Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 26 εμπρός για απεργία, το μέλλον μας δεν είναι μνημόνια-ανεργία

...φωτο από τη σημερινή απεργιακή διαδήλωση, ελπίζουμε αργότερα να αναρτήσουμε κι άλλες...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας των σωματείων των ΜΜΕ, απεργιακή συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ, όπου έγιναν και κάποιες σύντομες ομιλίες και ακολούθησε διαδήλωση.

Από τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων έξω από την ΕΣΗΕΑ, σημειώνουμε τη σωστή επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ότι όταν η απεργία είναι όλων των σωματείων, όπως η σημερινή και φτάνουν αιτήματα εξαίρεσης (η μετάδοση του αγώνα ΠΑΟ-Λεβαδειακός) θα πρέπει να ενημερώνονται όλα τα σωματεία και να μην αποφασίζουν λίγοι για να δεσμεύουν και άλλους. Εδώ να σημειώσουμε ότι η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για εξαίρεση ελήφθη τηλεφωνικά και μόλις συμπληρώθηκε ο αριθμός 6, δηλαδή πλειοψηφία, σταμάτησε η τηλεφωνική γύρα, σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική λειτουργία με αποκλεισμούς μελών του ΔΣ. Πχ ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή που θα ψήφιζε αρνητικά στο αίτημα της εξαίρεσης δεν ειδοποιήθηκε ποτέ.

Άρα μιλάμε για απόφαση κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα. Στη διαδήλωση που πήγε στο υπουργείο Εργασίας (και φυσικά έφυγε με άδεια χέρια, αφού ο υπουργός εφαρμόζει το μνημόνιο), πέρασε από τη Βουλή και κατέληξε έξω από την ΕΣΗΕΑ, πήραν μέρος περίπου 700 απεργοί.


Χωρίς να έχουμε κρύψει ότι θεωρούσαμε λάθος την απόφαση για απεργία σήμερα, δηλαδή ξέχωρα από τη γενική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, οι Financial Crimes, «κατεβάσαμε» και κάποια συνθήματα για την περίσταση, που φωνάξαμε στη διαδήλωση, όπως:
*Στις 26 εμπρός για απεργία, το μέλλον μας δεν είναι μνημόνια-ανεργία
*Όχι στην απάτη την τρικομματική - Να φύγουνε μνημόνια και τροϊκανοί
*Αλληλεγγύη σε όλους τους απεργούς, δεν είμαστε ντουντούκα στους τροϊκανούς
*Μαζί με τους εργάτες απεργιακά, ενάντια σε τρόικα και αφεντικά
*Συντάκτες τεχνικοί και διοικητικοί - Ενάντια στης κυβέρνησης την πολιτική
*Θέσεις εργασίας για όλους σταθερές - όχι απολύσεις και περικοπές
*Ασφάλιση στα μέσα τα ιντερνετικά, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά

Επόμενο βήμα η συμμετοχή στις 26 Σεπτέμβρη, ελπίζουμε όχι με την αναιμική στάση εργασίας, αλλά να αλλάξουν πορεία και να αποφασίσουν τα κλαδικά μας σωματεία, πλήρη συμμετοχή στην απεργία. Τόπος συγκέντρωσης 10.30πμ Μουσείο.

Σήμερα κυκλοφόρησε και το νέο τεύχος των Financial Crimes που διακινήθηκε στην απεργία. Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: