Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Στη διάρκεια του καλοκαιριού, αποφάσισαν οι εργοδότες να προχωρήσουν και να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους, ακολουθώντας τον δρόμο που τους έδειξε η κυβέρνηση. Από τη μία μεριά οι στοχευμένες απολύσεις όσων δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, δεν συναινούν στα μνημόνια του Τύπου και δεν σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Οι απολύσεις στον Πήγασο και στην Sportday είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής, για να μπορέσουν να «λειάνουν» το έδαφος για τα χειρότερα. Και τα χειρότερα είναι οι ατομικές συμβάσεις που επιβάλλει ο Μπόμπολας στον Πήγασο αλλά και οι δηλώσεις του Ψυχάρη ότι και στον ΔΟΛ θα προχωρήσουν γρήγορα στον ίδιο δρόμο. Ο τρίτος της «παρέας των εργοδοτών» ο Λυμπέρης από τον περιοδικό τύπο, προχωράει σε μειώσεις 16% στους μισθούς των εργαζόμενων.
Όσο οι εκδότες διαγωνίζονται σε πάρτι αυθαιρεσίας, με εκβιασμούς του τύπου «υπογράφεις ή απολύεσαι», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξακολουθεί να παίζει την κολοκυθιά και να μην συγκροτείται σε σώμα, ενώ γύρω τους συντελείται σφαγή των μισθών και θέσεων εργασίας και η ανασφάλιστη εργασία γιγαντώνεται.
Σε αυτό το σικέ παιχνίδι ρόλων που λέγεται «συγκρότηση προεδρείου ΕΣΗΕΑ» η υποκρισία περισσεύει, αλλά οι μάσκες έχουν πια πέσει. Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» πρότεινε από την πρώτη στιγμή αριστερό προεδρείο για να αρχίσει η αντιπαράθεση με την εργοδοσία, αφού θεωρούσαμε - και αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι είχαμε δίκιο - ότι η ΚΕΔ, οι Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία και η Μεταρρύθμιση θα ήταν στην πλευρά των εργοδοτών.
Το πρόβλημα πλέον βρίσκεται στην αριστερή πλευρά των μελών του ΔΣ που με τη στάση τους «βοηθάνε» να μη συγκροτηθεί προεδρείο, αφήνοντας έτσι την εργοδοσία να αλωνίζει. Αν παραταθεί κι άλλο αυτό το γραφειοκρατικό μαρτύριο των άκαρπων πολύωρων συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε λίγο θα απομείνουν μόνο οι καρέκλες και τα ντουβάρια στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Εμείς από την αρχή δηλώσαμε ότι ήμασταν και θα είμαστε με τους ανυπότακτους και τους αντάρτες, με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, όσους δε συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, εκδοτών, καναλαρχών, κυβέρνησης, Τρόϊκας και εργοδοτών. Αυτή τη δημοσιογραφία υπηρετούμε ως μέλη της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”, αυτή τη δημοσιογραφία έχει ανάγκη η κοινωνία που αντιστέκεται, η κοινωνία που βγήκε στις πλατείες για “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς που να βάλει μπροστά και να οργανώσει ενωτικούς αγώνες, για ένα μαχητικό Συνδικάτο Τύπου, που θα υπερβαίνει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και θα εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Το καθήκον μας τώρα και πάντα είναι η αντίσταση, η αλληλεγγύη, η ανατροπή. Αυτό το δρόμο θέλουμε να βαδίσουμε, σε αυτό το δρόμο καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που αγωνίζονται ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πέρα από τις όποιες διαφορές και επί μέρους διαφωνίες. Τον δρόμο θα τον φτιάξουμε περπατώντας, αρκεί να τον διαβούμε μαζί
Τέρμα στα παζάρια των συνδικαλιστικών ηγεσιών – Ο αγώνας στα χέρια των εργατών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: