Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Nέα από τα ΜΜΕ 7/11/2007


Καταψηφίστηκε ο απολογισμός της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ στη σημερινή δεύτερη και τελευταία μέρα του 22ου απολογιστικού της συνεδρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σώμα των συνέδρων πρέπει να εκλέξει νέα διοίκηση μέσα στις επόμενες μέρες. Πολλές ήταν οι κριτικές στις ομιλίες συνέδρων για υποτονική αντιμετώπιση του θέματος της ψηφιακής τηλεόρασης (είσοδος ιδιωτών στην ΕΡΤ), στη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των μονιμοποιηθέντων συμβασιούχων, τον διάλογο για τα ΒΑΕ (βαρέα και ανθυγιεινά), την παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα (εικονολήπτες , τεχνικοί, κλπ). Από 130 συνέδρους, 44 υπερψήφισαν τον απολογισμό, 75 τον καταψήφισαν και τα υπόλοιπα ήταν 4 λευκά και αποχές. H καταψήφιση αποτελεί πολιτική ήττα της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Αναρωτιόμαστε όμως αν η ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε έστω και κάποιες αποσπασματικέςκινητοποιήσεις, τότε για τα ίδια θέματα τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις ηχηρές απουσίες ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ?


Με τετράωρη στάση εργασίας, σαν συμπαράσταση, συμμετείχε το σωματείο
εργαζομένων στον "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM" στις κινητοποιήσεις (απεργία και
κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου Αττικής) των εργαζομένων στους
βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, που είναι απλήρωτοι για έξι μήνες
και των μονίμων του Δήμου, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της
καθαριότητας.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους των ΜΜΕ «SPORTIME FM 89,2», «SPORTIME», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» και ALPHA 9.89" που αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: