Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο κύριος "δεν πληρώνω" (και σας γράφω)





Προς τον υπουργό εργασίας
κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,
Πέρασε ένας και πλέον μήνας από την προηγούμενη επιστολή που σας στείλαμε για το θέμα των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ημέρα των Πατρών» και δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου σας.
Οι τριάντα και πλέον εργαζόμενοι έχουν βρεθεί στο δρόμο μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας να αναστείλει την έκδοση τον περασμένο Οκτώβριο.
Πέρασαν 7 μήνες και ο κ. Καμπέρος δεν έχει καταβάλει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του. Ακόμη και παρουσία του υφυπουργού κ. Γ. Κουτρουμάνη είχε υποσχεθεί να πληρώσει τους εργαζόμενους και ποτέ δεν το έπραξε.
Κύριε υπουργέ, ζητούμε να τερματιστεί η απαράδεκτη και προσβλητική έναντι των απολυμένων πρακτική του επιχειρηματία.
Επιτέλους δεν μπορεί ορισμένοι να καταπατούν τους νόμους του κράτους δίχως καμιά απολύτως συνέπεια !
Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος, Απόστολος Βουλδής, Ο Γεν. Γραμματέας, Ζώης Μαρίνος


Και ένα δικό μας σχόλιο:
Η επιστολή που έστειλε η Ένωση Συντακτών Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων στον κ. Λοβέρδο, προσφέρεται για σχολιασμό σε δύο επίπεδα.
1)Πόσο αφελής (ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο) πρέπει να είναι κανείς για να ρωτάει την κυβέρνηση, ποιές είναι οι προθέσεις της και τί σκοπεύει να κάνει, όταν ήδη ετοιμάζει να μας φορέσει και δεύτερο πακέτο μέτρων μαζί με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, που θα νομιμοποιεί και θα απελευθερώνει εργοδοτικές συμπεριφορές τύπου Καμπέρου.
2)Δείχνει όμως (έστω και δια της αποφυγής οποιασδήποτε σχετικής αναφοράς) και ποιά πρέπει να είναι η απάντηση, εκτός από τις κλαδικές κινητοποιήσεις, που σαφώς και χρειάζονται. Ο Καμπέρος είναι ιδιοκτήτης ομίλου επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα. Ας οργανωθεί λοιπόν μια κινητοποίηση αλληλεγγύης που να "ακουμπάει" απεργιακά, όλο τον όμιλο, αντί να του δίνουν περιθώρια να αγοράζει χρόνο, με "αλληλογραφίες" που δεν θα καταλήξουν πουθενά. Άλλωστε στις συσκέψεις της περιόδου που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της "Ημέρας", επειδή οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία, συμμετείχαν οι πάντες, τόσο από συνδικαλιστικούς, όσο και από αυτοδιοικητικούς φορείς. Ιδού λοπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: