Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Μπορούμε να "γυρίσουμε" το παιχνίδι


Άλλο ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκινάει (και αντίστοιχες διοργανώσεις σε λίγο, σε άλλα αθλήματα) και οι συνάδελφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, καλούνται στις επάλξεις της ενημέρωσης, μετά από μια "γεμάτη" εργασιακά περίοδο (με το EURO και τους Ολυμπιακούς Αγώνες). Αν η έναρξη μιας περιόδου σημαίνει απολογισμό και προγραμματισμό σε όλα τα επίπεδα, τότε δεν θα διστάσουμε να πούμε γι άλλη μια φορά, δημοσίως τη γνώμη μας.
Η νέα σαιζόν ξεκινάει με "βαρίδια" και "σκιές" στα εργασιακά μας ζητήματα από την προηγούμενη περίοδο (SPORTIME, Αθλητική, Funs news, κλπ) με την κύρια ευθύνη να βαραίνει την κυβέρνηση που όχι μόνο ανέχτηκε, αλλά υποδαύλισε φαινόμενα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσων, εισφοροκλοπών στα ταμεία, αεριτζήδων της ενημέρωσης με μαϊμουδοεταιρίες, κλπ
Για τίποτα από όλα αυτά δεν πάρθηκαν μέτρα που να δείχνουν ότι δεν θα επαναληφθούν.
Από κοντά και η πλειοψηφούσα κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ, που ανέχεται την απόλυτη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τον ευτελισμό του αθλητικού Τύπου με τη συχνή εμφάνιση πρωτοσέλιδων που παραπέμπουν στα πιο χαμηλά ανθρώπινα ένστικτα και για να μην ξεχνιόμαστε και με ανεπαρκείς οικονομικά και θεσμικά ΣΣΕ στις εφημερίδες και ληγμένες ΣΣΕ στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Στον αγώνα για βελτίωση των εργασιακών μας θεμάτων η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ έχει βγει από καιρό οφσάϊντ και η κυβέρνηση μας κάνει σκληρά φάουλ.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, το ξεπέρασμα των ανεπαρκών συνδικαλιστικών ηγεσιών και διεκδικώντας τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων.

Διαδηλώνουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (6μμ άγαλμα Βενιζέλου) ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: