Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Εργασιακά Νέα

Ο εκπρόσωπος των συντακτών του Φλας στο μικτό Α। Κωστάκης ενημέρωσε χθες τους εργαζόμενους ότι σήμερα η εργοδοσία τους καλούσε σε συγκέντρωση για να ανακοινώσει τα σχέδια της. Σήμερα μετέφερε ο ίδιος μια άτυπη ενημέρωση για περικοπές της τάξης του 30% για μισθούς από 1.500 ευρώ. Ούτε συνέλευση ήταν, ούτε ενημέρωση από την εργοδοσία που δεν παραβρέθηκε. Ο κ. Κωστάκης δήλωσε ότι επειδή θα τον βοηθούν, οι Α.Δεμερτζής και Α. Κοκορίκος, επίσης δημοσιογράφοι του Φλας.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Γ. Αγγέλης, κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, πρόταση για απεργία στον Φλας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή αλλά παραπέμφθηκε για υλοποίηση στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, καθώς εκκρεμεί ακόμη η δημιουργία προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ

Γενική συνέλευση στην Ελευθεροτυπία

Γενική συνέλευση έγινε χθες στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με αφορμή την απόλυση του συντάκτη που κάλυπτε το ρεπορτάζ αυτοκινήτου Σπ. Ρέκκα. Ο συνάδελφος έχει απολυθεί χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί επίσημη απόλυση, χωρίς να του έχει καταβληθεί αποζημίωση και με το λογιστήριο να έχει ήδη σταματήσει τη μισθοδοσία του για το μήνα Ιούνιο, με αφορμή δημοσίευμα του το οποίο η εργοδοσία και η διεύθυνση της εφημερίδας θεώρησε ως διαφημιστικό.
Η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά να μην απολυθεί ο εν λόγω συνάδελφος, να γίνουν σεβαστά τα νόμιμα εργασιακά του δικαιώματα και απειλεί με κινητοποίηση υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ, σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν ανακαλέσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξερω οτι οι συνδικαλιστες ψοφανε για ευκαιριες να δειξουν εργο, αλλα οχι και απεργια -και μαλιστα ... υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ- για έναν συντάκτη που παραδεχτηκε στη συνελευση ότι έπαιρνε ποσοστά απο τις διαφημίσεις τις οποίες έφερνε στην εφημερίδα κατόπιν εντολής της προηγουμενης Διευθυνσης; Δηλαδή αν απολυθει κάποιος δημοσιογράφος επειδη βρεθηκε σε λίστα υπουργειου και τα τσεπωνε, θα γινόταν απεργία να μην απολυθεί;;;;