Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Απεργιακή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ




...φωτο από κινητοποιήσεις εργαζομένων των εφημερίδων ΗΜΕΡΑ (Πάτρας), ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ (Λέσβου) και της ΕΣΗΕΠΗΝ για το ασφαλιστικό...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από απόφαση όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κηρύσσει 24ωρη απεργία για την προσεχή Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010.
Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με καινοφανή τεχνάσματα που ακυρώνουν στην πράξη τις κλαδικές συμβάσεις και επαναφέρουν συνθήκες Μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς, η καταπάτηση ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και το κύμα απολύσεων που διογκώνεται σε όλη την χώρα οδηγούν τους συναδέλφους στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στην απόγνωση.
Η κυβέρνηση, αυστηρά προσηλωμένη στην κατεδάφιση κάθε κεκτημένου του μέσου εργαζόμενου, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας και διαγράφει μεμιάς κατακτήσεις που προήλθαν μέσα από πολύχρονους αγώνες. Κατακτήσεις που δεν συνιστούν προνόμια αλλά όρους αξιοπρεπούς επιβίωσης των εργαζομένων.
Ειδικά στον ευαίσθητο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης το νέο τοπίο που οικοδομείται ευνοεί την αποχαλίνωση των εργοδοτών και την όξυνση της αυθαιρεσίας, σε βάρος του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. Οι απειλές και οι εκβιασμοί σε βάρος των συναδέλφων είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως συνέβη μόλις προ ημερών στην Πάτρα με την εφημερίδα «Τα Γεγονότα», οι εργοδότες αποφασίζουν να απολύσουν το σύνολο των δημοσιογράφων και να αναζητήσουν άλλες, «φθηνότερες» λύσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της EΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε αυτή την δύσκολη περίσταση που ο κλάδος δοκιμάζεται μόνη διέξοδος είναι η ενότητα και αγώνας απέναντι σε όσους θέλουν τους δημοσιογράφους πένητες, ανασφαλείς, ανασφάλιστους και χειραγωγίσιμους.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και να δείξουν ότι η ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του κλάδου δεν θα περάσει.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2010 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: