Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Απολύσεις στο ξεκίνημα της σεζόν


Δύο συνάδελφοι δημοσιογράφοι (Έθνος και Έθνος της Κυριακής) και μια συνάδελφος δακτυλογράφος (Βραδυνή) απολύθηκαν στα πλαίσια περικοπών. Είναι το "καλημέρα" των εργοδοτών στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Χρέος των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα ΜΜΕ είναι να αντιδράσουν αποφασιστικά και άμεσα, για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στη δουλειά τους και να μην γίνουν τα περιστατικά προάγγελος μαζικών περικοπών. Το Σάββατο στη ΔΕΘ διαδηλώνουμε και γι αυτούς, ενάντια στην κυβέρνηση που αποθρασύνει τους εργοδότες με τις αντεργατικές της επιλογές.

Σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς την ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της ΔΕΘ τονίζει ότι: "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψετε σε μία μικρή ομάδα από προβληματικά και διαταραγμένα άτομα, να διαταράξουν την ηρεμία αυτής της πόλης και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών της".

Απαντάμε ότι μικρή ομάδα από προβληματικούς και διαταραγμένους, είναι αυτοί που ψαλιδίζουν τα ΒΑΕ και τα εργασιακά δικαιώματα, βυθίζουν τον κόσμο στη φτώχεια και αφήνουν τους εργοδότες να αλωνίζουν.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: