Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Eπιστολή τεχνικών σωματείων ΜΜΕ


1. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Α.)
3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.) ΦΑΞ : 2108847368 Τηλ. 697811707
2. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.)
Αριστοτέλους 32 (Ε Κ Θ) Τ. Κ. 546 31 ΦΑΞ: 2310642680 Τηλ. 6937051488
3. ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ε. Τ. Ι. Τ. Κ.)
Ηράκλειο Κρήτης Τηλ. 6936727701
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ν. Δ ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε.)
Κανακάρη 178 Πάτρα Τ. Κ. 26221 Τηλ. – Φαξ 261022446

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007 Αριθμός Πρωτ. 1002/373
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας απαντώντας στην πρωτοφανή κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στο Ασφαλιστικό, λέμε ξεκάθαρα, για μια ακόμα φορά, ότι παλεύουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις για την δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ το οποίο θα καλύπτει συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση (Δημοσιογράφους όλων των μέσων, Τεχνικούς Ραδιοφωνίας, Τηλεόρασης και Τύπου, Φωτορεπόρτερ, Διοικητικούς υπαλλήλους ΜΜΕ κλπ).
Επισημαίνουμε ότι αυτή είναι και η εκφρασμένη θέση όλων των Ενώσεων του Τύπου, πλην μιας μικρής πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Σ Η Ε Α (6 με 5). Η μικρή αυτή πλειοψηφία, περιέργως, επιμένει να διατηρεί τον χώρο διασπασμένο προσπαθώντας δήθεν να διατηρήσει τα «κεκτημένα» (Αγγελιόσημο = 150 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο). Αποκρύπτει όμως ότι η ύπαρξη και η βιωσιμότητα των δύο ασφαλιστικών της Ταμείων (Τ Σ Π Ε Α Θ – Ε Δ Ο Ε Α Π) οφείλεται στο γεγονός ότι τα Ταμεία αυτά εισπράττουν την μερίδα του λέοντος του κοινωνικού αυτού πόρου, εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων και κυρίως των Τεχνικών Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Απευθυνόμενοι ευθέως στην μικρή πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε Σ Η Ε Α τους καλούμε για μία ακόμα, ύστατη φορά, να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική. Το μόνο που υπερασπίζονται είναι η άδικη κατανομή του Αγγελιοσήμου σε λίγους και «εκλεκτούς» εμποδίζοντας ταυτόχρονα την συνδικαλιστική ενοποίηση των εργαζομένων στον Τύπο και στα Μ Μ Ε όλης της χώρας (Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί κλπ). Τους τονίζουμε ότι η ενοποίηση αυτή με στόχο την Δημιουργία ενός ισχυρού Συνδικάτου Τύπου είναι ο μόνος δρόμος αποτελεσματικής παρέμβασης και ανακοπής της επερχόμενης ασφαλιστικής λαίλαπας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Διασωματειακού, το οποίο, ως γνωστόν, το απαρτίζουν 12 Συνδικαλιστές Οργανώσεις Τύπου, προτάθηκε να απεργήσει όλος ο κλάδος με αίτημα την δημιουργία αυτού του Ταμείου. Στην πρόταση ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο πρόεδρος της Ε Σ Η Ε Α. Μετά από αυτό, κάποιες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Διασωματειακού, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στην απεργία, εκτελώντας απόφαση της Π Ο Ε Σ Υ, με ξεχωριστό διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο περιλαμβάνεται και το αίτημα της ίδρυσης ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ και κάποιες άλλες όχι.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, με την βεβαιότητα ότι το μόνο που θα περάσει στην κοινή γνώμη είναι η θέση της Πλειοψηφίας των έξη (6) της Ε Σ Η Ε Α, αποφασίσαμε να μην λάβουμε μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 27.11.07, αλλά να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το Ασφαλιστικό με όλους τους εργαζόμενους της Χώρας.
Παρόλα αυτά ευχόμαστε στους συμμετέχοντες στην απεργία της Τρίτης, καλή επιτυχία στον αγώνα τους γιατί οι κερδισμένοι αγώνες μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. - Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – Ε. Τ. Ι. Τ. Κ. – Σ. Τ. ΤΗΛ. Ν. Ε

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ – ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ - ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: