Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ

Επιδότηση ιδιωτών με δημόσιο χρήμα, προικοδότησή τους με εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τμηματική ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, είναι η ουσία του νομοσχεδίου Ρουσσόπουλου, που αποτελεί δώρο στους βαρόνους των media, δίνοντας λάφυρο στους πειρατές των εργασιακών σχέσεων και τους κουρσάρους της παραπληροφόρησης, την ΕΡΤ, που χτίστηκε και ζει με την εισφορά του κάθε εργαζόμενου πολίτη, μέσω των ανταποδοτικών τελών. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του Ρουσσόπουλου για τη ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, για την ακόμη μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Η εμπειρία απο άλλες ΔΕΚΟ που η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση αντίστοιχων θυγατρικών (γιατί τάχα η εταιρίες δεν μπορούσαν μόνες τους να εξελίξουν νέα πεδία δραστηριότητας) είναι αποκαλυπτική. Στον ΟΤΕ η Cosmote έγινε το φυτώριο διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, χωρίς δικαιώματα και που Ο Βουρλούμης προσπάθησε στην συνέχεια να εφαρμόσει σε όλο τον όμιλο του ΟΤΕ. Στον ΟΣΕ η ΕΡΓΟΣΕ και ο Προαστιακός είναι δύο θυγατρικές που ο συνδικαλισμός τώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του Βήματα. Το ίδιο και στην ΔΕΗ και παντού σε κάθε ΔΕΚΟ το όχημα για να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης είναι οι νέες θυγατρικές.

Ακόμη πιο προκλητικά ο Ρουσσόπουλος ξεκινάει απο την αρχή δίνοντας μέχρι και 49% της νέας θυγατρικής σε ιδιώτες. Το ίδιο έγινε και στον Σκαραμαγκά πριν δέκα χρόνια και σήμερα το ναυπηγείο είναι σε γερμανικά χέρια και οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες απεργούν για να σταματήσουν τις απολύσεις.

Η αλήθεια είναι, οτι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να πασάρει με κάθε τρόπο φιλέτα κερδοφόρα στους φίλους της επιχειρηματίες και να τσακίσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις μας. Το πού μας οδηγεί αυτή η ξέφρενη πορεία «προς τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς» που μας οδηγεί η κυβέρνηση του Καραμανλή, το δείχνει με τον πιο δραματικό τρόπο η καμένη Πάρνηθα. Τους λέμε λοιπόν ότι δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν την κρατική ραδιοτηλεόραση καμένη γη.

Έφτασε πλέον η ώρα να σταματήσει ο κλεφτοπόλεμος και να αρχίσει κανονικά η μάχη. Οι τρείς στάσεις εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ μόνο σαν αναγνωριστικές αψιμαχίες με τον εχθρό μπορούν να θεωρηθούν. Χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουμε σε απεργίες με διάρκεια που θα βάλουν για μέρες «μαύρο» στις οθόνες της τηλεόρασης και θα σιγήσουν τα μικρόφωνα, για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο.

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας να κερδίσουμε την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας στον αγώνα μας. Να απαιτήσουμε απο την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να βγουν απο την ένοχη αδράνεια και να προχωρήσουν και αυτές σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ.
Να εμπνευστούμε απο την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα των φοιτητών που πριν λίγους μήνες γονάτισαν την κυβέρνηση και την ανάγκασαν σε υποχώρηση. Εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα. Να στείλουμε την κυβέρνηση να αναδασώσει τα καμμένα της Πάρνηθας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: