Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Αποφυλάκιση Ιρακινού συναδέλφου



Χρειάστηκε να περάσουν περίπου εννέα μήνες για να αποφυλακιστεί, ο Μουνταζέρ αλ-Ζάϊντι, ο Ιρακινός δημοσιογράφος που πέταξε τον προηγούμενο Δεκέμβρη τα παπούτσια του στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Η πράξη αυτή γνώρισε μεγάλη αποδοχή στον αραβικό κόσμο και οι Ιρακινοί, προς τιμήν του, κατασκεύασαν ένα τεράστιο μνημείο που απεικονίζει ένα χρυσό παπούτσι.

Έξω από τη φυλακή τον περίμεναν βουλευτές, που τον στηρίζουν. Όπως δήλωσε ο αδελφός του: "Ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε ένα άλογο από χρυσό, ο Καντάφι θα τον παρασημοφορήσει και άλλοι θέλουν να του χαρίσουν σπορ αυτοκίνητα. Δεν θα επιστρέψει στη δουλειά του. Θα κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τον στήριξαν. Θα δημιουργήσει ένα κέντρο για χήρες και ορφανά με τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει από όσους θαύμασαν την ενέργειά του".

Ο δημοσιογράφος του Baghdadiya TV Μουνταζέρ αλ-Ζάϊντι, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά στη συνέχεια η ποινή μειώθηκε σε ένα χρόνο με αναστολή και μετά σε εννέα μήνες λόγω καλής συμπεριφοράς.

Όπως κατήγγειλε: "Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι δήλωνε στην τηλεόραση ότι δεν κοιμόταν επειδή δεν ήταν βέβαιος για την τύχη μου, εγώ υποβαλλόμουν στα χειρότερα βασανιστήρια, δεχόμουνα χτυπήματα με ηλεκτρικά καλώδια και σιδερένιους λοστούς. Με άφηναν δεμένο σε ένα χώρο που δεν ήταν προστατευμένος από το κρύο. Επίσης ο δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι οι βασανιστές του τον υπέβαλαν και σε εικονικούς πνιγμούς, μέθοδο προσφιλή στην αμερικανική CIA απέναντι σε ύποπτους τρομοκράτες μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στον ιρακινό πρωθυπουργό, δήλωσε: "Του ζητώ να ζητήσει συγγνώμη διότι απέκρυψε την αλήθεια".



Υ.Γ. σχετική ανάρτηση θα βρείτε στο blog μας στις 15 Δεκέμβρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: