Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέλευση Ε.Τ - Ρεζιλίκι συνδικαλιστών




1)Συνέλευση πραγματοποίησαν στην ΕΣΗΕΑ οι συνάδελφοι του Ελεύθερου Τύπου (φωτο), που αποφάσισαν να ιδρύσουν συνεταιρισμό, ενώ μίλησαν και για τρέχοντα ζητήματα. Ακούστηκε ότι το ΤΣΠΕΑΘ δεν θέλει να τους καλύψει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν και η εργοδοσία κράταγε εισφορές, διότι δεν έβγαινε η εφημερίδα.
Κλιμάκιο των Financial Crimes ήταν εκεί (Tάσος Αναστασιάδης και Νάσος Μπράτσος) και μοίρασε την ανακοίνωση – κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδήλωση στη ΔΕΘ. Από μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την συνέλευση παρακολούθησαν Δ. Κουμπιάς, Ν. Νταουντάκη και ο παραιτηθείς Δ. Τρίμης.

Τα καλέσματα που έχουμε καταγράψει μέχρι στιγμής, για συμμετοχή στη διαδήλωση της ΔΕΘ, είναι της ΕΣΗΕΜΘ, του Ασύνταχτου Τύπου (ΕΣΗΕΜΘ), της ΕΤΙΤΒΕ, των Financial Crimes, όλα για τη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ καλέσματα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις έβγαλαν η ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΤΙΤΑ.


2)Oι τεχνικοί του Ξένιου κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν σε βάρος της εργοδοτικής πλευράς.


3)ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!! Στα ασφαλιστικά μέτρα της διοίκησης της ΕΡΤ σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, υπέρ της διοίκησης της ΕΡΤ παραστάθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΣΥΜΗΤΕ (δηλαδή η ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ). Ανοιχτά και απροκάλυπτα υπέρ της νεοδημοκρατικής εργοδοσίας ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ (με τη στήριξη του προέδρου της ΓΣΕΕ). Κατρακύλα και ρεζιλίκι. Αύριο στις 8πμ θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 3/9/2009
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ και ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ «συνδικαλιστές» κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ΟΜΕΔ για τη ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ!



Αποκαλύφτηκαν για μια ακόμα φορά τα αντεργατικά σχέδια και η αυθαίρετη στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ, στην ακροαματική διαδικασία που προκάλεσε σήμερα, προκειμένου να σταματήσει τον ορισμό Διαιτητή που έχει οριστεί να γίνει αύριο το πρωί, επικαλουμένη κυρίως το άρθρο 56 του 3691/2008 για εξαίρεση των ΔΕΚΟ από τις διαδικασίες του Ο.ΜΕ.Δ. και τη Διαιτησία, του οποίου η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της Αντιπολίτευσης και των Νομικών Κύκλων!
Για πρώτη φορά επιδιώκεται η εφαρμογή και η ενεργοποίηση του στις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας και αυτό αποτελεί ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ξεκινώντας από τον «αδύναμο» κρίκο, όπως θέλουν να καταντήσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ οι διασπαστές!
Μετά την επίθεση των τραπεζιτών ενάντια στην Ο.Τ.Ο.Ε., στο στόχαστρο έχουν μπει οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ από την εργοδοτική πλευρά και την κυβερνητική πολιτική, που εφαρμόζοντας κατευθύνσεις της Ε.Ε. οδηγεί σταθερά στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Συνταγματικού Δικαιώματος των Σ.Σ.Ε., εξουδετερώνοντας και τον Ο.ΜΕ.Δ.
Στην ακροαματική διαδικασία εκτός από την νομική υπεράσπιση της ΠΟΣΠΕΡΤ, πρόσθετη παρέμβαση έκαναν Σωματεία εργαζομένων στην ΕΡΤ, το ΕΚΑ και η ΟΤΟΕ.
Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ ευχαριστεί τους πρόεδρους και τα ΔΣ της ΟΤΟΕ και του ΕΚΑ, καθώς και τους νομικούς εκπροσώπους τους κ. Φιλιππόπουλο και Δάμο, τα σωματεία που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση για τους εργαζομένους, το Δ. Στρατούλη που παρέστη ως μάρτυρας της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργαζόμενους που παραβρεθήκαν. Η απόφαση θα βγει αύριο.
Άφωνοι όμως έμειναν, όσοι βρεθήκαν στο πλευρό της ΠΟΣΠΕΡΤ για υπογραφή ΕΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ, με τη Θλιβερή εικόνα των διασπαστών!
Ήρθαν εκεί απροκάλυπτα, όχι μόνο να συμπαρασταθούν στην εργοδοσία αλλά έκαναν και πρόσθετη παρέμβαση με νομική εκπροσώπηση υπέρ της εργοδοσίας, ενώ προτάθηκαν και ως μάρτυρες υπέρ της Διοίκησης της ΕΡΤ !
Οι μάσκες έπεσαν και για τους πιο δύσπιστους! Οι ξεπουλημένοι «ηγέτες» του ΠΑΣΥΜΗΤΕ και της ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ, με τον τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας και «εκπρόσωπο των εργαζομένων» στο ΔΣ της ΕΡΤ, που όλο αυτό τον καιρό κάνουν πλάτες στη Διοίκηση της ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ και της ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, προσβάλλουν και διασύρουν όχι μόνο τα μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ αλλά το σύνολο των εργαζομένων !
Είναι αδιανόητο να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία στήριξης της Διοίκησης και του προέδρου της Ε.Ρ.Τ., ο οποίος με ψεύδη, προκλητικές συκοφαντίες κατά της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ και με ποινικά κολάσιμες παρεμβάσεις στη λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος, συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.


Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές και να απομονώσουν τους διασπαστές

ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΣΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: