Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Το πάθος για μάθηση και λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά



Η Εργασιακή Επιτροπή των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη Α.Ε εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, που διανύει την 24η ημέρα απεργία πείνας, ύστερα από την άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά πλέον  για δεύτερη φορά στο αίτημα για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Νίκος Ρωμανός προχώρησε σε απεργία πείνας και βρίσκεται  ήδη στην 24η  ημέρα χορεύοντας με το θάνατο  όπως αναφέρει και στην νέα επιστολή του κάνοντας λόγο για «κρατική στρατηγική με στόχο την εξόντωσή του» και σημειώνει πως «η παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος του.
Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας  στον συγκρατούμενο του, Γιάννη Μιχαηλίδη οπου βρίσκεται  και αυτός με την σειρά του  σε απεργία πείνας ως ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό. 

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ όσο και όλη η κοινωνία καταγγέλλουμε την προπαγάνδα που παράγουν τα συστημικά ΜΜΕ ,διαιρώντας και εξαθλιώνοντας όλα τα εργατικά και κοινωνικά  στρώματα, στηρίζοντας μνημόνια και τρόικα ,ισοπεδώνοντας ότι έχει απομείνει  από ελευθέριες και δικαιώματα.
Καταδικάζει δε την συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ –ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και καλεί τον υπουργό δικαιοσύνης κ.Αθανασιόυ  να εφαρμόσει το ήδη κουρελιασμένο από εφαρμοστικούς Νόμους ΣΥΝΤΑΓΜΑ και να προστατέψει  ότι έχει μείνει από ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες.  

Δεν θα αφήσουμε κανέναν όμηρο –κοινωνικό αγωνιστή στα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών.
Οι θεσμοί αυτής της κοινωνίας είναι φυλακές Υψίστης Ασφαλείας .
Το κράτος δολοφονεί!
Το όπλο μας η αλληλεγγύη.

Η Εργασιακή Επιτροπή Εργαζομένων στον ΔΟΛ.

αναδημοσίευση από http://sxoliastisepiea.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: