Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Το Συντονιστικό ΠΟΣΠΕΡΤ και Σωματείων 11 σημαντικών κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – ΔΝΤ για άμεση «κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση», καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης να συζητά στο Υπουργικό συμβούλιο και να αποφασίζει «για εμάς χωρίς εμάς», παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας να συναντηθούμε με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Το Συντονιστικό πραγματοποίησε μία ακόμα σύσκεψη στις 25/7 στον ΟΣΚ και εκτίμησε τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών και κινητοποιήσεων μας για την αποτροπή των απαράδεκτων και καθόλα επιζήμιων κυβερνητικών σχεδιασμών. Τονίζουμε για ακόμα μία φορά ότι, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν έχουν σαν στόχο τον εξορθολογισμό και την καλύτερη λειτουργία των Οργανισμών και φορέων, αλλά την δραστική συρρίκνωσή τους, την παράδοση του έργου τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την άμεση η έμμεση απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Μετά τις τελευταίες απεργιακές μας κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το Συντονιστικό συναντήθηκε εντέλει με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και το Διευθυντή του γραφείου του υπουργού, όπου επανέλαβε την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια, τονίζοντας την παντελώς ατεκμηρίωτη σκοπιμότητα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Οργανισμών αυτών, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις Συλλογικών και Επιστημονικών φορέων, τελικών αποδεκτών του προσφερόμενου κοινωνικού τους έργου. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου απαντώντας στις δίκαιες αντιδράσεις του Συντονιστικού, επιβεβαίωσαν ότι θα υλοποιηθούν απαρέγκλιτα οι κατευθύνσεις του Μεσοπρόθεσμου με τις σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο για το κοινωφελές έργο των Οργανισμών όσο και για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων(άμεσες και έμμεσες απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας και επαναξιολόγησης από το ΑΣΕΠ, υποχρεωτικές μετατάξεις, κ.ά.). Μετά από τα παραπάνω και τη μη ανταπόκριση των υπουργών στα αιτήματα μας για συνάντηση, αποφασίσαμε:

• Να ζητήσουμε για ύστατη φορά συνάντηση μέχρι τέλος της εβδομάδας με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και με τον συναρμόδιο υπουργό κ. Ρέππα.
• Να προχωρήσουμε την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 Αυγούστου στις 10 πμ. σε Παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού έξω από το υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν έξω από τον υπουργείο Αποκέντρωσης, απαιτώντας συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς.
• Εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει στα σχέδια της και φέρει κατεπειγόντως στη Βουλή για ψήφιση το επίμαχο Νομοσχέδιο για την «κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση» των 11 κοινωφελών Οργανισμών και φορέων του Δημοσίου στους οποίους εργαζόμαστε, θα προχωρήσουμε αμέσως σε πανελλαδικές απεργιακές και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις που θα κριθούν αναγκαίες, με σκοπό να σταματήσουμε αυτή η πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωση σημαντικών Οργανισμών και φορέων και στον καιάδα της ανεργίας τους εργαζόμενους.
• Σε κάθε περίπτωση θα ενταθεί η πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση, αλλά και η ενημέρωση στην κοινή γνώμη για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν οι φορείς του Δημοσίου στους οποίους εργαζόμαστε και τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για το κοινωνικό σύνολο και τους εργαζόμενους η κατάργηση η συρρίκνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: