Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει «χαμένη ψήφος» στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΣΥ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΕΣΥ; ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Στις 17-18 Σεπτεμβρίου, οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ ψηφίζουμε για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), με μέτρο ένας αντιπρόσωπος ανά 25 ψήφους (άρα δεν υπάρχει «χαμένη ψήφος»). 


Οι εκλογές στην ΠΟΕΣΥ παραδοσιακά αντιμετωπίζονταν από τον κλάδο ως μία αναμέτρηση δευτερεύουσας σημασίας, αφού τα όργανα της ΠΟΕΣΥ ήταν κάτι σαν νεκροταφεία ελεφάντων, όπου μέσω ενός απίθανου εκλογικού συστήματος γραφειοκράτες συνδικαλιστές μοίραζαν τις καρέκλες της απραξίας.


 Η καπιταλιστική κρίση και η ολοκληρωτικού χαρακτήρα ισοπεδωτική επιδρομή στα δικαιώματά μας από την Ιερή Συμμαχία κυβερνήσεων – εργοδοσίας – ΕΕ – ΔΝΤ από το 2010, οι αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν χρωμάτισαν το προηγούμενο συνέδριο (2011).

 Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, σε συνεργασία με κινήσεις από την ΕΣΗΕΜΘ (Θεσσαλονίκη) και την ΕΣΠΗΤ (περιοδικός Τύπος), είχε εκλέξει δύο έδρες στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και τρεις στο γενικό συμβούλιο. Οι συνάδελφοι/σες, που ανέλαβαν αυτό το καθήκον (με εναλλαγή), έδωσαν την μάχη με συνέπεια για τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων.


Η ζωή το έφερε έτσι που οι επερχόμενες εκλογές για την ΠΟΕΣΥ να είναι πάρα πολύ σημαντικές. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτο, γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, βάζοντας χέρι στο αγγελιόσημο, προστατεύοντας τους εργοδότες από την εργοδοτική εισφορά και επιβάλλοντας επαγγελματικό Ταμείο μειωμένης και πανάκριβης κάλυψης.

Η μάχη πρέπει να δοθεί από όλα τα μετερίζια και η ΠΟΕΣΥ είναι ένα απ’ αυτά. Δεύτερο, γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προετοιμάζει γκρίζες ανακατατάξεις και συγχωνεύσεις στο επίπεδο της ΠΟΕΣΥ, που απέχουν και αντιστρατεύονται τελικά τη βασική αναγκαιότητα για ένα ισχυρό Συνδικάτο Τύπου και ΜΜΕ, που θα συνενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο πανελλαδικά (χωρίς διευθυντές και αφεντικά). Το πρώτο βήμα σε αυτό είναι η ένταξη στα σωματεία των εργαζόμενων στο ίντερνετ.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητη η συμμετοχή σου στις εκλογές στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, πέντε χρόνια μέσα στην καταιγίδα είδαμε πως ο ατομικός δρόμος οδηγεί στην εξαθλίωση. Αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα που έχει ηττηθεί ξανά και ξανά. Απαιτείται ανατροπή, ανατροπή στα συνδικάτα, ανατροπή στα ΜΜΕ, ανατροπή στην κοινωνία.

Η ψήφος στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή είναι βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, γνωριζόμαστε. Ξέρεις πολύ καλά πως η ψήφος στην Πρωτοβουλία είναι η μόνη για την οποία δεν θα μετανιώσεις, γιατί η Πρωτοβουλία –το έχει αποδείξει!- δεν μπαίνει σε παζάρια εξουσίας και υπόγειες διαδρομές, δεν πρόκειται να πουλήσει τα δικαιώματά μας και τους συλλογικούς αγώνες.
Καλό βόλι!

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: