Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Σχολιαστές με θράσος στην Ελλάδα… σήμερα


  Θέλει πολύ θράσος να υπερθεματίζεις υπέρ των αυξημένων προστίμων κατά των παραγωγών λαϊκών αγορών, όταν την ίδια στιγμή σε έχουν τρελάνει στα πρόστιμα, λόγω οφειλών στους εργαζόμενους, ανυπαρξία ασφάλισης και μαύρη εργασία. Ο λόγος για τον εκδότη Σπύρο Τρίψα, εμφανιζόμενο πλέον ως «δημοσιογράφο» σχολιαστή καθημερινά στις 6 το απόγευμα στο δελτίο ειδήσεων του E channel  και μάλιστα  υπερθεματίζοντας σε αντιμνημονιακές απόψεις.
 Ο εκδότης της εφημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» έχει αφήσει άγνωστο πόσους εργαζόμενους απλήρωτους. Επιπλέον έχει φάει αρκετά πρόστιμα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας(ΣΕΠΕ), το οποίο έχει ασκήσει ακόμη και ποινική δίωξη εναντίον του, αφού ο «εκδότης» είχε για κάποιους εργαζόμενους ακόμη και δεσμευτεί εγγράφως για αποπληρωμή δεδουλευμένων.
 Στην εφημερίδα «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» και την εταιρία ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΕ, βασίλευε ως γνωστόν η «μαύρη εργασία», γεγονός που πέραν των άλλων σημαίνει απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Η εφημερίδα έχει ντε φάκτο πάψει να εκδίδεται-δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει επισήμως αναστολή έκδοσης-αφού οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι άλλοι απεργούν και άλλοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
 Ο μπαταχτσής εκδότης  έχει κατά καιρούς φλομώσει στο ψέμα τόσο τα σωματεία του τύπου(τα οποία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μετά την αλλαγή σκυτάλης στην ΕΣΗΕΑ και την ανάδειξη με ψήφο της αριστεράς σε πρόεδρο της γνωστής για τους ανύπαρκτους εργατικούς της αγώνες Μαρίας Αντωνιάδου), όσο και προσωπικά τους εργαζόμενους που ήλπιζαν κατά καιρούς στις υποσχέσεις για αποπληρωμή. Εμφανίζεται μάλιστα σαν να μην τρέχει τίποτα ως κεντρικός σχολιαστής στο κανάλι E. Τολμά  να δίνει και μαθήματα σε παρευρισκόμενους, την ώρα που ο ίδιος έχει κουρελιάσει ό, τι έχει απομείνει από εργατικό δίκαιο στη χώρα μας.
 Και καλά ο Τρίψας. Βρίσκει και τα κάνει. Η διεύθυνση του καναλιού Ε πως ανέχεται να έχει κεντρικό σχολιαστή έναν πέρα για πέρα ανυπόληπτο «δημοσιογράφο» που έχει φεσώσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα; Τον πληρώνει;
 Μία ακόμη εικόνα της Ελλάδας… σήμερα. Της Ελλάδας των μνημονίων και της εργοδοτικής ασυδοσίας για την οποία κανείς δεν μιλά.

. Όσον αφορά τον άλλο γνωστό εκδότη πρωταθλητή του δουλέματος, τον Χάρη Οικονομόπουλο της Ελευθεροτυπίας, αν μη τι άλλο δεν το παίζει τουλάχιστον αντιμνημονιακός. Τρώει και πίνει με τον Γκλύξμπουργκ, τρόφιμους του Κλάριτζες(ξενοδοχείο του Λονδίνου βασιλικών αστέρων), εκπροσώπους της τρόικας και δουλεύει κανονικά με τη συνεργασία της «αναρχικής» εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου, νυν και πρώην απλήρωτους εργαζόμενους της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.
. Μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο. Μήπως θα μπορούσε να τεθεί η απλή ερώτηση προς υποψηφίους, ιδίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση: Τι σκοπεύετε να κάνετε με το ένα εκατομμύριο απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα;





Δεν υπάρχουν σχόλια: