Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

3ωρη η ΕΣΗΕΑ - Κατουρήθηκαν από το φόβο τους οι εργοδότες


Μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης (στην οποία έγινε μαζική παράσταση εργαζομένων από το ΔΟΛ, ζητώντας απεργία), που συνεχίστηκε την Τετάρτη και απόφαση δεν έβγαλε, το απόγευμα της Παρασκευής και αφού η (άλλης απόχρωσης στη συνδικαλιστική πλειοψηφία-αριστερή) ΕΠΗΕΑ έκανε την 24ωρη της Δευτέρας, τρίωρη στάση, τότε ενεφανίσθη και η ΕΣΗΕΑ και αυτή με τρίωρη συμπαράστασης στους συναδέλφους στην ΕΣΗΕΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Για τους τραμπουκισμούς εναντίον των συνδικαλιστών (ο ένας θυμίζουμε είναι ο εκπρόσωπος στο μικτό της ΕΣΗΕΑ από το ΒΗΜΑ), όχι μόνο δεν εκτίμησε ότι πρέπει να κάνει απεργία, αλλά απλώς «Προειδοποιεί δε, ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές». Τώρα μάλιστα η εργοδοσία από το φόβο της κατουρήθηκε πάνω της!!

Επίσης ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τι αποφάσεις πήρε για τα δημοτικά ΜΜΕ, τις ΣΣΕ, τις απολύσεις και τόσα άλλα για τα οποία έχει αρκετά υπομνήματα συναδέλφων στα χέρια της.

Υπενθυμίζουμε τη συναυλία της Τρίτης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. της 26ης Οκτωβρίου 2010:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (...) αποφάσισε τα εξής:

1. Συγκροτεί την επιτροπή για την επανέκδοση της «Αδέσμευτης Γνώμης», που θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση συγκεκριμένη πρόταση για την έκδοση του φύλλου.

2. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επόμενης Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010, θα εγκρίνει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδικήσεων (μετά και από συνεννόηση με το Διασωματειακό και την ΠΟΕΣΥ), που θα αποτελεί και το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

3. Συγκαλεί το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που κατά το Καταστατικό αποτελεί και την Απεργιακή Επιτροπή της Ένωσης, σε συνεδρίαση την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010.

4. Θα προτείνει στο Μικτό Συμβούλιο τη σύγκληση Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ, σε ημέρα που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας, για να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, που προβλέπεται για τέτοια ουσιαστική διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προταθεί η σύγκληση Συνελεύσεων σε κάθε ΜΜΕ και η συλλογή υπογραφών των μελών της Ένωσης σε κείμενο διεκδικήσεων και μορφών πάλης, που θα παρουσιάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

5. Υπό την έγκριση της Συνέλευσης και όλων των μελών της Ένωσης θα τεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και το απεργιακό πρόγραμμα με στόχο: την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, την ανακοπή του κύματος των απολύσεων, την προάσπιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων".


Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας και τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί.
- Πού είναι η Γενική Συνέλευση και η 24ωρη απεργία;
- Πού είναι η σύγκληση γενικών συνελεύσεων σε κάθε Μέσο;
- Πού είναι το απεργιακό πρόγραμμα;

Οι "κύριοι" αυτοί δεν τηρούν ούτε την υπογραφή τους. Είναι, συνεπώς, εντελώς άθλιοι.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιοι λέμε για πραγματική οργάνωση από τα κάτω με πρωτοβάθμια σωματεία μας λέτε για "στήριξη των κλαδικών σωματείων" και παρόμοιες μη πω.....

Αφού το βλέπετε κι οι ίδιοι ότι δεν τραβάει το πράγμα με τις ξεπουλημένες ηγεσίες.Ας κάνουμε επιτέλους κάτι πραγματικό που θα σημαδέψει το χώρο κι εμάς του ίδιους.Για την αληθινή αριστερά που όλοι μας,ο καθένας με τον τρόπο του,εκπροσωπεί.

Financial Crimes είπε...

Δεν είναι η μορφή μόνο, αλλά και το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός. Πχ και η ΕΤΕΡ κλαδικό σωματείο είναι αλλά αντιδρά και οι φωτογράφοι κλαδικό είναι και επίσης αντιδρά (ανάλογα με το μικρό μέγεθός του). Προφανώς η πρώτη προτεραιότητα είναι πάντα από διαδικασίες βάσης, αυτή άλλωστε ανάγκασε τα κλαδικά να πάνε σε απεργία σε ΔΟΛ-Πήγασο το Σεπτέμβρη. Πάντως και τα κλαδικά πρωτοβάθμια είναι. Αν το σχόλιο εννοεί επιχειρησιακά σωματεία, πάντα η κλαδική μορφή λειτουργεί συμπληρωματικά, αφού δεν δέχεται τις ίδιες πιέσεις από την εργοδοσία, όπως μέσα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Μα εδώ τίθενται και νομικίστικα ζητήματα,όπως για παράδειγμα η κύρηξη απεργιών που μόνο τα κλαδικά μπορούν να εξαγγείλουν.

Κα μη μου παραθέσετε πάλι το παράδειγμα του ΔΟΛ γιατί αν και σημαντικό είναι απλή σταγόνα μπροστά σε αυτό που γίνεται σε όλο το χώρο και η ΕΣΗΕΑ απλώς το κοιτάει.Α,ναι.Και "απειλεί" κιόλας.