι στις προθέσεις μας.

Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ να αλλάξουμε αυτόν τον πετυχημένο και νικηφόρο – πανθομολογουμένως - αγώνα μας, να τον διαφοροποιήσουμε, να τον πετάξουμε για το γινάτι  ή το συμφέρον κάποιων και όχι όλων .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι Δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, περισσότερο από εννιά μήνες δίνουμε ένα αγώνα για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και για τα ατομικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει το λαό και του αποστερούν όλα τα κοινωνικά αγαθά με τη σκούπα των ιδιωτικοποιήσεων, έχει γίνει ορόσημο και έχει αγκαλιαστεί από την Διεθνή κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και η κοινωνία σε όλη την Ελλάδα, που δεν αποδεχτήκαμε το φασιστικό βίαιο μαύρο στην ΕΡΤ και τις παράνομες απολύσεις μας, δημιουργήσαμε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αντίστασης απέναντι στην παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης των μνημονίων και του μαύρου στις ζωές μας .

Καταγγείλαμε την Κυβέρνηση για τη δημιουργία του παράνομου μορφώματος της ΔΤ, διαχωρίσαμε τη θέση μας από τους λίγους συνεργούς της, πρώην συναδέλφους, για τη προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων και προειδοποιήσαμε ότι καμία ΔΤ ή ΝΕΡΙΤ δεν έχει την αποδοχή μας, εκτός από τη λειτουργία της ΕΡΤ, του μόνου νόμιμου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.

Με τη δική μας αγωνιστική δράση και συμμετοχή, τη θετική πολιτική στάση της αντιπολίτευσης, τη συμπαράσταση των Φορέων και της Κοινωνίας, κρατήσαμε και συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα, με ορατή την προοπτική της δικαίωσης μας.

Ο αγώνας μας είναι πλέον συνδικαλιστικοπολιτικός
Το σύνθημα «Τίποτα τίποτα δεν μας σταματά, Την ΕΡΤ θα την ανοίξουμε χωρίς τον ΣΑΜΑΡΑ» έχει γίνει σκοπός μας.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε κανέναν να μιλά για μας και τον αγώνα μας, ανώνυμα ή επώνυμα.
Οι προβοκάτσιες, οι λοιδορίες και οι γκεμπελίστικες μέθοδοι, εδώ και ένα χρόνο έχουν γίνει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση και στα φερέφωνά της.
Είμαστε εδώ απλήρωτοι διεκδικώντας την δικαίωση και για να δίνουμε απαντήσεις με τον αγώνα μας, χωρίς να εκλιπαρούμε κανέναν… θύτη για το αυτονόητο: Την συνταγματική ομαλότητα, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την επιστροφή στην εργασία μας και την πληρωμή των χρωστούμενων από το απόθεμα που εμείς πρώτοι και πριν τα μνημόνια είχαμε συμβάλλει για να δημιουργηθεί.

Η συνέχιση του αγώνα και με τη δυναμική που ξεκίνησε είναι μονόδρομος, έτσι προχωρούμε και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.
Δεν υποχωρούμε δεν λοξοδρομούμε συνεχίζουμε αταλάντευτα
μέχρι τη δικαίωση μας που είναι ορατή.
Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα νικήσουμε.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σε τι διαφέρουν τα αφεντικά;

Ατομικές συμβάσεις & μειώσεις κατά 15% των αποδοχών των εργαζομένων στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ και στον ελεγκτικό μηχανισμό Αγγελιοσήμου αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία και με συνοπτικές διαδικασίες (6 μελών έναντι 5 του Δ.Σ) η άρχουσα «προεδρική» ελίτ της ΕΠΗΕΑ, αναφέρει κείμενο που ακολουθεί από τον "Σχολιαστή της ΕΠΗΕΑ"

Το αφήγημα του «success story» που εισηγήθηκε και αποφάσισε (μειώσεις αποδοχών όλων των εργαζομένων) το προεδρείο κατά την 28η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ (27/2/2014) με την επίκληση της μείωσης των εσόδων της Ένωσης (από αγγελιόσημο συνδικαλιστικές εισφορές) πραγματώνεται με τον ίδιο των εργοδοτών αναπτυξιακό επιχειρηματικό ρεαλισμό.
Μέσα από τις γνωστές αγοραίες εκφάνσεις κυνισμού οι περιβόητες και κατ’ επίφαση κόκκινες αυτοπροσδιοριστικές γραμμές του «προεδρείου» έγιναν κραγιόν.
Ντελίβερι απ’έξω θα πείτε.
Ενδεχομένως!!!
Χρειαζόταν άραγε αυτό και μόνο το «ασήμαντο» γεγονός για να κατανοήσει ο μέσος σκεπτόμενος συνάδελφος/σα για το πώς αλλά και με ποιούς εγγράφονται οι μελλοντικές υποθήκες στο κλάδο;
Ανάλογες πρακτικές και επιλογές του πιο πρόσφατου παρελθόντος που πληρώνουμε ακριβά (χωρίς ΣΣΕ, χωρίς ασφάλεια, στρατιές εξαθλιωμένων ανέργων….

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συνεχίζουμε - δεν εκχωρούμε τα δικαιώματά μας και το μέλλον μας

 
ΠΟΣΠΕΡΤ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/03/2014


Η επιστολή που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό δήθεν «ομάδα απολυμένων της ΕΡΤ», που θέλει να μας εμφανίσει ότι παρακαλάμε για να πάρουμε έστω την αποζημίωσή μας,  κινείται μεταξύ κακόγουστης φάρσας και κακοστημένης προβοκάτσιας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν αταλάντευτα εδώ και 9,5 μήνες τον αγώνα για να ανατρέψουν την απόφαση Σαμαρά- Βενιζέλου. Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να μας οδηγήσει στην εξαθλίωση, αλλά ξεκαθαρίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι παρά την επίμονη προσπάθειά της, ούτε απολυμένοι νόμιμα είμαστε, ούτε αδύναμοι και «τελειωμένοι» αισθανόμαστε.
Μέσα από τον συλλογικό αγώνα μας παίρνουμε δύναμη, αντέχουμε και συνεχίζουμε να κρατάμε ανοιχτά τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της ΕΡΤ, το ertopen, την ΕΡΤ3, τις Περιφερειακές ΕΡΑ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας όχι μόνο μας λοιδόρησε αλλά κορόιδεψε με τον πλέον αισχρό τρόπο την ελληνική κοινωνία ότι  θα επιβαρυνθεί με τις δήθεν γενναιόδωρες αποζημιώσεις μας. Ούτε  πιστεύουμε, ούτε έχουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε τίποτα από τον φαύλο Αντώνη Σαμαρά, όπως γράφει η «ομάδα απολυμένων».
Πιστεύουμε στον αγώνα μας και παλεύουμε για να ανατρέψουμε την «κυβέρνηση του μαύρου» και να επαναλειτουργήσουμε την πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ….. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …….


2)Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την Τετάρτη 19 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και την πορεία της ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, στηρίζοντας τους συναδέλφους που απολύονται μετά τη διαθεσιμότητα που λήγει στις 22 Μαρτίου. Θα είμαστε και πάλι δίπλα τους, αυτή τη φορά μαζικά, όπως και αυτοί ήταν δίπλα μας όλο το καλοκαίρι και εξακολουθούν. Θα αγωνιστούμε μαζί για να ανοίξει η ΕΡΤ και να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Απαραίτητα το Σάββατο, στις 22 Μάρτη, στις 2μμ στην Ομόνοια ( ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
Διαδηλώνουμε αντιφασιστικά – αντιρατσιστικά, για να μην περάσει το «μαύρο» στις ζωές μας. Μόνο το εργατικό κίνημα είναι ικανό να τσακίσει το φασισμό και το πιο πρωτοποριακό κομμάτι αυτού, είμαστε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
 

Τα παπατζιλίκια δεν περνάνε !!

"Οι αποζημιώσεις ίσως να είναι μια νέα ευκαιρία ή ένα μέσον να προχωρήσουμε και να βρούμε νέους δρόμους στην ζωή μας…πιστεύουμε…ευελπιστούμε και περιμένουμε την παρέμβασή σας.
     Μια ομάδα απολυμένων της ΕΡΤ"


Mια μικρή αναστάτωση προκάλεσε σε εργαζόμενους της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας, η ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας επιστολής που χωρίς ονόματα, αλλά με την υπογραφή «μια ομάδα εργαζομένων στην ΕΡΤ», με αφορμή το πραγματικό πρόβλημα των αποζημιώσεων, απευθύνονταν στον πρωθυπουργό με τη φράση «πιστεύουμε…ευελπιστούμε και περιμένουμε την παρέμβασή σας».

Εκτιμούμε ότι μέχρι τις πολλαπλές εκλογές θα πέσει πολύς «διάλογος», «εκκλήσεις» και λοιπές σάλτσες, μπας και ξεχαστεί η λέξη απεργία και συγκεκριμένα απεργία μέχρι να πέσουν. Η προβοκάτσια είναι επιστήμη για τις σφουγγαρίστρες του Σόιμπλε.

Ήδη στην ΕΣΗΕΑ οι τρικολόρε μνημονιακοί που με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο προεδρείο, ξεκινούν πρωτοβουλία απευθυνόμενοι και στους απροσκύνητους της ΕΡΤ και σε όσους πήγαν στη ΔΤ, καλώντας τους να προσφύγουν από κοινού στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να μοιραστούν το υψηλό κόστος της προσφυγής. Κυκλοφορεί και σχετικό κείμενο.

Εξηγούμαστε και λέμε τη γνώμη μας.

Εκκλήσεις σε όσους διαλύουν ΟΛΑ τα κοινωνικά δικαιώματα, δεν κάνουμε, τους ανατρέπουμε μαζί με την κοινωνία που αγωνίζεται. Ποιος μπαγλαμάς μπορεί να πιστεύει ότι η παρέμβαση του Σαμαρά μπορεί να του λύσει τα εργασιακά, προβλήματα?

Στην ΠΟΕΣΥ το Σάββατο στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου, κυκλοφόρησε προσχέδιο κειμένου, που ανέφερε ότι "σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αμφισβήτησαν το ρόλο και τις  αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, δημιουργώντας τετελεσμένα που συνέβαλαν στο σημερινό εργασιακό μεσαίωνα".

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με μέλη του γενικού συμβουλίου να "θυμίζουν" στους συντάκτες του κειμένου, ότι βγάζουν λάδι πλειοψηφίες που αλλού υπογράφουν τις ατομικές συμβάσεις (ΕΣΗΕΜΘ) και αλλού κάνουν... τρίωρες στάσεις όταν μπαίνουν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ (ΕΣΗΕΑ) και μετά το φορτώνουν στον κλάδο που μπορεί να έχει τις αδυναμίες του, αλλά και όπου δίνει αγώνες πχ τώρα στην ΕΡΤ, τους ψάχνουμε με το κυάλι τους συνδικαλισταράδες.


Παπατζιλίκια για «επιμερισμούς κόστους» και στην ουσία πολιτική διολίσθηση για να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους οι μνημονιακοί σαλίγκαροι με τους πολιτικούς τους καθοδηγητές, για τις κάλπες που έρχονται, δεν μας συγκινούν, τουναντίον μας πεισμώνουν.
 


Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα για ποιότητα ζωής στην πόλη.

ο υπ.δήμαρχος Πέτρος Κωνστανταντίνου
Moιράστηκε τη Δευτέρα στην Ελευθεροτυπία, λίγο πριν τη συνέλευση των εργαζομένων, σε εξόρμηση κλιμακίου της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας", ενόψει της κινητοποίησης της 22 Μάρτη:


Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας, που με την αποφασιστική τους στάση, απέτρεψαν την απροκάλυπτη απόπειρα του τέως βασιλιά να επιχειρήσει «επαναφορά» στο προσκήνιο, μέσω «συνέντευξης».

Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει άμεσα να γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων, η τακτοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοτική πλευρά, αν υπάρχουν και σε αυτό το επίπεδο εκκρεμότητες και να ομαλοποιηθεί η εργασιακή κατάσταση που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο τη συνέχεια της εφημερίδας, με ευθύνη της εργοδοτικής πλευράς.

Όλα αυτά δεν είναι απλώς «εργοδοτικές επιλογές», είναι το αποτέλεσμα όλων των μνημονιακών μέτρων που διαλύουν συνολικά την αγορά εργασίας, απελευθερώνοντας τη βαρβαρότητα σε όλους τους χώρους, σε όλους τους κλάδους.

Είναι πρόκληση να επιχειρούν να εμφανιστούν σαν «αναμάρτητοι», «ανεξάρτητοι», «μετανοούντες», όσοι είχαν απολύτως συνειδητή συμμετοχή σε όλες αυτές τις επιλογές, είτε μιλάμε για συνδικαλιστές μέσα σε σωματεία (πχ αυτά των ΜΜΕ), είτε στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα για ποιότητα ζωής στην πόλη.

Μαυρίζουμε το θίασο των μνημονιακών, φραζουμε το δρόμο στους νεοναζί συστρατευόμαστε στο διαρκή και συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 22 Μάρτη.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Δένδιας καλύπτει την Βαγγελάτος ΑΕ με απελάσεις των εργατών Γής της Ν.Μανωλάδας που βρέθηκαν μπροστά στα όπλα των μπράβων!


ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Ένωση Μεταναστών Εργατών Γής Ν.Μανωλάδας


 Ολοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο 22 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ

Πριν από μία βδομάδα απελάθηκε στο Μπαγκλαντές ο εργάτης Γής στην Ν.Μανωλάδα Πόλας Πεφάρι. Ήταν ένας από τους δεκάδες εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας που βρέθηκε απλήρωτος από τη Βαγγελάτος ΑΕ και αντιμέτωπος με τα όπλα των μπράβων όταν απαίτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα. Τον είχαν συλλάβει σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ και παρά τις παρεμβάσεις της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και άλλων φορέων προχώρησαν στην απέλαση του.

Την ίδια ώρα τα αφεντικά στα φραουλοχώραφα οργανώνονται για να στηρίξουν την Βαγγελάτος ΑΕ βάζοντας σε μαύρη λίστα τους εργάτες που απασχολούσε πέρυσι η εταιρία.

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις 154 εργατών. Σε όσους βρέθηκαν μπροστά στα όπλα και τα σώματα τους τρυπήθηκαν από σκάγια ο εισαγγελέας εισηγήθηκε από την αρχή να πάρουν ένα έγγραφο που τους επιτρέπει τη παραμονή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τριάντα πέντε άτομα πήραν αυτό το έγγραφο. Στους υπόλοιπους που ήταν παρόντες ΔΕΝ δόθηκε ένα ανάλογο έγγραφο με αποτέλεσμα τις συλλήψεις σε επιχειρήσεις σκούπα που οδήγησαν τέσσερις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένας αφέθηκε ελεύθερος, ένας απελάθηκε και οι δύο κρατούνται(;) ακόμη. Μάλιστα σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε την εισαγγελία για ενημέρωση δηλώθηκε ότι «δεν θα νομιμοποιηθούν» μετανάστες μέσω αυτής της οδού! Άραγε η παραμονή στη χώρα μέχρι τη δίκη δεν είναι αναγκαίο για τη απονομή δικαιοσύνης; Θα κρίνει η ΕΛΑΣ ποιοι έχουν αυτό το δικαίωμα;

Είναι ένα δείγμα των παλινωδιών για απονομή δικαιοσύνης στα θύματα της πιο κραυγαλέας εργοδοτικής ρατσιστικής επίθεσης στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.



Η σημερινή δεύτερη μέρα κινητοποίησης των εργατών Γής είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών βρέθηκε στο πλευρό τους και οργανώθηκε συνέλευση στη Ν.Μανωλάδα.

Οι εργάτες διεκδικούν:

1.Να σταματήσει η ρατσιστική κάλυψη των εγκλημάτων της Βαγγελάτος ΑΕ με τη μαύρη λίστα σε βάρος των εργατών που απασχολήθηκαν πέρυσι στη Βαγγελάτος ΑΕ

2. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργατών Γής στην Βαγγελάτος ΑΕ

3. Να δικαστεί η εργοδοσία της Βαγγελάτος ΑΕ και οι μπράβοι της για τη δολοφονική επίθεση στις 17 Απρίλη 2013

4. Να γυρίσει στην Ελλάδα ο Πόλας Πεφάρι



Άμεσα θα συνεχιστούν οι τοπικές κινητοποιήσεις και θα κλιμακωθούν με μαζική παρουσία των εργατών Γής της Ν.,Μανωλάδας στο μεγάλο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη. Καλούν τα συνδικάτα να στηρίξουν τη μετακίνηση με πούλμαν το επόμενο Σάββατο στη Αθήνα για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Αρχές Απρίλη, στο ένα χρόνο από τη δολοφονική επίθεση στη Βαγγελάτος ΑΕ θα γίνει μεγάλη εκδήλωση στη Ν.,Μανωλάδα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποζημιωθούν τα θύματα.
  Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, την αριστερά να παρέμβουν άμεσα και τοπικά και πανελλαδικά ώστε να σταματήσουν οι άθλιοι ρατσιστικοί εκβιασμοί των αφεντικών που πάνε να βγάλουν λάδι τις δολοφονικές επιθέσεις της Βαγγελάτος ΑΕ. Καλούμε σε έμπρακτη αλληλεγγύη όλους ώστε οι φράουλες της Ν. Μανωλάδας να παράγονται από εργάτες με αξιοπρεπείς αμοιβές, σε συνθήκες στέγασης ανθρώπινες και όχι παράγκες-αχούρια χωρίς ζεστό νερό. Αν ο τζίρος των αφεντικών φτάνει τα εκατό εκατομμύρια αυτά είναι αρκετά για μεροκάματα αξιοπρεπή και όχι να απαιτούν οι εργοδότες ότι οι ίδιοι οι εργάτες θα κόψουν από το μεροκάματο δύο ευρώ για να πληρώσουν την ασφάλιση τους!



Για την ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας