Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου για τη συμμετοχή των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στη 48ωρη απεργία της 17-18/1/2012

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. της χώρας στην 48ωρη απεργία της 17 και 18 Γενάρη.
Δυστυχώς μόνη παραφωνία αποτέλεσε η απεργοσπαστική, αντισυναδελφική απόφαση της ΕΣΗΕΠΗΝ για δίωρες στάσεις εργασίας που αγνόησε προκλητικά τις ομόφωνες αποφάσεις όλων ανεξαιρέτως των ομοσπονδιών των εργαζομένων στον Τύπο. Η ΕΣΗΕΠΗΝ με την απόφαση της αυτή έδωσε την καλύτερη αφορμή στους εκδότες και σε καναλάρχη και εδώ στη Λέσβο, να ασκηθούν πιέσεις εξωθώντας -με τη γνωστή τρομοκρατική συμπεριφορά- τους εργαζόμενους που ήθελαν να απεργήσουν, σε... ψεύτικες δίωρες στάσεις εργασίας. Αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσουν ορισμένα απεργοσπαστικά φύλλα και να βγουν στον αέρα απεργοσπαστικές ζωντανές εκπομπές. Ένα άλλο ζήτημα σχετικά με τη συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι και μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Λέσβο κλήθηκαν να μην απεργήσουν, ενώ είναι αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων των ΜΜΕ, πόσο μάλλον αυτό το διάστημα που απολύθηκε μέλος τους, η δημοσιογράφος Πέλλη Γιακουμή. Η στάση της Διοίκησης της ΕΣΗΕΠΗΝ γενικότερα με τις απεργοσπαστικές αποφάσεις και τη μη ένταξη μελών στην Ένωση εγκλωβίζει τα μέλη της στην αποκλειστική αναμονή των επιδομάτων τους (τα οποία όλως τυχαίως ανακοινώθηκαν την παραμονή της απεργίας) αναστέλλοντας το αυτονόητο δικαίωμα όλων στη μαζική συνδικαλιστική έκφραση.
Το ΣΕΜΜΕΛ εκφράζοντας τα συμφέροντα των μισθοσυντήρητων εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων στα τοπικά ΜΜΕ ταυτίζεται με τις αποφάσεις και τον σχεδιασμό της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ στην οποία συμμετέχουν 11 Ενώσεις και Σωματεία Τύπου.
Θεωρούμε ότι η 48ωρη απεργία χάραξε νέα πορεία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Για να ανακληθούν όμως οι απολύσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας και η εργοδοτική τρομοκρατία απαιτείται απ όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ να παραμερίσουν τους τεχνητούς διαχωρισμούς και τις αντιπαραθέσεις, που μόνο τα συμφέροντα των εργοδοτών εξυπηρετούν. Απαιτείται πάνω απ όλα ενότητα και αλληλεγγύη.
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους. Ο ατομισμός και η ατομική διαπραγμάτευση δεν είναι λύση. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση.
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: