Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μετράνε μέρες - να μην αφήσουμε να επαναληφθεί τέτοια ντροπή



Η πρώτη φωτο είναι η "συνέλευση" της ΕΣΗΕΑ στις 11.45 (είχε καλεστεί στις 11πμ) και η δεύτερη είναι η "συνέλευση" σε πλήρη εξέλιξη κατά τη 1.30μμ
Ντροπή για την ξεφτίλα, συνέλευση με ματαιωμένη τη στάση εργασίας, με αποτέλεσμα να έχει αυτη τη θλιβερή εικόνα και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς.
Καιρός να απαλλαγούμε από τους ανίκανους, καιρός να απαλλαγούμε από τους επικίνδυνους. Όχι συγκάλυψη και συνενοχή, συλλογικότητα, δράση και ανατροπή!!

Στο τέλος περάσαμε από τη συνέλευση ένα ενδιαφέρον ψήφισμα για τα εργασιακά και τις ΣΣΕ, που θα επισυναφθεί αργότερα. Παρά το γεγονός ότι η συνέλευση δεν είχε ίχνος μαζικότητας, καταστατικά ήταν σε ισχύ, συνεπώς και το ψήφισμα δεσμεύει το σωματείο.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Ζητούμε από τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ να ζητήσει από το απερχόμενο Δ.Σ ή το νέο που θα προκύψει από τις κάλπες να δεσμευτεί ότι δεν θα προσχωρήσει σε μείωση μισθών ή επιδείνωση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων(κατάργηση ΣΣΕ, ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής εργασία κλπ).





Ψήφισμα το οποίο έγινε αποδεκτό από τους λίγους παρευρισκόμενους της γενικής συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ, κατέθεσαν οι FINANCIAL CRIMES, μέσω του εκπροσώπου τους Μωυσή Λίτση.
Το ψήφισμα δεσμεύει το τωρινό διοικητικό συμβούλιο αλλά και όποιο προκύψει από τις εκλογές στις 25-26 Μαΐου, να μην προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και επιδείνωση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων(κατάργηση ΣΣΕ, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία κλπ).
Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή ήταν η προσπάθεια του προέδρου του απερχόμενου Δ.Σ. Π. Σόμπολου να αποτρέψει την ψήφιση του εν λόγω ψηφίσματος, με τη δικαιολογία, Άκουσον, Άκουσον, δεν μπορεί να δεσμευτεί το νέο Δ.Σ. για κάτι τέτοιο!
Το ψήφισμα υποστήριξε ένας ακόμη συνάδελφος στη συνέλευση και παρά τις κωλυσιεργίες του Σόμπολου έγινε τελικά αποδεκτό ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο Μωυσής Λίτσης επέκρινε το απερχόμενο Δ.Σ. για την συνειδητή απαξίωση της συμμετοχής του κόσμου στις διαδικασίες γενικής συνέλευσης, στηλιτεύοντας την απογοητευτική εικόνα που παρουσίαζε χθες ο Πανελλήνιος. «Από το 1994 που έγινα μέλος της ΕΣΗΕΑ για πρώτη φορά, δεν έχω ξαναδεί τόσο απογοητευτική γενική συνέλευση», είπε χαρακτηριστικά.
Επέκρινε ακόμη τον απερχόμενο πρόεδρο Π. Σόμπολο για την κατάπτυστη πρόταση του, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της παράταξής του, με την οποία ζητά μείωση μισθών κατά 10%(!). Επέκρινε επίσης την εξίσου απαράδεκτη πρόταση για επιστροφή στο πλειοψηφικό σύστημα, υπενθυμίζοντας ότι παρόλο που υπήρχε Δ.Σ. την προηγούμενη διετία, δεν υπογράφηκε καν ΣΣΕ. Τέλος απεύθυνε δημόσια κάλεσμα στους συναδέλφους να κάνουν τη μεγάλη στροφή και να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στον οποίο μετέχουν οι Financial Crimes, τονίζοντας ότι δεν αρκεί απλά αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο Δ.Σ. αλλά η στράτευση όλων των συναδέλφων με όλους τους εργαζόμενους για την αποτίναξη της αντεργατικής πολιτικής της τρόικας και της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: