Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Σύσκεψη ΠΟΣΠΕΡΤ για ΣΣΕ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Μετά τη συγκρότηση του ΔΣ, πού εκλέχτηκε από το 26ο Έκτακτο εκλογικό Συνέδριο, συγκαλούμε σύσκεψη των προέδρων ΟΛΩΝ των πρωτοβάθμιων σωματείων ΕΡΤ ΑΕ την Παρασκευή 3-07-09, στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 12:00, με θέμα: «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ»

Τη σύσκεψη καλούμε, προκειμένου να συναποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για την υπογραφή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Επίσης να συζητήσουμε όλοι μαζί για το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε το συνέδριο και άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση υπογραφής Επ. ΣΣΕ και η απαράδεκτη, άρνηση της Διοίκησης, να αρχίσει απευθείας διαπραγματεύσεις, επιπρόσθετα απαιτεί, την ενότητα όλων μας.
Ενότητα, που είναι απαραίτητη για το καλύτερο αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους, που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οφείλουμε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα τους.
Ελπίζουμε να συμμετέχουν όλοι, ιδιαίτερα οι πρόεδροι - αλλά και τα μέλη των ΔΣ - που δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες του 26ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και δεν έγιναν κοινωνοί των ζητημάτων που αναφέρθηκαν, ούτε ενημέρωσαν το σώμα για τις δικές τους προτάσεις και αυτό για να είμαστε δυνατοί και αποτελεσματικοί, για την υπογραφή Επ. ΣΣΕ.

Συνάδελφοι,
Οι απόψεις για διάσπαση δεν βοηθάνε τους εργαζόμενους. Τα επιχειρήματα που διαδίδουν κάποιοι, ότι «δεν αναγνωρίζουμε την ΠΟΣΠΕΡΤ αν δεν φύγουν τα σωματεία του Ιδιωτικού τομέα» μόνο βούτυρο στο ψωμί της διοίκησης βάζει και όχι στων εργαζόμενων. Και επιπλέον δεν έχει καμία βάση διότι για να αλλάξει το καταστατικό της ΠΟΣΠΕΡΤ – που ομόφωνα ψηφίσαμε το 1999 - απαιτείται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που ουδείς το έχει ζητήσει. Κάθε αλλαγή απόφασης Συνεδρίου, όπως για τις περίφημες «επιχορηγήσεις», απαιτεί Συνέδριο.
Η καλύτερη λύση είναι ο διάλογος στα πλαίσια των οργάνων.
Μπορούμε επομένως στα πλαίσια της εξειδίκευσης του προγράμματος δράσης, που περιέχει την προκήρυξη - εντός 3μηνου - Οργανωτικού ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στο οποίο «θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα και θα δώσουμε λύσεις στις λειτουργικές ανάγκες των σωματείων», να συζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να αποφασίσουμε με πνεύμα ίσης μεταχείρισης και ενότητας το καλύτερο και για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: