Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων στο ΒΗΜΑ FM


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM

Οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ FM, στις 20 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν συνέλευση και συζήτησαν για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο των ΜΜΕ, στο ΔΟΛ και το ΒΗΜΑ FM .
Ειδικότερα, αντήλλαξαν απόψεις για τη σκληρή εργοδοτική στάση όσον αφορά τις ΣΣΕ, τις απολύσεις στον Όμιλο ενώ έγινε απολογισμός για την πορεία του ΒΗΜΑ FM, από τότε που αλλάξαμε ιδιοκτησία και ενταχθήκαμε στον Οργανισμό.


Στο ψήφισμα:
  • Εκφράζουμε πλήρη συμπαράσταση προς τους απολυμένους συναδέλφους διοικητικούς του ΔΟΛ, και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.
  • Τασσόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζόμενου στον Όμιλο (Διοικητικού, δημοσιογράφου, τεχνικού).
  • Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπροσώπων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνουν όλους τους συναδέλφους για τις αποφάσεις των Σωματείων και τις κινήσεις της εργασιακής επιτροπής.

Σε ότι αφορά το ΒΗΜΑ FM:
  • Έχουμε δώσει και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχή πορεία του σταθμού, παρά την αθέτηση των υποσχέσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας και τις αθρόες απολύσεις, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας.
  • Εκφράζουμε την ανησυχία μας, θεωρώντας ότι άστοχες κινήσεις (διακοπή προγράμματος το καλοκαίρι) και ελλείψεις συντακτών – βάσει νόμου σε έναν ενημερωτικό σταθμό πρέπει να είναι 35- αλλά και διοικητικού προσωπικού (τηλεφωνικό κέντρο) κάνουν ζημιά στην ανταγωνιστικότητα του ΒΗΜΑ FM.
  • Είναι απαράδεκτο το συνεχιζόμενο καθεστώς μαθητείας για νέους συναδέλφους τους οποίους θεωρούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, και οι οποίοι έχουν προσφέρει και προσφέρουν κανονική εργασία με πενιχρά εισοδήματα.
  • Ζητάμε αυτοί οι συνάδελφοι να ενταχθούν σε κανονικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων. Τασσόμαστε στο πλευρό τους και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσής τους, με τη δικαιολογία της μαθητείας.
  • Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των εν λόγω συναδέλφων με την πρόφαση των αιτημάτων που διατυπώνουμε, ξεκαθαρίζοντας σαφώς ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.
  • Τέλος ζητάμε την αφαίρεση της κάμερας παρακολούθησης από το studio και το production.

Δεν υπάρχουν σχόλια: