Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Έτοιμοι για Νέους Αγώνες


FINANCIAL CRIMES: Έτοιμοι για Νέους Αγώνες

Δεν χρειάζεται ανασυγκρότηση μόνο η ΕΣΗΕΑ, αλλά και η αριστερά στον κλάδο μας. Αυτό είναι κατά την γνώμη μας ένα από τα βασικά συμπεράσματα που βγαίνει από τα αποτελέσματα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης στην ΕΣΗΕΑ.
Η παράταξη Σόμπολου παρά το ψαλίδισμα που υπέστη σε ποσοστά παραμένει κυρίαρχη δύναμη, συσπειρώνοντας ότι πιο αντιδραστικό, «μαύρο» και αναχρονιστικό υπάρχει στον κλάδο. Η παράταξη Τσαλαπάτη είναι ο μεγάλος ηττημένος, χωρίς ωστόσο προς το παρόν σαφή προοπτική για οριστική έξωση από την Ακαδημίας 20 του φιλοεργοδοτικού-φιλοκυβερνητικού διδύμου, που δεν δίστασε να στραφεί ακόμη και στην λάσπη προκειμένου να συκοφαντήσει τους αντιπάλους της.
Η αδυναμία των κυρίαρχων παρατάξεων της αριστεράς(Συσπείρωση-Μαχόμενη) να εμπνεύσουν ένα πραγματικό κλίμα ανατροπής του δημοσιογραφικού κατεστημένου που λυμαίνεται την Ένωση φάνηκε ξεκάθαρα από το γεγονός ότι τα ποσοστά τους βαίνουν μειούμενα, παρά την επιστράτευση δεκάδων ονομάτων στα ψηφοδέλτια τους που λειτουργούν ως «κράχτης» με μηδαμινή τις περισσότερες φορές δράση «από τα κάτω».
Αν οι εν λόγω παρατάξεις κατάφερναν να κινητοποιήσουν όχι μόνο προεκλογικά, αλλά σε όλες τις μεγάλες μάχες μικρό αριθμό των ονομάτων που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτιά τους, ίσως τότε πράγματι να είχε έλθει η πολυπόθητη Ανατροπή.
Οι Financial Crimes, σταθεροί στην αντίληψη για συσπείρωση του κόσμου από τα κάτω, έγιναν ο βασικός πόλος για την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή με το ΑΡΜΜΕ και άλλους αγωνιστές, καταφέρνοντας να διπλασιάσει ψήφους και ποσοστά, χάνοντας την έδρα, απλά και μόνο εξαιτίας του καλπονοθευτικού συστήματος των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ.
Η επιτυχία των Financial Crimes, που μόλις μερικά χρόνια πριν ξεκινούσαν από μία μικρή ομάδα συναδέλφων ως προσπάθεια συγκρότησης και ανάδειξης μίας διαφορετικής φωνής στον συνδικαλισμό στα ΜΜΕ, δείχνει ότι ο μόνος δρόμος για την Ανατροπή, είναι η ζύμωση με τους συναδέλφους, η καθημερινή παρουσία στους αγώνες και όχι τα εκλογομαγειρέματα κορυφής.
Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουμε να δίνουμε ραντεβού στις κινητοποιήσεις και τα προβλήματα, καλώντας παράλληλα σε αγωνιστική εγρήγορση τον κόσμο της εργασίας, καθώς ήδη λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις εκλογές, οι εργοδότες δείχνουν άγριες διαθέσεις. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις για την Ανατροπή του εργοδοτικού κατεστημένου και των αντιδραστικών πολιτικών στην ΕΣΗΕΑ. Θα συνεχίσουμε παράλληλα να παλεύουμε για μία πραγματική συνεργασία από τα κάτω όλων εκείνων των δυνάμεων που αγωνιούν για το μέλλον του κλάδου, για να μην πληρώσουμε την κρίση των μίντια εμείς οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, τεχνικοί και άλλες ειδικότητες. Δεν είναι καιρός για πανηγυρισμούς αλλά για αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: