Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Όχι άλλη αδράνεια


...το ακόλουθο κείμενο, διακινείται στο χώρο των εργαζομένων της ΕΡΤ, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΣΠΕΡΤ...


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η συγκυβέρνηση κι ας φαίνεται πως κάνει ό,τι θέλει. Η δυσαρέσκεια και οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις, τις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις οργανισμών, την κατάρρευση του δημοσίου αυξάνονται. Μόνη «λύση» για τη συγκυβέρνηση είναι η επιστράτευση. Επιστρατευμένοι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, στην ακτοπλοΐα, στην εκπαίδευση.

Η οργή και η δυσαρέσκεια υπάρχει, στο δημόσιο και τους υπό συγχώνευση οργανισμούς, πριν ακόμα εφαρμοστεί ο νόμος και γίνουν οι απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων…

Δημοσιεύματα θέλουν την ΕΡΤ να κλείνει. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το διέψευσε, όμως ποιος τον  πιστεύει; Τρεις ημέρες πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε τους εκπαιδευτικούς ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην εργασιακή τους σχέση.

 Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δυόμισι μήνες με τον κατάλογο των αιτημάτων τους να μεγαλώνει κάθε εβδομάδα, αφού αυξάνονται και οι επιθέσεις της κυβέρνησης.

Η συλλογή 120 υπογραφών συναδέλφων, με τις οποίες ζητούσαμε συγκέντρωση εργαζομένων, ώστε να γίνει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Π. Καλφαγιάννη ήταν και αυτή τη φορά αρνητική. Το επιχείρημά του ήταν ότι θα ενημερώσει όταν έχει κάτι χειροπιαστό.

Επειδή, η περιουσία της ΕΡΤ περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ και το σενάριο για κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ενεργό,  δεν υπάρχει άλλος χρόνος για ροκάνισμα.

Είναι ανάγκη τα Σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να αφουγκραστούν τις διαθέσεις τους. Θα πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα και να τον κλιμακώσουν. Δεν είναι δυνατόν ένα κομμάτι της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι να βγάλουν μόνοι τους το «φίδι από την τρύπα».  Το προηγούμενο διάστημα το πιο αδύναμο εργατικό κομμάτι, οι καθαρίστριες της ΕΡΤ, έκαναν απεργία για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους από τον εργολάβο. Εμείς ακόμα περιμένουμε σιωπηλά τα πρόσθετα του 2012.

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης είναι τεράστιες και ζητούν την ανάλογη απάντηση.

Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενωμένοι, ξεπερνώντας διχαστικές λογικές που στόχο έχουν την αδράνειά μας. Όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να περισώσουμε, τα σώσαμε με αγώνες και ενωμένοι. Τώρα είναι στιγμή που πρέπει να ενωθούμε ξανά, και μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.

Εργασιακή ενημέρωση στο: http://financialcrimesnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: