Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Διαδήλωση στη ΔΕΘ - Να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια

 Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ,
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣΣτις 5 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, θα διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενάντια στο νέο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση. Είναι η πρώτη εργατική απάντηση στο νέο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει μαζί του και θα ενώσει στο δρόμο του αγώνα τους λιμενεργάτες και τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, σχολεία και δήμους που συγκρούονται με τις περικοπές σε μισθούς και κοινωνικές υπηρεσίες, όλους τους εργαζόμενους που σε αντίθεση με την κυβέρνηση, συνεχίζουν να λένε ΟΧΙ στα μνημόνια.


Το νέο μνημόνιο μπορούμε να το ανατρέψουμε. Ξεκινάμε από την αφετηρία ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία και για την ακρίβεια το 62% που πρίν δύο μήνες είπε ένα καθαρό ΟΧΙ στα μνημόνια. Αυτή η δύναμη οδήγησε την κυβέρνηση Τσίπρα στην κατάρρευση και στην επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων.

 Συνεχίζουμε λοιπόν τη μάχη του ΟΧΙ που δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες. Ξεκινάμε από τη διαδήλωση στη ΔΕΘ και συνεχίζουμε με το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργάτες, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεν ξεκινάμε αυτή τη μάχη από το μηδέν. Αντίθετα έχουμε πίσω μας τις αποσκευές αγώνων και απεργιών πέντε χρόνων.

Απεργιών που ανέτρεψαν τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά), και διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα της άρχουσας τάξης και των αφεντικών. Η εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν έχουν «γυρίσει πίσω» αλλά προχωράνε μπροστά, ριζοσπαστικοποιούνται ακόμη περισσότερο.

Το ΟΧΙ, για την πλειοψηφία των εργαζόμενων, ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ρήξη με τα μνημόνια, στη σύγκρουση με το Χρέος, την ΕΕ, το ευρώ και τα αφεντικά. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ψήφισε το νέο Μνημόνιο δυο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο για να γλιτώσει τις μαζικές αντιδράσεις, αλλά η αντίσταση στα μνημονιακά μέτρα είχε ξεκινήσει ήδη. Μέσα στο Αυγουστο οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακινητοποίησαν τα τρένα. Οι έκτακτοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν δυο μαζικές στάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους πέτυχαν δύο σπουδαίες νίκες απέναντι σε προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, στο Μαρούσι και στο Δήμο Θερμαϊκού.


 Η επιτυχία της διαδήλωσης στη ΔΕΘ θα ανοίξει το δρόμο για το ξεδίπλωμα όλων των εργατικών αγώνων για να ξηλώσουμε και αυτό το μνημόνιο. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στα Λιμάνια, στη ΔΕΗ, στο νερό, στο σιδηρόδρομο. Για να εμποδίσουμε τις περικοπές που διαλύουν τα σχολεία, οδηγούν τα νοσοκομεία στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση διαλύουν τις δημοτικές υπηρεσίες και οδηγούν την καθαριότητα στα αρπακτικά χέρια των ιδιωτών. Για να μην περάσει η ακόμη μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων.

Χρειάζεται ταυτόχρονα να ανοίξουμε τη συζήτηση για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Γιατί για να ξεφύγουμε απο τον βραχνά των μνημονίων για να απαντήσουμε μια και καλή στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς ΕΕ-ΔΝΤ-δανειστών, είναι απαραίτητη η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος απο την ΕΕ και το ευρώ, η κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Και σε αυτόν το δρόμο χρειάζεται να βαδίσουμε.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε Κλεισίματα, Διαθεσιμότητες και Ιδιωτικοποιήσεις θα πρωτοστατήσει σε όλες τις μάχες όπως έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, και καλεί κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή και σωματείο να οργανώσουμε μαζί αυτές τις μάχες για την ανατροπή των μνημονίων και την εργατική προοπτική. Οργανώνουμε τη συμμετοχή στη διαδήλωση στην ΔΕΘ ναυλώνοντας πούλμαν.


Δηλώστε τώρα συμμετοχή.

Eπικοινωνία: 6984 624069, syntonismoskd@gmail.com, www.syntonismoskd.blogspot.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
AΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6μμ
ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Αναχώρηση πούλμαν για Θεσσαλονίκη Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, 8πμ, Μουσείο, κόστος 5€
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984 624069, 6975 885649, 6945 677808

Δεν υπάρχουν σχόλια: