Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Στο πλευρό της Αγγελικής





Για την πλήρη υπόθεση σας παραπέμπουμε σε δημοσίευμα του Blog στις 29 Γενάρη 2009. Δημοσιεύουμε τις πιο πρόσφατες αναφορές στο θέμα με αφορμή τη δίκη που θα γίνει (ελπίζουμε) στις 18 Ιούνη στη Χίο.

oι φωτο είναι από την εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ" της Χίου (www.alithia.gr)


Από το ΑΠΕ
Τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο Αγγελική Χατζηδημητρίου, η οποία πριν από τρία χρόνια είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της εργασίας της, από ιδιωτικό φρουρό στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η "Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης στον νότο-Αναρχική Πρωτοβουλία από νότια της Αθήνας, Κόρινθο, Πάτρα και Αίγιο", με αφορμή την έναρξη, στη Χίο, στις 18 Ιουνίου, της δίκης των υπεύθυνων του περιστατικού.
Η Αγγελική "συνεχίζει να βρίσκεται καθηλωμένη μέσα στη σιωπή", προσδοκώντας θεραπεία στις νοσηλευτικές μονάδες και τα ειδικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρει η "Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης", προσθέτοντας ότι απαίτηση της οικογένειάς της και της κοινωνίας είναι στη δίκη να τιμωρηθούν όσοι "είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας" της δημοσιογράφου.
Η Κίνηση συγκεντρώνει εδώ και καιρό χρήματα για να συμβάλει στα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας της δημοσιογράφου, στο λογαριασμό 0026-0142-98-0100646366 (Eurobank).

Από το www.myrovolos.grΤρίτη, 16.06.09
Η Εκτελεστική Γραμματεία Ν.Τ. Χίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για μια ακόμα φορά εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Αγγελική Χατζηδημητρίου και στην οικογένειά της, οι οποίοι δοκιμάζονται πάλι στα δικαστήρια της Χίου για τη δικαίωσή τους. Απέναντι στο άδικο και βαρύ τραυματισμό της εργαζόμενης δημοσιογράφου Αγγελικής, που την οδήγησε στην αναπηρική καρέκλα και δημιούργησε οξύτατα κοινωνικά, οικογενειακά και σοβαρά προβλήματα υγείας, η απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, είναι λαϊκό αίτημα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και με την παρουσία τους την Πέμπτη το πρωί, 18 Ιούνη στο δικαστήριο της Χίου. Για την Ε.Γ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Λ.ΛΥΚΟΥ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Μ.ΣΤΑΘΗΣ



Από το www.chiosnews.comΤρ 16/6/2009
Αγγελική είμαστε μαζί σου στον αγώνα που δίνεις, θα είμαστε δίπλα σου!

Κόντρα σε εκείνους που οπλίζουν, δια νόμου κιόλας, το χέρι των σεκιουριτάδων και κάθε είδους κατασταλτικό μηχανισμό (ιδιωτικό και κρατικό)..
Κόντρα στο σύστημα που καταστέλλει στο δρόμο και στο εργοστάσιο!
Για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα είτε της εργοδοτικής, είτε της κρατικής βίας και τρομοκρατίας. Από την Κούνεβα, μέχρι τον μικρό Αλέξη, μεχρι την Αγγελική και πόσους ακόμα..
Κόντρα σε εκείνους που δημιούργησαν ένα σύστημα υγείας γεμάτο ελλείψεις σε άψυχο και έμψυχο “υλικό” και έφεραν την Αγγελική Χατζηδημητρίου σε αυτή την κατάσταση. Ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί εν πολλοίς στον αυτόματο, ένα σύστημα υγείας που ιδιωτικοποιείται, ένα σύστημα υγείας που δεν ενδιαφέρεται καν για τον σκοπό τον οποίο υποτίθεται εξυπηρετεί. Ένα σύστημα υγείας που αδιαφορεί για τον ασφαλισμένο, αδιαφορεί για τον άνθρωπο και κινδυνεύουμε να το πληρώσουμε με τις ζωές μας.
Για να μην επαναλαμβάνεται συνεχώς η ίδια εικόνα.

* Μαζί κι εμείς θύματα της πολιτικής τους και του γενικότερου κλίματος καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν, για όποιον τολμά και κάνει καλά τη δουλειά του, για όποιον αντιστέκεται, για όποιον τολμά να ζεί με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά!
* Η πολιτική τους δεν παίρνει από διορθώσεις. Η πολιτική τους μόνο ανατρέπεται!
Να τιμωρηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι του εγκλήματος της Αγγελικής (διοίκηση ιδιωτικής εταιρείας ΔΕΗ, σεκιουριτάς, γιατροί Νοσοκομείου Χίου)
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ, την Πέμπτη 18 Ιούνη το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Χίου

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου




Επίσης σε ανάρτηση στις 27 Μάρτη στο blog μας με παρουσίαση της συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στην ομιλία του ο Νάσος Μπράτσος μέλος της ΕΣΗΕΑ και των Financial Crimes, είχε δηλώσει: «Τέλος αυτές τις μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια μετά το σοβαρό τραυματισμό της συναδέλφισσας Αγγελικής Χατζηδημητρίου στη Χίο από σεκιουριτά, την ώρα που επιχειρούσε να κάνει ρεπορτάζ στη ΔΕΗ της Χίου και θεωρώ αυτονόητο, ότι στην τελική του απόφαση το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, θα επαναδιατυπώσει την με κάθε τρόπο αλληλεγγύη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: