Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αλληλεγγύη εργαζομένων ΔΟΛ στους συναδέλφους του Πήγασου

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας στο συγκρότημα του Πήγασου και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, για νομιμότητα, για υπεράσπιση των στοιχειωδών όρων ζωής, εργασίας και ενημέρωσης.

Απέναντί τους έχουν μια σκληρή εργοδοσία που δεν αρκείται στο ότι έχει ήδη πετάξει στο δρόμο, στο προηγούμενο διάστημα, εκατοντάδες ανθρώπους και έχει ήδη περικόψει μισθούς σε επίπεδα που αγγίζουν μαζικά το ένα τρίτο, με τρόπους μάλιστα που παραβιάζουν βάναυσα την εργατική νομοθεσία (π.χ. "κυριακάτικα"), αλλά τώρα απαιτεί ωμά να εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι τη συλλογική τους ύπαρξη και να πάνε να υπογράψουν ατομικά την τελική τους καταδίκη, με το πρόσχημα της "συγκατάθεσης" σε μια ακόμα πρόσθετη μείωση μισθών. Οι ορέξεις του εργοδότη είναι προφανείς: όσο υπάρχει ακόμα μισθός, όσο η εργασία ακόμα αμείβεται και δεν είναι δωρεάν, τόσο υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συρρίκνωσης και ξεζουμίσματος. Και το περιβάλλον προσφέρεται: χωρίς προσχήματα καν, σαφώς εκδικητικά, η εργοδοσία λέει "ή υπογράφετε ή σας πετάω στο δρόμο" (με απόλυση ή και με κλείσιμο εντύπων, κλπ.).

Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί ο Πήγασος δεν είναι το τελευταίο μπακάλικο της γειτονιάς. Και όχι μόνο λόγο μεγέθους. Γιατί είναι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ), πράγμα που κινδυνεύει να υπονοήσει ότι αυτή είναι η επίσημη γραμμή της εργοδοσίας του κλάδου. Για το λόγο αυτόν, ο δικός μας εργοδότης, ο ΔΟΛ, που είναι πρόεδρος της ίδιας Ένωσης έχει μεγάλη ευθύνη και θα πρέπει κατ'ελάχιστον να αποκηρύξει τις αθλιότητες αυτές του αντιπροέδρου του.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του Πήγασου και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

19/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: