Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Απάντηση στο αδιέξοδο της ΕΣΗΕΑ


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΛ.ΤΥΠΟ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Τέσσερις μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και το συνδικαλιστικό μας σωματείο παραμένει ακέφαλο. Με την αντεργατική επίθεση να εντείνεται, όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές στις 4 Οκτώβρη, το κλείσιμο του ΕΛ. ΤΥΠΟΥ, τα προβλήματα του ΞΕΝΙΟΥ, με τους εργαζόμενους στην ΕΞΠΡΕΣ απλήρωτους και το εργασιακό τοπίο στα μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και τηλεοράσεις, γκρίζο όσο ποτέ άλλοτε, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να μην έχουν εκπροσώπηση. Ούτε καν για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ.
Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά κατώτερες των περιστάσεων. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έφθασε να μην ψηφίσει ακόμη και την πρόταση για ανάδειξη στο προεδρείο, της ίδιας της συνυποψήφιου του στην ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, κλείνοντας το δρόμο για την συγκρότηση ενός προεδρείου, απαλλαγμένου από το προηγούμενο δίδυμο της αποτυχίας Σόμπολου-Τσαλαπάτη, που έλαμψε δια της απουσίας του σε όλες τις μεγάλες συνδικαλιστικές μάχες της προηγούμενης διετίας και τον καταιγισμό απολύσεων.


ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Εκλογές που θα κάνουν την φωνή των Financial Crimes ακόμη πιο ισχυρή και καθοριστική για την ανάδειξη μιας νέας διαφορετικής ηγεσίας.
Για ένα σωματείο που θα έχει την θέληση και την δύναμη να συγκρουστεί για την υπεράσπιση της δουλειάς των συναδέλφων(τι θα γίνει με τους απολυμένους του ΕΛ. ΤΥΠΟΥ και τα νέα του αφεντικά;). Για να μπει φραγμός στην προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ιστορικές εφημερίδες ως «βιτρίνα» για αλλότρια επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι Financial Crimes δεν τρέφουν βέβαια αυταπάτες, ότι αρκεί η αλλαγή και μόνο στην διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και η ανάδειξη του οποιοδήποτε αριστερού στην θέση του προέδρου για να βρει ξανά το σωματείο μας την χαμένη του τιμή. Χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας, οι νέες εκλογές είναι ωστόσο αναγκαίες για να μπει φραγμός στα σενάρια για συναινετικούς χυλούς με όσους ευθύνονται κυρίως για την σημερινή προκλητική απραξία και αδιαφορία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.
Η ανάγκη για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σημερινού σκηνικού τέλματος είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΛ. ΤΥΠΟ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ στους αγώνες των συναδέλφων, βάζοντας τέλος στον καλλιέργεια ηττοπάθειας και συμβιβασμού.


Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: