Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην πλατεία Βικτώριας


Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας, κόντρα στην προσπάθεια "αγανακτισμένων πολιτών" να ρίξουν ρατσιστικό δηλητήριο. Η πλατεία πλημμύρισε αντιφασίστες/τριες, ενώ απέναντι, η ρατσιστική φασιστοσύναξη κατόρθωσε να μαζέψει μόλις 15 άτομα, απομονωμένα και υπό την προστασία των ΜΑΤ.
Στις γειτονιές της Αθήνας, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το 2008-2013 έσπειραν το τρόμο, με πογκρόμ, μαχαιρώματα εκατοντάδων προσφύγων, εμπρησμούς καταστημάτων και χώρων θρησκευτικής λατρείας, οι ρατσιστικές επιτροπές της ακροδεξιάς επεχείρησαν  να ξαναπατήσουν πόδι, με τις πλάτες της Αστυνομίας και την κάλυψη του Μπακογιάννη.
Ο Μπακογιάννης άνοιξε την όρεξη στη ακροδεξιά και τους φασίστες, όταν έκοψε τα παγκάκια της Πλατείας Βικτωρίας για να μην κάθονται σε αυτά πρόσφυγες, μητέρες με παιδιά, θυμίζοντας την πρακτική Κακλαμάνη, ο οποίος είχε κλείσει το 2008 την παιδική χαρά στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για να μην μαζεύονται προσφυγίνες με τα παιδιά τους. 
Η ΝΔ στον Δήμο της Αθήνας παίζει ρατσιστικά παιχνίδια στην Αθήνα και σπαταλά εκατομμύρια σε Μεγάλους Περιπάτους αντί να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτη επιχορήγηση για τη μίσθωση ξενοδοχείων και την αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων για την άμεση στέγαση των προσφύγων. Μαζί με τον Μητσοτάκη αφήνουν τα περιθώρια για να εκκολαφτεί ξανά το αυγό του φιδιού. Δεν τους πέρασε


Δεν υπάρχουν σχόλια: