Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ σε Alpha και Open ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
σε Alpha και Open
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


Τσουνάμι απολύσεων χτυπά τον κλάδο μας και συγκεκριμένα τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μετά τον Alpha που προχώρησε στην απόλυση 38 τεχνικών καταργώντας τα τμήματά τους και πετώντας τους σε εταιρίες παραγωγής, και το Open ανακοίνωσε την απόλυση 21 τεχνικών με αντίστοιχο τρόπο. Είναι το πρώτο κύμα ομαδικών απολύσεων στα ΜΜΕ από το ξέσπασμα της πανδημίας και σίγουρα προπομπός ενός νέου γύρου σκληρών επιθέσεων που ετοιμάζουν οι εργοδότες σε βάρος όλων μας.

Οι καναλάρχες κάνουν ξεδιάντροπα την αρχή, θα ακολουθήσουν όλοι. Δεν τους έφτασαν τα «δωράκια» που τους έκανε όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση. Ούτε τα εκατομμύρια που γλύτωσαν από τους μισθούς μας με τις αναστολές των συμβάσεων (την ίδια ώρα που εμείς τη βγάλαμε για ενάμιση μήνα με το πενιχρό 800άρι και παράλληλα η πλειοψηφία ήμασταν αναγκασμένοι, υπό την απειλή της απόλυσης μετά τη λήξη της καραντίνας, να εργαζόμαστε από το σπίτι). Ούτε τα εκατομμύρια που γλύτωσαν από την αναστολή καταβολής των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες. Ούτε βέβαια τα εκατομμύρια που πήραν από τη διαφημιστική καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι».

Έρχονται τώρα να αξιοποιήσουν και τα υπόλοιπα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό, από την συνέχιση των αναστολών συμβάσεων και την εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό μέχρι την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, για να ξεφορτωθούν όσα «περιττά βάρη» τους είχαν απομείνει από την προηγούμενη περίοδο επιθέσεων. Στις εταιρίες παραγωγής, για όσους μεταφερθούν εκεί και δεν μείνουν άνεργοι, δεν ισχύει κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα. «Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση από την εργοδοσία», αναφέρει η ΕΤΙΤΑ.

Η 4ωρη στάση εργασίας των συναδέλφων τεχνικών στο Open σήμερα, αμέσως μετά τη γενική τους συνέλευση, είναι μια πρώτη απάντηση. Ομως δεν πρέπει να αφήσουμε τους συναδέλφους στα τηλεοπτικά μέσα μόνους τους. Η μάχη θα είναι σκληρή και οι ηγεσίες των Ενώσεων επιτέλους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλες μαζί να οργανώσουν την αντίσταση στις προκλητικές επιθέσεις των εργοδοτών. Χρειαζόμαστε απεργιακή απάντηση όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ για να βάλουμε φρένο σε αυτην την εργοδοτική επίθεση. Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: