Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΕΣΠΗΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ στήριξαν την πετυχημένη κινητοποίηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ


Φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη

ΕΣΠΗΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ στήριξαν την πετυχημένη πανελλαδική  κινητοποίηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ που έγινε στις πύλες των νοσοκομείων σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου.

Διαβάστε το ψήφισμα αλληλεγγύης που εξέδωσε η ΕΣΠΗΤ μετά από πρόταση της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ, για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Υγεία:

"To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, μπροστά στις πρωτοφανείς συνθήκες πανδημίας που βιώνει σχεδόν όλος ο πλανήτης, σαν ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης, τους γιατρούς, νοσηλευτές, υγειονομικούς, όλους τους επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται σκληρά για την υγεία και τη ζωή όλων μας, δηλώνει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων Νοσοκομειακών Γιατρών και της Ομοσπονδίας τους.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουν μια μεγάλη μάχη για όλη την κοινωνία. Μέχρι τώρα έχουν ήδη ένα νεκρό υγειονομικό, περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι της Υγείας ήδη νοσούν από τον ιό, πάνω από 400 είναι επίσημα σε καραντίνα και σχεδόν 3000 υγειονομικοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παρόλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τις ανάγκες πρόληψης και καταπολέμησης της πανδημίας.

Με αφορμή ιδιαίτερα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, μια ημέρα που αυτή την περίοδο αποκτά ένα νόημα πρωτόγνωρο και βαρύτερο από κάθε άλλη φορά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας και των χιλιάδων υγειονομικών εργαζομένων, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων και τις Διοικήσεις, καθώς και στα αιτήματά τους για:

μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μέσα Ατομικής Προστασίας, γάντια μάσκες, στολές, για όλους τους υγειονομικούς.

Οι δημοσιογράφοι και αυτοί στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης προσπαθούν και πρέπει να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια των αναγκών των εργαζόμενων στην Υγεία αλλά και της πλήρους ελεύθερης επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ τους για την πορεία και τις συνθήκες πανδημίας μέχρι την καταπολέμησή της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: