Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Κόντρα για το «λουκέτο»




από την εφημερίδα της Λέσβου "ΕΜΠΡΟΣ"

Την προχθεσινή ανακοίνωση της αναστολής έκδοσης των εφημερίδων «Αιολικά Νέα» και «Κυριακάτικα Αιολικά» από τους εκδότες τους Γιώργο και Τζούντυ Κονδυλούδη καταγγέλλουν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), αλλά και άλλοι φορείς, και όχι μόνο από το χώρο του Τύπου. Την ίδια ώρα, ο εκδότης και διευθυντής των δύο εφημερίδων δήλωνε, σε προχθεσινή του εμφάνιση στο τηλεοπτικό κανάλι «TV Μυτιλήνη», πως πρόκειται για απόφαση «οριστική και αμετάκλητη», υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά τον ισχυρισμό του πως δεν μπορούσε να συνεχιστεί η έκδοση των δύο φύλλων με το υπάρχον προσωπικό.

«Κάποιοι επέμεναν στο δικαίωμά τους να κάνουν καθημερινά και επαναλαμβανόμενα λάθη», ανέφερε προχθές το βράδυ στο «TV Μυτιλήνη» ο εκδότης και διευθυντής των «Αιολικών Νέων» και των «Κυριακάτικων Αιολικών», Γιώργος Κονδυλούδης, επιμένοντας για άλλη μια φορά στο ότι μέρος του προσωπικού των δύο εφημερίδων ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» για την ξαφνική αναστολή της έκδοσής τους. Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «ορισμένοι δε σεβάστηκαν το ψωμί που έτρωγαν».
Όπως υποστήριξε ο κ. Κονδυλούδης, αναγνωρίζοντας μάλιστα «τη δική του ευθύνη για το ότι έδωσε πολλές ελευθερίες στους εργαζομένους», πίσω από την απόφασή του αυτή βρίσκεται η δράση του Σωματείου Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε την κατάσταση στα άκρα, σε μια προσπάθεια να τον καταστήσει «όμηρο» στα χέρια των εργαζομένων του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι δεν είχαν για χρόνια λόγους να διαμαρτύρονται, αφού «οι αμοιβές τους ήταν υπέρ των ικανοποιητικών», ενώ οι διαμαρτυρίες υπήρξαν τα τελευταία μόνο χρόνια, μέσω της δράσης του ΣΕΜΜΕΛ.

«Εν καιρώ» οι αποζημιώσεις!
Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των 20 εργαζομένων στις δύο εφημερίδες, που αυτήν τη στιγμή μένουν άνεργοι, ο κ. Κονδυλούδης ανέφερε ότι θα δοθούν «εν καιρώ», όσο θα προχωρούν και οι πληρωμές που αναμένονται από τους πελάτες του. Και συμπλήρωσε - αναφερόμενος σε όσους εκ του προσωπικού δεν του είχαν δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα - ότι έκαναν, ουσιαστικά, την επιλογή τους… μη τασσόμενοι με το μέρος του!
Σχολιάζοντας την ευχή που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωσή του για την εύρεση ανθρώπων «που θα θελήσουν να επενδύσουν πάνω στο ισχυρό όνομα των “Αιολικών Νέων”», ο εκδότης ανακοίνωσε επίσημα ότι πουλάει την επιχείρηση σε όποιον του κάνει κάποια σοβαρή προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: