Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

MEGA μου

ΕΤΙΤΑ: Όχι στις ατομικές συμβάσεις στο MEGA – Προειδοποιήσεις για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


Αν τυχόν παρατηρηθούν φαινόμενα πίεσης προς τους εργαζόμενους (τηλέφωνα, δωματιάκια κ.λπ.) ή ακόμα και… “φιλικής προτροπής” για την απόσπαση οποιασδήποτε υπογραφής, τότε άμεσα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας ή και 24ωρη απεργία, προειδοποιεί η ΕΤΙΤΑ.
Μετά την στάση εργασίας της Πέμπτης και την 24ωρη απεργία της Παρασκευής, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του σταθμού.
Εκεί, απορρίφτηκε ομόφωνα η πρόταση της διοίκησης για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειωμένες αποδοχές. Οι νέες μειώσεις στους μισθούς των τεχνικών δεν είναι δυνατόν να λύσουν τα όποια οικονομικά προβλήματα έχει ο σταθμός κατά τους ισχυρισμούς της διοίκησης.
Επιπλέον, με την αφορμή την έναρξη της διαδικασίας σύναψης νέας ΣΣΕ μέσω του ΟΜΕΔ, η συνέλευση τεχνικών του MEGA αποφάσισε:
1. Καμία υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
2. Εφόσον το MEGA εκπροσωπείται μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ στη διαδικασία του ΟΜΕΔ, ας θέσει εκεί τις όποιες απαιτήσεις του και ας αποφασίσει εντέλει για τους μισθούς των τεχνικών το θεσμικό όργανο της πολιτείας.
Η ΕΤΙΤΑ, με τη σειρά της, καλεί τη διοίκηση να σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της συνέλευσης και να αποσύρει άμεσα τις ατομικές συμβάσεις. Επίσης, ενημερώνει «πως αν τυχόν παρατηρηθούν φαινόμενα πίεσης προς τους εργαζόμενους (τηλέφωνα, δωματιάκια κ.λπ.) ή ακόμα και… “φιλικής προτροπής” για την απόσπαση οποιασδήποτε υπογραφής, τότε άμεσα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας ή και 24ωρη απεργία. Εφιστούμε την προσοχή σε διάφορους προϊσταμένους ή διευθυντές που ίσως θελήσουν να δείξουν “υπερβολικό ζήλο” για το θέμα, καθώς και η παραμικρή νύξη μπορεί να προκαλέσει κινητοποιήσεις!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: