Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η δίκη για την Αγγελική Χατζηδημητρίου


...αναδημοσίευση από www.chiosnews.com και εφημ. Αλήθεια...

Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 11η ημέρα- ομιλούσα ταμπέλα ο φύλακας αλλά...

--------------------------------------------------------------------------------

Τρ 22/3/2011

Με πιο γοργούς ρυθμούς εξελίχθηκε η δίκη για την υπόθεση του τραυματισμού της Αγγελικής Χατζηδημητρίου με την εξέταση τεσσάρων μαρτύρων που έχουν σχέση με τα περιστατικά στη ΔΕΗ. με έναν εξ αυτόν να καταθέτει μεταξύ άλλων διάλογο του με τον Γ. Παβίτσο ότι ο Γιάννης Τζούμας ούτε λίγο ούτε πολύ χτύπησε τον κατηγορούμενο αφήνοντας του μάλιστα και σημάδια!

Και όλα αυτά όταν όλη η εμπλοκή του διευθυντή της «Αλήθειας» έχει καταγραφεί σε βίντεο στο οποίο γίνεται ξεκάθαρη η επίθεση που δέχεται από τον κατηγορούμενο στον οποίο και τονίζει ότι δεν θέλει να τον ακουμπήσει…

Η αναφορά αυτή έγινε από τον τότε ιδιωτικό φύλακα και προϊστάμενο του Γ. Παβίτσου, Βασίλη Κάργα ο οποίος πάντως στη κατάθεση του περιέγραψε πολύ χαρακτηριστικά τα σοβαρά κενά που είχαν στην εκπαίδευση τους.

«Μας είχαν πει τέσσερα -πέντε πράγματα όπως το να μην τσακωνόμαστε» ξεκίνησε να λέει, αδυνατώντας να απαντήσει στη συνέχεια για «τον δεκάλογο συμπεριφοράς» των σεκιούριτι και όσα αυτός ορίζει και ο οποίος σαφώς αποτρέπει τέτοιου είδους συμπλοκές και συμπεριφορές. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι οι φύλακες εκεί είχαν και ταυτότητες τις οποίες έπρεπε να αναρτούν σε μέρος εμφανές για τους επισκέπτες και στολές τα οποία στερούνταν ο κατηγορούμενος την συγκεκριμένη ημέρα .

«Μας έλεγαν ότι θα πρέπει να είμαστε σαν ομιλούσες ταμπέλες» κατέθεσε για να περιγράψει τον βαθμό αρμοδιοτήτων τους τονίζοντας παράλληλα ότι έπρεπε να είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία όπως άλλωστε και ο ίδιος έκανε σε περιστατικό που χαρακτήρισε παρόμοιο.

Αρχικά ο Νίκος Μαρτάκης συνέχισε την κατάθεση του που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη δικάσιμο δηλώνοντας και ο ίδιος ότι όταν έφθασε στο εργοστάσιο δεν αντιλήφθηκε φωτιά ενώ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου στην οποία εξισώνονταν θύτης και θύμα φρόντισε αυτή τη φορά να καταδικάσει την βιαιοπραγία εναντίον της δημοσιογράφου.
Παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο απαντήσεων χαρακτήρισε ως «κοινωφελή» την επιχείρηση της ΔΕΗ.

Ενδιαφέρων παρουσίασε και η κατάθεση του δεύτερου αστυνομικού ο οποίος κλήθηκε στο συμβάν.

Αυτός σε αντίθεση με τον προηγούμενο συνάδελφο του δεν αρνήθηκε το δικαίωμα εισόδου των δημοσιογράφων σε τέτοιου είδους περιστατικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι έχουν δικαιώματα. Παρόλα αυτά δικαιολόγησε την στάση του κατηγορούμενου Γ. Παβίτσου λέγοντας ότι εφόσον είχε ανάλογες εντολές θα έπρεπε να τις ακολουθήσει. Παράλληλα απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής σημείωσε και εκείνος ότι φωτιά δεν είδε, ούτε τους πυροσβέστες να ενεργούν για την κατάσβεση της. Στα αξιοσημείωτα και η αναφορά του ότι ο κατηγορούμενος είχε την δυνατότητα να καλέσει την πυροσβεστική ώστε να απομακρύνει τους δημοσιογράφους από το υποτίθεται επικίνδυνο σημείο όπου στέκονταν .

«Επικίνδυνο για όσους ήταν κοντά» χαρακτήρισε και ο Άγης Τσιλίμης το περιστατικό λέγοντας επιπλέον ότι ο ίδιος ποτέ δεν έδωσε εντολή απαγόρευσης εισόδου. «Οι εντολές αυτές είναι πάγιες από τη διοίκηση της ΔΕΗ» είπε υποστηρίζοντας παράλληλα ότι στις φωτιές τέτοιου είδους υπάρχει μόνο καπνός και μυρωδιά και όχι φλόγα. Πάντως στη συνέχεια ο ίδιος χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μικροέκρηξη» Στα αξιοσημείωτα της κατάθεσης του και η παραδοχή της πρωτόδικης καταδίκης του για ρύπανση που διαπιστώθηκε εκείνη την ημέρα . Παραδοχή που καταρρίπτει ισχυρισμό της υπεράσπισης του Γ. Παβίτσου και συγκεκριμένα της συνηγόρου Αγγ. Ζαννίκου ότι δεν καταδικάστηκε για αυτό το λόγο. Και η οποία επέμεινε να χαρακτηρίζει αναξιόπιστες τις σχετικές αναφορές.

Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του Γ. Καλαμάκη τον τότε προϊστάμενο δικτύων της ΔΕΗ.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ, 22/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: