Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Κάτω τα χέρια απο τους αγωνιστές


Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική δίωξη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου. Αιτία είναι η σταθερή στάση του συνάδελφου να στηρίξει την απεργία που είχε προκηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ στις 18/6/2019 και να στηλιτεύσει την απαράδεκτη, συνδικαλιστικά, στάση του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε να διακινήσει κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών που τάσσονταν κατα της συγκεκριμένης απεργίας.

Η απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ αφορούσε την υπογραφή της ΚΥΑ, για την αναγνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου» και η οποία τελικά κέρδισε το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, έστειλε ενδεκασέλιδη επιστολή προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητώντας την πειθαρχική-συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Στέλιου Νικητόπουλου.
Είναι απαράδεκτο κάποιοι “συνδικαλιστές”, που όχι μόνο δεν στήριξαν την συγκεκριμένη απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά αντίθετα κινήθηκαν εναντίον της, να ζητούν τώρα την δίωξη αγωνιστών, που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία, που υπερασπίζονται τις εργατικές διεκδικήσεις και τον συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει στο στόχαστρο της ακριβώς αυτά τα δικαιώματα. .

Απαιτούμε να μη υπάρξει πειθαρχική δίωξη στον συνδικαλιστή μαχόμενο δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Στέλιο Νικητόπουλο. Ζητάμε την παύση κάθε πολιτικής-συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος του. Είμαστε στο πλευρό του

Δεν υπάρχουν σχόλια: