Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Aντιφασιστική Διαδήλωση στη Μεταμόρφωση

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
 ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Άλλη μια φασιστική επίθεση από μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στο κέντρο της Μεταμόρφωσης. Οι νεοναζί επιχείρησαν να κάψουν το κουρείο Πακιστανού μετανάστη, που βρίσκεται στην οδό Γκινοσάτη, ενώ δεν δίστασαν να μαχαιρώσουν και Έλληνα οδηγό ταξί που βρισκόταν στο κατάστημα ως πελάτης και αντέδρασε στην επίθεση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα δύο άτομα, εργαζόμενοι στο κατάστημα. Πρόκειται για το δεύτερο ρατσιστικό γεγονός μέσα σε μια βδομάδα, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Είχε προηγηθεί η επίθεση σε σπίτι Πακιστανών στην οδό Πάρου, την οποία μάλιστα απέτρεψαν οι γείτονες την τελευταία στιγμή.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Όλοι και όλες, είδαμε με αποτροπιασμό τα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες μικροπωλητές στο Μεσολόγγι και τη Ραφήνα. Τις δολοφονίες μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, μέσα στο καλοκαίρι, ταυτόχρονα με τα πογκρόμ από την ΕΛ.ΑΣ του Δένδια, με την ειρωνική ονομασία «Ξένιος Δίας».Τις δεκάδες επιθέσεις εις βάρος μεταναστών αλλά και ντόπιων αγωνιστών ολόκληρη την τελευταία χρονιά. Οι φασιστικές επιθέσεις των νοσταλγών του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, δεν είναι τυχαίες. Γίνονται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και η Τρόικα, εξαπολύουν την τεράστια μνημονιακή επίθεση εις βάρος των δικαιωμάτων όλων μας. Που τσεκουρώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν δημόσιες υπηρεσίες, πετάνε εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία, επιβάλλουν δυσβάσταχτα χαράτσια. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες.

Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και των νεοναζί για να διασπάσουν τον εργαζόμενο λαό, την πραγματική δύναμη που μπορεί να τους τσακίσει. Για να μας αποπροσανατολίσουν, να μας κάνουν να βλέπουμε τον εχθρό στον γείτονά μας, τον συνάδελφό μας, με μοναδική αιτία την καταγωγή του, το θρήσκευμά του, το διαφορετικό χρώμα δέρματος.Η φασιστική τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει.

Ούτε στη Μεταμόρφωση - ούτε πουθενά. Εδώ και χρόνια, ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες, δίνουμε τη μάχη και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία εργαζομένων της περιοχής, τα κόμματα της Αριστεράς και κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια, να δώσουν μαζική απάντηση στους νεοναζί.

Απαιτούμε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί πρόκειται για μια συμμορία νεοναζί δολοφόνων κι όχι για ''άλλο ένα'' πολιτικό κόμμα. Απαιτούμε να κλείσουν τα γραφεία της γιατί πρόκειται για ορμητήρια φασιστικών επιθέσεων στις γειτονιές που βρίσκονται. Να τιμωρούνται παραδειγματικά οι δράστες τέτοιων επιθέσεων. Και όλοι μαζί να απομονώσουμε τις ρατσιστικές τους ιδέες που σκοπό έχουν να κάνουν τη ζωή των κυβερνήσεων και των αφεντικών μας πιο εύκολη,για τις επιθέσεις που θέλουν να μας περάσουν.

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9 6μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: