Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η ιστορική «Βραδυνή» με τον... μικρόψυχο εκδότη της, ξεκινά από την Τετάρτη νέα απεργία.

....λάβαμε και αναδημοσιεύουμε...

Οι λιγοστοί εργαζόμενοί της μετά από 13 μέρες απεργίας για τις 12 -μέχρι τότε- απολύσεις και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αποφάσισαν πρόσφατα να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αιτία αναστολής η συνάντηση που είχαν μέλη του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ με τον εκδότη σε ένα από τα ξενοδοχεία του το περασμένο Σάββατο και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκδότη, με την διαμεσολάβηση του διευθυντή του κυριακάτικου φύλλου κ. Ιωάννη Λοβέρδου, στην τελευταία συνέλευσή τους. Ο εκδότης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ένα «έναντι» δεδουλευμένων έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και θα αποπληρώσει τα υπόλοιπα έως τις 10 Ιούλη. Ούτε λόγος βέβαια για πάγωμα απολύσεων. Υποστήριξε ότι προτίθεται να κλείσει το καθημερινό φύλλο όταν ολοκληρωθούν οι «ροές» των απολύσεων προκειμένου να βγάλει ένα «ποιοτικό» κυριακάτικο φύλλο των... 80 σελίδων. Αυτό το φύλλο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, θα βγαίνει με 15-20 δημοσιογράφους, με οικονομικές απολαβές νέας «ατομικής σύμβασης». Ουσιαστικά ο εκδότης επιχειρεί να φτιάξει μία «γαλέρα»... σκλάβων, που θα εκδίδουν το συγκεκριμένο φύλλο με το μικρότερο οικονομικό κόστος για εκείνον.

Πως εκτίμησε λοιπόν ο... άνδρας από την Ήπειρο, με τον ανδρικό λόγο και τιμή, όπως αρέσκεται να επισημαίνει κατά καιρούς στους συνομιλητές του, την ένδειξη καλής θέλησης των εργαζομένων να αναστείλουν την απεργία τους;

Χθες προέβη στην απόλυση 5+1 εργαζομένων  με 4μηνη προθεσμία, ενώ δεν πρόκειται να δώσει το «έναντι» που είχε υποσχεθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Αυτή η εκδικητική «απάντηση» του κ. Κωνσταντίνου Μήτση, εύλογα προκάλεσε την απόφαση νέας απεργίας. Έχει απολύσει με 4μηνη προθεσμία, 18 εργαζομένους τους τελευταίους δύο μήνες, και έχει κρατήσει μόλις 12. Οι εργαζόμενοι της «Βραδυνής» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ, και δίνουν «ραντεβού» πίσω και μπροστά από τα... κάγκελα της Αγ. Παρασκευής, ενάντια στη «σκηνοθεσία» της καθεστωτικής αντιπροσωπείας της τρόικας. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: