Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις


Tη συνέχιση των κινητοποιήσεων με την πρόταση προς την ΕΣΗΕΑ για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι την υπογραφή από την πλευρά της κυβέρνησης (απαιτούνται 4 υπογραφές υπουργών) των αποφάσεών της για τους συμβασιούχους, που όμως προβλέπουν την παραμονή 63 δημοσιογράφων, από τους 171, «κόβοντας» τους υπόλοιπους, αποφάσισε η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Προφανώς ο στόχος δεν μπορεί να εξαντλείται ούτε στη σφαγή των υπολοίπων, ούτε σε νεφελώδη κριτήρια που «βαθμολογούν» την παραμονή, γιατί ενώ υπάρχουν πράγματι κραυγαλέες και προκλητικές περιπτώσεις από το παρελθόν, η απόλυτη εφαρμογή τους, οδηγεί σε λάθος μονοπάτια όπου εργαζόμενοι κρίνουν εργαζόμενους. Όπως τόνισε ένας εργαζόμενος αναφερόμενος στο κριτήριο της μιας δουλειάς, «αν εγώ κάνω δύο δουλειές και έχω γυναίκα άνεργη και τρία παιδιά και έχω εισόδημα 30.000 ευρώ το χρόνο, πρέπει να κοπώ έναντι κάποιου με μια δουλειά και συνολικό ετήσιο εισόδημα, πχ 100.000, διότι μπορεί να έχει και ενοίκια»?




Πανελλαδική 48ωρη απεργία για όλα τα ΜΜΕ αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ στη συνεδρίασή της για τις 17 και 18 Ιανουαρίου. Δεν βγήκε απόφαση στην ΕΣΗΕΑ, διότι το σκορ ήταν 5-5 (απουσίαζε ένας). Αυτά μέχρι τώρα, όταν μάθουμε περισσότερα, θα σας ενημερώσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: