Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ένα καράβι για τη Γάζα-συνέντευξη Τύπου

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου


 

Γάζα: Μέλη Εθνικών Κοινοβουλίων ανάμεσα στους επιβάτες του Estelle

Nέες συμμετοχές προστέθηκαν στην υπό εξέλιξη νέα ανθρωπιστική αποστολή προς τη Λωρίδα της Γάζας.
 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα»: «Το μεσημέρι της 16ης Οκτωβρίου επιπρόσθετοι επιβάτες συνάντησαν και επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο SV Estelle – Καράβι για τη Γάζα, της αποστολής του Στόλου της Ελευθερίας για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας. Μέλη των Κοινοβουλίων της Ελλάδας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Ισπανίας επιβιβάστηκαν σε μία δράση που έλαβε χώρα νότια του Ελληνικού Αρχιπελάγους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πλοιο μαζί με ακτιβιστές και πλήρωμα από τον Καναδά, Φινλανδία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία.
Το SV Estelle αναμένεται να φθάσει στην Γάζα κατά την διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Το ιστιοφόρο Estelle, πλοίο με ιστορία 90 ετών, ολοκληρώνοντας τον περίπλου της Ευρώπης σε ένα ταξίδι που κράτησε δύο μήνες, απέπλευσε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου από το λιμάνι της Νάπολη στην Ιταλία με προορισμό την θάλασσα της Παλαιστίνης. Η Ελληνική Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, γεννεσιουργός συνιστώσα του Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition), υποστηρίζει την προσπάθεια του Estelle να σπάσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας. Μαζί της, δεκάδες μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την υπογραφή τους, φορείς με ψηφίσματα, αλλά και ο Ελληνικός λαός που παραδοσιακά στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων.

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” ανακοινώνει ότι λόγω της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, η προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα συνέντευξη τύπου για την αποστολή του Estelle μετατίθεται για την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της παλιάς Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2012, ο συντονιστής Βαγγέλης Πισσίας και το μέλος της Γραμματείας Δημήτρης Πλειώνης θα παρουσιάσουν το εγχείρημα, ενώ μέλη του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και άνθρωποι των Τεχνών θα υποστηρίξουν το ανθρωπιστικό και δικαιικό νόημα αυτής της προσπάθειας».

Δεν σταματάμε!

Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: