Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ


φωτο αρχείου από κινητοποίηση δημοιογράφων της εφημερίδας Le Monde

Προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ ΑΘΗΝΑ 29.10.2009

Σας ενημερώνω ότι στις 29 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ Συνέλευση των Συμβασιούχων εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Νέων Συμβασιούχων ΕΡΤ Α.Ε», με επικεφαλής τον εκπρόσωπό τους Γιάννη Πρίντεζη.
Στη συνέλευση παραβρέθηκα ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ, παρότι δεν προσκλήθηκα επίσημα, κατόπιν ενημερώσεώς μου, εκ των υστέρων, από ομάδα δημοσιογράφων συμβασιούχων, προκειμένου να μη φανεί ότι η Ένωσή μας απέχει από κύρια ζητήματα των εργαζομένων και δεσμεύθηκα να σας ενημερώσω για τα αιτήματα που ετέθησαν.
Με δεδομένο ότι αναμένονται οι επίσημες θέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, με ανοιχτά όλα τα θέματα που τους αφορούν και εμπίπτουν στη δικαιοδοσία σας, και συγκεκριμένα: α) για συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση λήγει την 31 Δεκεμβρίου 2009, β) συμβασιούχους που εργάζονται χωρίς υπογραφή σύμβασης και αμοιβή από το Μάιο του 2009 και γ) συμβασιούχους που έχουν τρίμηνη διακοπή που έχει λήξει και περιμένουν να επαναπροσληφθούν.
Σας ζητώ να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που θα καθορίζει την άποψή των μελών της στο πρόβλημα που έχει προκύψει, καθώς και προτάσεις σας για συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν υπό την καθοδήγησή σας, προκειμένου να μη βρεθούμε αντιμέτωποι ειλημμένων αποφάσεων.
Και, προτείνω, σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα καθορίσετε εσείς, τη σύγκληση συνέλευσης των εργαζομένων συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, στην οποία θα παραβρεθούν μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για επίσημη ενημέρωσή τους.


Ο Εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ για τη ΝΕΤ
Ξενοφών Ζηκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: