Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ

Ανάσα στους αγωνιζόμενους απλήρωτους 
εργαζόμενους στον Όμιλο.

Με την υπ’ ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗ: 1223/2016 (ημερ. κοιν: 5/12/2016)του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων), έγινε αποδεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ομίλου επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ, των έξι απλήρωτων συναδέλφων διοικητικών.
Σημειωτέον μεταξύ της ομάδας των προσφυγόντων, ήταν συνδικαλιστές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ) και της ΠΟΕΠΤΥΜ (ΗΛΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ) αμφότεροι: εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ & ενεργά μέλη της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εργαζομένων στην ΑΕ ΔΟΛ.
Με εκπεφρασμένη από τη διοίκηση της ΑΕ ΔΟΛ, στοχοποίησης συγκεκριμένων συνδικαλιστών, ένεκα της δράσης τους, στον αγώνα υπεράσπισης των εργαζομένων και ιδιαιτέρα στο πρόσωπο του συναδέλφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ.
Το μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ έχει  καταθέσει ΑΓΩΓΕΣ (εκδίκαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 5/2017) επιχειρώντας να θέσει σε δικαστική ομηρία τη συνδικαλιστική δράση με ταυτόχρονο εκφοβισμό των υπολοίπων απλήρωτων εργαζομένων.
Για πρώτη φορά στον Κλάδο, επιχειρήθηκε με εκδικητικό μένος από την εργοδοσία της ΑΕ ΔΟΛ, με την κοινοποίηση της αγωγής στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, να ανασταλεί η καταβολή του επιδόματος επίσχεσης στην επιδίωξη της οικονομικής  εξόντωσης  των αγωνιζομένων εργαζομένων.
Εργοδοτική πρόκληση, που ενεργοποίησε πολλές συνδικαλιστικές Ενώσεις στον Κλάδο, σε ένδειξη αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε με :  με πρόσθετες παρεμβάσεις κατά την ακροαματική διαδικασία (9/11/2016), της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Κλάδου που παρέστησαν ήταν: από τις πανελλαδικές ομοσπονδίες: ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ & ΠΟΕΠΤΥΜ και από τις πρωτοβάθμιες  Ενώσεις: ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ & ΕΤΙΤΑ.
Σύμφωνα με υπ’ ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗ:1223/2016, γίνεται αποδεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των απλήρωτων εργαζομένων και επιδικάζει προσωρινά,  με άμεση καταβολή από την ΑΕ ΔΟΛ: Δεδουλευμένων αποδοχών τεσσάρων μηνών ΙΟΥΛΙΟΥ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.
Ένα επί πρόσθετο υπέρ των αγωνιζόμενων εργαζομένων στοιχείο, στο σκεπτικό  της ως άνω απόφασης είναι ότι αποφαίνεται : «…οι αιτούντες νόμιμα άσκησαν και το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας…»επιδικάζοντας "δεδουλευμένες" αποδοχές συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου, που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε καθεστώς επίσχεσης.

Η νομική εκπροσώπηση των συναδέλφων έγινε από το δικηγόρο Απόστολο Τσαλαπάτη, με μάρτυρες υπεράσπισης των εργαζομένων από τους συναδέλφους: ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ (στέλεχος του ΔΙΚΤΥΟΥ & ιδρυτικό μέλος της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εργαζομένων στο ΔΟΛ) & ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (πρώην εκπρόσωπος συντακτών ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ & μέλος της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εργαζομένων στο ΔΟΛ).
Όπως δήλωσαν στελέχη του "ΔΙΚΤΥΟΥ" ακριβές αντίγραφο της ως άνω απόφασης είναι στη διάθεση, οποιουδήποτε αγωνιζόμενου συναδέλφου στο Κλάδο.
Αντίσταση – αξιοπρέπεια & αλληλεγγύη ενάντια  στην εργοδοτική αυθαιρεσία
Ο αγώνας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: