Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΚΕΕΡΦΑ: Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι

 Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι - Άσυλο, στέγη, χαρτιά και δουλειά για όλους, όχι γκέτο για τους πρόσφυγες!
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να φύγει η FRONTEX, γκρεμίστε τον φράχτη στον Έβρο

Όχι στη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο, ανοίξτε τα σύνορα, σταματήστε τους πολέμους!
Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι ναζί της Χρυσής Αυγής


Οι χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον βέβαιο θάνατο στις χώρες τους, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν και τις χώρες της Αφρικής, είναι καλοδεχούμενοι. Οι πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και του ISIS, που τράφηκε από τις κατοχικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού. Είναι, επίση, θύματα των πολιτικών καταλήστευσης του ΔΝΤ, που στην Ελλάδα ονομάζονται μνημόνια.


Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν και να σταματήσει η ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο να τους καταδιώκει με τους στρατούς της FRONTEX, τους φράχτες, τη ρατσιστική φύλαξη των συνόρων και την πολιτική παρεμπόδισης που οδηγεί σε μαζικούς θανάτους και πνιγμούς χιλιάδων γυναικών και παιδιών στις θάλασσες. Η πολιτική των κλειστών συνόρων τροφοδοτεί το κύκλωμα των δουλεμπόρων, που θησαυρίζει.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που έρχονται, χρειάζονται άσυλο, στέγη και χαρτιά, αξίζουν υποδοχής και ανθρώπινης φιλοξενίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραιτήθηκε, στήριξε την άθλια πολιτική της ΕΕ για το κλείσιμο των συνόρων. Κράτησε την Αμυγδαλέζα ανοιχτή ως στρατόπεδο συγκέντρωσης και άφησε άθικτο τον φράχτη στον Έβρο. Η Αστυνομία του Πανούση αντιμετώπισε με ρόπαλα, μαχαίρια και πυροσβεστήρες τους πρόσφυγες, στην Κω.

Η δημιουργία ειδικών γκέτο, νέων «κέντρων εποπτευόμενης ελευθερίας», κάτω από τον έλεγχο της ΕΛΑΣ, όπως στον Ελαιώνα, δηλαδή καταυλισμών προσωρινής διαμονής για ελάχιστους, δεν αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ανάγκες να υπάρξει πραγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει δείξει ότι η δικιά της αλληλεγγύη διασώζει τους πρόσφυγες, την ώρα που οι τεχνοκράτες αγωνιούν να ξεπληρώσουν το χρέος προς τους Τραπεζίτες, αντί να δώσουν χρήματα για τους φτωχούς, τους ανέργους και τους πρόσφυγες.

Η αλληλεγγύη ξεκινάει από το πραγματικό άνοιγμα των συνόρων με την οργανωμένη μετακίνηση των προσφύγων, με καράβια από τα νησιά προς τόπους προορισμού, αφού έχει εξασφαλιστεί η απόδοση εγγράφων. Αντί να σαπίζουν τα έξι καράβια της ΝΕΛ, με το προσωπικό τους απλήρωτο, ας τα πάρει το κράτος και ας τα αξιοποιήσει τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για όλους τους κατοίκους των νησιών.

Η αλληλεγγύη σημαίνει ότι η χώρα, που μπορεί να φιλοξενεί (για το κέρδος) πάνω από είκοσι εκατομμύρια τουρίστες έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί σε ξενοδοχεία μερικές χιλιάδες οικογένειες, με γυναίκες και παιδιά. Ας κοπούν, επιτέλους, οι πολεμικές δαπάνες που στηρίζουν τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ξεριζώνοντας αυτούς τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και ας δοθούν για άμεση ενοικίαση ξενοδοχείων στα νησιά, στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ας κοπούν οι σπατάλες για ρατσιστική αστυνόμευση και για στρατόπεδα συγκέντρωσης, με το άμεσο κλείσιμο τους.

Η υποκρισία της ΕΕ είναι απύθμενη. Από την μια, η Γερμανία ζητώντας εργατικά χέρια δίνει άσυλο και ανοίγει προσωρινά τα σύνορα της αλλά από την άλλη, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες συντηρούν το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Μετατρέπει έτσι μετανάστες και πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους ρίχνοντας τους τις ευθύνες για τις χρεοκοπημένες πολιτικές της ΕΕ, που σπέρνουν την λιτότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες σε όλη την Ευρώπη και στους ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, μπροστά σε προεκλογική περίοδο, να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές. Χρειάζεται να τους απομονώσουμε και να τους τσακίσουμε.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, βάζοντας τέλος στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που τροφοδοτούν τα ατέλειωτα καραβάνια των προσφύγων, βάζοντας τέλος στα μνημόνια που σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία. ΟΛΟΙ ΧΩΡΑΜΕ αρκεί να σταματήσουμε τους πολέμους και τις πολιτικές της φτώχειας, που έχουν ανάγκη το ρατσισμό και τους φασίστες.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ζουν και δουλεύουν εδώ και τα παιδιά τους σπουδάζουν στα σχολεία. Είναι κομμάτια του κινήματος, που αντιστέκεται και παλεύει για δικαιώματα και ελευθερίες. Από την Ν.Μανωλάδα, μέχρι την Γενική Ανακύκλωση και το Μαραθώνα, εργάτες γης και βιομηχανικοί εργάτες δίνουν τη μάχη ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, την εργοδοτική τρομοκρατία και το ρατσισμό. Γι αυτό, διεκδικούμε πλήρη δικαιώματα, άσυλο στους πρόσφυγες και χαρτιά σε όλους τους μετανάστες, χώρους φιλοξενίας, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, να φύγει η FRONTEX και ο φράχτης στον Έβρο.

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 7ΜΜ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 -ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, 10-11 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΟΥΦ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ Π.ΡΑΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: