Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ για τον αγώνα στο ALTER

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ,
ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60,
ΤΗΛ-ΦΑΞ: 2102012013
Mail: g.elme.athinas@gmail.com 12/12/2011


ΨΗΦΙΣΜΑ Γ’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΑΛΤΕΡ

Οι 600 και πλέον εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΛΤΕΡ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Η ταλαιπωρία που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα. Η εργοδοσία Γιαννίκου – Κουρή, αφού κατασπατάλησε με την κακοδιαχείριση της και λήστεψε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τον ιδρώτα των εργαζόμενων στον τηλεοπτικό σταθμό, οδήγησε το κανάλι σε απαξίωση και μαρασμό. Σήμερα έχει πλέον αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους απλήρωτους από 5 έως 10 μήνες.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει σε εφημερίδες (Ελευθεροτυπία , Έθνος, Ημερησία κ.α) καθώς και σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια.

Οι συνάδελφοι του ALTER διεξάγουν ένα τίμιο αγώνα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, την ώρα που η εργοδοσία με τις πλάτες της πολιτείας τους εμπαίζει, αφού η μεταβίβαση σε συγγενικά τους πρόσωπα των περιουσιακών στοιχείων των εργοδοτών μεθοδεύτηκε πριν λίγο καιρό.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι όλοι μαζί (δημοσιογράφοι διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί) έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Είμαστε στο πλευρό τους. Κανένας εργαζόμενος δεν μοιράστηκε τα κέρδη που είχε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε την κρίση τους τώρα. Είμαστε δίπλα τους μέχρι την τελική νίκη, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους


ο πρόεδρος, ο γραμματέας
Μπάμπης Κόκλας, Γεώργιος Καρπετάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: