Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΣΣΕ: Είναι οι ίδιοι που «χτυπάνε» κάθε καλοκαίρι

Ο «ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes» για ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ - ΕΙΗΕΑ

Αγνοώντας τα πραγματικά μεγέθη της ακρίβειας που καλπάζει ανεξέλεγκτα, την ήδη υπάρχουσα απώλεια εισοδήματος και αγοραστικής δύναμης και της εξέλιξης του πληθωρισμού, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ υπέγραψε με την ΕΙΗΕΑ, ΣΣΕ με διετή διάρκεια και με ποσοστά αυξήσεων, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων, που αμείβονται με ένα μισθό και όχι με παχυλά συμβόλαια και πάσης φύσεως αργομισθίες. Παράλληλα το θεσμικό κομμάτι της ΣΣΕ σκοπίμως δεν περιέχει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των νομότυπων ξεχειλωμάτων της ΣΣΕ (μπλοκάκια, μαθητείες, κλπ).
Δεν θα επαναλάβουμε αναλυτικά τις θέσεις μας για τις ΣΣΕ, μπορείτε να τις βρείτε αναρτημένες στο http: financialcrimesnews.blogspot.com
Όμως αξίζει να σημειωθεί η τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Χωρίς γενικές συνελεύσεις στα μαγαζιά (και για το θέμα των ΣΣΕ και για το ασφαλιστικό), χωρίς δημόσιες δεσμεύσεις και ενημερώσεις για το διεκδικητικό της πλαίσιο, χωρίς συνεδριάσεις του μικτού, με σκόπιμη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια (όπως στις 19 Ιούνη 2008), με υποταγή στις προτάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ για αυξήσεις 5,8% (εμ πώς αλλιώς θα περίσσευαν λεφτά για το 1.200.000 που κόστισαν τα νέα σήματα της ΕΡΤ).


Είναι οι ίδιοι που «χτυπάνε» κάθε καλοκαίρι.
ΘΥΜHΣΟΥ το καλοκαίρι του 2007, τους απόντες με την απουσία από κάθε κινητοποίηση για το νομοσχέδιο Ρουσόπουλου για τα ΜΜΕ και για την ιδιωτικοποίηση μέσω ψηφιακής τηλεόρασης στην ΕΡΤ (δυστυχώς και η αριστερά, που πήρε το κοκαλάκι του Ρουσόπουλου για άδεια στα κομματικά ΜΜΕ).
ΘΥΜHΣΟΥ το καλοκαίρι του 2006, τους απόντες, όταν πλησίαζε η σφαγή των συμβασιούχων που δεν «κάλυπτε» το Π.Δ. του Παυλόπουλου.
ΘΥΜHΣΟΥ το καλοκαίρι του 2004 με το μαζικό κόψιμο συμβασιούχων για «οικονομία» λόγω ολυμπιακών αγώνων και τις συνθήκες γαλέρας για πολλούς άλλους.
ΘΥΜHΣΟΥ το καλοκαίρι του 2004 το κλείσιμο της απεργίας, με τους απόντες να μην σηκώνουν τηλέφωνα, να λείπουν σε διακοπές και ο κλάδος να «ψήνεται» εργασιακά.


Είναι οι ίδιοι που μας κατηγορούνε για «πεζοδρομιακή αντίληψη συνδικαλισμού», για «γραφικούς», για «ταραξίες», είναι αυτοί που έχουν κάνει τον κλάδο σαν τα μούτρα τους.
Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις μάχες και θα επαναλάβουμε το σύνθημα που είχαμε προεκλογικά για την ΠΟΕΣΥ και τώρα και για την ΕΣΗΕΑ: «Ας τους τελειώσουμε»


Υ.Γ.στις στήλες που βλέπετε στα δεξιά σας, εκτός από το τεύχος νο37, στην ενότητα "δημοσιεύματα", με τον τίτλο "ΣΣΕ", μπορείτε να δείτε δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν την αντίληψή μας για τις συμβάσεις εργασίας, τόσο στο θεσμικό, όσο και στο οικονομικό μέρος, αλλά και στις τακτικές διεκδίκησής τους.

1 σχόλιο:

dionisis είπε...

Σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Ας έχουν κατά νου οι συνάδελφοι αυτό το ξεπούλημα απο τους υποτακτικούς των εργοδοτών! Να τους στείλουμε σε «συνδικαλιστική σύνταξη»! Αγώνας διαρκείας για αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας!