Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

εργασιακό newsletter 5 Γενάρη 2008




Δηλώνοντας την απόλυτη ετοιμότητά μας να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις του διασωματειακού των ΜΜΕ, ώστε να στείλουμε την Πετραλιά να κάνει παρέα στον Μαγγίνα, σας στέλνουμε το πρώτο newsletter του 2008.


1)Έληξαν αρκετές συμβάσεις συμβασιούχων συναδέλφων στην ΕΡΤ. Αλλες ανανεώθηκαν και άλλες δυστυχώς όχι. Γιατί αυτή η σιωπή για το θέμα από ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ ?
Αίτημά μας είναι να καταργηθεί η ομηρία των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, όχι με μπλοκάκια αλλά με μισθολόγιο, να γυρίσουν πίσω οι κομμένοι. Είπαμε για ΕΡΤ και θυμηθήκαμε ότι έκλεισε χρόνος χωρίς ΣΣΕ για τους δημοσιογράφους. Εκτός από το να βγαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στα παράθυρα και να κάνει τον ανήξερο για το αν ο συνεργάτης του Καραμανλή δεσμεύονταν με το δημοσιογραφικό απόρρητο, θα έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος?



2)Εξελίξεις στον Ξένιο και επίσκεψη του διασωματειακού τη Δευτέρα, διότι ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι με βάση το νέο νόμο οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο ή θα μεταφερθούν "οικιοθελώς" στον Δήμο με (χαμηλότερες) συμβάσεις ΠΟΕ ΟΤΑ ή θα απολυθούν. Είχαμε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή μας για το έκτρωμα που πέρασε νύχτα σε άσχετο νομοσχέδιο η ΝΔ, πριν ένα δίμηνο, αλλά υπήρξε σιωπή από ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ. Αν δημοτικοί "άρχοντες" εκβιάζουν τους εργαζόμενους με τέτοιους τρόπους (γιατί ο νόμος μιλάει για οικιοθελή εγκατάλειψη των ΣΣΕ, ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ένταξη στο σύστημα της ΠΟΕ ΟΤΑ) τότε καταλαβαίνει κανείς τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θυμίζουμε ότι σαν τίτλο της ανακοίνωσής μας εκείνες τις μέρες, είχαμε επιλέξει το "Πολιτική αλητεία της Ν.Δ.".



3)ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ζητά με επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου για να την ενημερώσει σχετικά με τις θέσεις των εργαζομένων στην ενημέρωση, σχετικά με το Ασφαλιστικό στον χώρο των ΜΜΕ, όπως αυτές ψηφίστηκαν στην συνδιάσκεψη που έγινε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, με την συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων (συντακτών - υπαλλήλων - τεχνικών) και συνδικαλιστικών στελεχών.
Οι θέσεις και προτάσεις που διατυπώνονται αποτελούσαν και αποτελούν το απεργιακό πλαίσιο των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων. Αφορούν μεταξύ άλλων Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης δημόσιο, ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό που θα εξασφαλίζει την ισοτιμία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και την διαρκή βελτίωση των ασφαλιστικών παροχών.
Την συνάντηση οι δημοσιογραφικές Ενώσεις την θεωρούν αναγκαία τόσο για την ενημέρωσή της Υπουργού, όσο και για τη διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης.
Η Συντονιστική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσει μεταξύ άλλων –ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης – αίτημα των δημοσιογραφικών Ενώσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,με απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Τρίτη 29/1/2008.


Τηλέφωνα επικοινωνίας

(ορισμένοι ως υπεύθυνοι σε θέματα Γραμματείας)

Γιάννης Πλαχούρης πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ τηλ 6977260979

Μάρκος Γκανάς πρόεδρος ΕΠΗΕΑ τηλ 6944686270

4)Ένσταση κατέθεσαν στην ΕΣΗΕΑ κατά της εγγραφής του Ιωάννη Θεοδόση, πρώην συνάδελφοί του στο τηλεοπτικό κανάλι POLIS που είχαν απολυθεί σε μπαράζ απολύσεων, στο οποίο καταγγέλουν ότι είχε άμεση συμμετοχή ο Θεοδόσης, ο οποίος αναφέρονταν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στην ΕΣΗΕΑ (αλλά μάλλον τώρα του γυάλισε το ασφαλιστικό της σύστημα και ο ΕΔΟΕΑΠ). Οι Financial Crimes είχαν καταγγείλει με ανακοινώσεις τα γεγονότα της περιόδου του 2005 στο κανάλι και είχαν πάρει μέρος στην απεργιακή περιφρούρηση στην απεργία για την απόλυση της Μαρίας Τζήμα, δημοσιογράφου στο κανάλι. Είναι ντροπή για την ΕΣΗΕΑ και ειδικότερα για το ΔΣ, αν και είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο πρόεδρος, να επιτρέπει ακόμα και την κατάθεση αίτησης εγγραφής, προσώπων που έχουν δείξει ανάλγητη και αντισυναδελφική συμπεριφορά και την ίδια ώρα να κόβει συναδέλφους που ταλαιπωρούνται με δελτία παροχής υπηρεσιών και ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ συμμετέχουν σε όλες τις απεργίες του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: