Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εργοδοτική ήττα



Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6932284573
semmel@hotmail.gr

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΜΜΕΛ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου χαιρετίζει με τον πανηγυρικότερο τόνο την απόφαση με την οποία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης απάλλαξε χθες Τετάρτη την προηγούμενη Διοίκησή του, από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δια Τύπου. Όπως είναι ήδη γνωστό, την κατηγορία εξαπέλυσε με του μήνυση ο ιδιοκτήτης του «Συνηγόρου του Βορείου Αιγαίου» Γιώργος Κονδυλούδης επ’ αφορμή ανακοίνωσης διαμαρτυρίας που εξέδωσε το Σωματείο μας στις 16 Μαρτίου του 2010 σε απάντηση της συνολικής επίθεσης ενάντια στο Σωματείο, τους εργαζομένους και τη συνδικαλιστική ελευθερία γενικότερα, επίθεσης που ο εκδότης εξαπέλυε συστηματικά την περίοδο εκείνη.
Η φωτεινή και ελπιδοφόρα αυτή νίκη των μελών της πρώην Διοίκησης αποτελεί νίκη όλων των εργαζομένων της Λέσβου και δυναμώνει το Σωματείο μας που πολέμησε σταθερά και επανειλημμένα, με επιτυχία και από συνεχώς καλύτερες θέσεις την ανασφάλιστη εργασία, τις παραβιάσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου. Το ΣΕΜΜΕΛ συνεχίζει και θα εντείνει την δράση του για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στα τοπικά ΜΜΕ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ




2)Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΥΠΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Το ΣΕΜΜΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση αστυνομική επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος στην διάρκεια της εργασίας του στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Ο συνάδελφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής από αυτόν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην προσπάθειά του, δε, να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «ΔΕΛΤΑ». Το αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ ήταν να απολέσει πλήρως την ακοή του και από τα δύο αυτιά. Πρόκειται για μία αποτρόπαια πράξη που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές του ελληνικού κράτους. Το ΣΕΜΜΕΛ δηλώνει την απόλυτη αλληλεγγύη του στον συνάδελφο δημοσιογράφο και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: