Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Απεργία ΕΣΗΕΑ- ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό FLASH


Φωτο από τη συγκέντρωση της Παρασκευής


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
www.eter.gr
Αθήνα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011


Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Απεργία ΕΣΗΕΑ- ΕΤΕΡ στον ραδιοσταθμό FLASH



Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΕΡ και της ΕΣΗΕΑ κηρύξαμε για την Τρίτη 14 Ιουνίου και από τις 6πμ απεργία στον ραδιοσταθμό Flash, αντιδρώντας στο πογκρόμ απολύσεων και του κρυφού «business plan» που βρίσκεται σε εξέλιξη…

Τις τελευταίες μέρες ο όμιλος Κυριακίδη ξεδιπλώνει το αγαθοεργές έργο του μετά το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων ΜΜΕ και πάνω από τον ιστορικό ειδησεογραφικό ραδιοσταθμό FLASH.

Προχωρά σε απολύσεις προσωπικού και στην αποδιοργάνωση και απορρύθμιση των ΣΣΕ μας με απειλή την απόλυση και την επισφάλεια των θέσεων εργασίας μας.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στον ραδιοσταθμό FLASH υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας των απολυμένων συναδέλφων μας τεχνικών και δημοσιογράφων που η ιδιοκτησία του FLASH σφαγίασε πετώντας τους ξαφνικά στο καλάθι της απόλυσης. Εργαζόμενοι για 20 και πλέον έτη βρίσκονται στο δρόμο. Ακόμα και εργαζόμενοι με μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ κρατάνε σήμερα το χαρτί της απόλυσης.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι όταν κάποιοι εργαζόμενοι εκλήθησαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και ενώ στον ραδιοσταθμό εργάζονταν από το 1988 διαπίστωσαν ότι τους είχαν με πρόσληψη το 2006!!!

Την ίδια δουλειά έχει κάνει σχεδόν σε όλους τους τεχνικούς, η ιδιοκτησία του FLASH όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας.

Καλούμε την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού να μην σφυρίζει αδιάφορα και επικαλούμενη την «κρίση» να πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι το επίδομα τέκνων ανεβάζει το μισθό πάνω από τον μισθό στελεχών της. Οι εργαζόμενοι που απελύθησαν δεν έπαιρναν ούτε ευρώ, ως μισθό, πάνω από την ΣΣΕ τους.

Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η επιστροφή των απολυθέντων συναδέλφων μας είναι μονόδρομος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: